X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Stop de discriminatie in verzekeringen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van walus walus Auteur op infoyo sinds
13 Augustus 2008


Bekijk het profiel van walus
Datum: 11-11-2008
Auteur: Walus
Het geslacht is in de meeste gevallen het criterium dat de verzekeringsmaatschappijen gebruiken om te bepalen hoeveel premie een consument moet betalen. Dat is zo in de verplichte autoverzekering, de ziektekostenverzekering en de overlijensverzekeringen. Daardoor betaalt een jonge vrouw doorgaans iets minder dan een man voor een autoverzekering, maar daar entegen veel meer voor een ziektekostenverzekering.

Gelijkheidsprincipe aan de basis

Normaliter is een dergelijke discriminatie verboden op grond van een Europese richtlijn over het gelijkheidsprincipe. Die regel moet nu nog in Belgisch recht worden omgezet. En wat blijkt? Dat de verzekeringssector er aan de hand van helve waarheden en hele leugens alles aan doet om een uitzondering op de regel te verkrijgen.

Gekleurde informatie

De verzekeraars verantwoorden de discriminatie op basis van het geslacht meer bepaald met statistische argumenten. Om maar één voorbeeld te geven: ze wijzen erop dat mannen gemiddeld een kortere levensverwachting,hebben dan vrouwen, en durven daarom te stellen dat een man die gezond probeert te leven, aan sport doet, op zijn voeding en alcoholgebruik let en niet rookt, méér zou moeten betalen voor een schuldsaldoverzekering dan een vrouw voor wie gezond leven geen prioriteit is en zich aan alles te goed doet. Volgens sommig mag er alleen een premieverschil worden toegepast op basis van individueel gedrag, en niet op basis van statistische gegevens.

Elke discriminatie bannen!

Test-Aankoop is van oordeel dat elke discriminatie moet worden gebannen in verplichte en prioritaire verzekeringen, zoals de autoverzekering. Niets staat de verzekeraars in de weg om de premie achteraf aan te passen op basis van criteria in verband met het individuele gedrag van de verzekerde. In de autoverzekering zou men de bonus-malusschaal bv. kunnen toepassen volgens de schadegevallen die zich werkelijk hebben voorgedaan. In dat opzicht vraagt Test-Aankoop aan de politieke wereld en aan de parlementsleden om het fundamentele recht op gelijkheid te verdedigen waarop onze rechtsorde is gebaseerd. Het gelijkheidsprincipe is nu eenmaal vastgelegd in onze Grondwet.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl