X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De uitvaartverzekering

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Monique1965 Monique1965 Auteur op infoyo sinds
02 September 2008


Bekijk het profiel van Monique1965
Datum: 19-11-2008
Auteur: Monique1965
Het programma Radar heeft al aandacht besteed aan de uitvaartverzekering.† Veel mensen willen hun nabestaanden niet opzadelen met de kosten van een begrafenis of crematie.† Een oplossing zou het afsluiten van een uitvaartverzekering moeten zijn. Maar vooral bij de natura-verzekering krijgen de nabestaanden vaak nog een rekening.

De soorten uitvaartverzekering

De soorten uitvaartverzekering Het is dus mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten of†u moet zelf iedere maand een bedrag op zij zetten. En wat voor een verzekering wilt u?† Wilt u een†sobere of een uitgebreide begrafenis of crematie? Na de uitzending van Radar ben ik mij wel wat verder gaan verdiepen in de uitvaartverzekering. Ik heb zelf een natura-polis en die komt niet echt positief uit de bus.

We kunnen de uitvaarverzekering onderverdelen in:
  • De sommenpolis of kapitaalverzekering
  • De naturapolis†(Dela, Monuta en Yarden zijn de grootste aanbieders van de naturapolis)
  • De natura-sommenpolis

De sommenpolis
De sommonpolis keert bij overlijden een bedrag uit aan de nabestaanden. Het bedrag is vrij te besteden voor de uitvaartkosten. De keuze voor de uitvaartondernemer is vrij maar het is ook mogelijk om zonder uitvaartondernemer de uitvaart te verzorgen.

Hoe jonger u bent bij het afsluiten van de verzekering des te lager is de maandelijkse premie. Bij het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeraars is het belangrijk om naar de duur van de premiebetaling te kijken. En moet men een bepaalde periode verzekerd zijn om voor volledige uitkering in aanmerking te komen?
Is er sprake van winstdeling en is het mogelijk om een koopsom te betalen in plaats van de maandelijkse premie?

De naturapolis en de natura-sommenpolis
Bij de natura verzekering wordt er geen geld uitgekeerd maar het verzekerde bedrag wordt rechtstreeks aan de uitvaartondernemer uitbetaald. De voorwaarden bij de naturaverzekeringen kunnen sterk verschillen. Het kan ook zijn dat er geen keuze is voor een uitvaartonderneming of dat de verzekeraar een contract heeft met verschillende uitvaartverzorgers. De dekking van de kosten is afhankelijk van het pakket.† Meestal worden bepaalde bedragen vastgesteld† per uitvaartonderdeel zoals de kist, kaarten, 50 keer koffie met cake ect. Een hoop mensen denken ten onrechte dat alles verzekerd is bij een naturapolis. De meeste nabestaanden willen nog extra dingen die niet verzekerd zijn zoals een rouwadvertentie, een extra volgauto ect. Hierdoor krijgen de nabestaanden geregeld nog een extra rekening gepresenteerd. Bij de natura-sommenpolis is er sprake van een pakket maar er wordt ook een bepaald bedrag uitgekeerd voor bijvoorbeeld extra kosten van een steen, grafrechten ect.

Kort samengevat

Kort samengevat Het is dus heel belangrijk om de verschillende soorten uitvaarverzekeringen met elkaar te vergelijken. Is de dekking van de basispakketten toereikend? Zijn de kinderen meeverzekerd en voor welk bedrag? s er vrijheid met betrekking tot de keuze van de uitvaartondernemer? Is er sprake van indexering? De kosten van de uitvaart stijgen en loopt het verzekerde bedrag mee met deze prijsstijging? Moet men een bepaalde† periode verzekerd zijn voordat er tot uitbetaling wordt overgegaan? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een verzekering.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl