X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Huurder, verzeker het gebouw!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Stesi Stesi Auteur op infoyo sinds
01 Mei 2010


Bekijk het profiel van Stesi
Datum: 12-07-2010
Auteur: Stesi
Wie huurt, zal meestal in het huurcontract een clausule vinden rond verzekeren. Omdat die contracten vaak door de eigenaar zelf zijn opgesteld, is het niet altijd helemaal duidelijk wat er wordt verwacht van de huurder: dient deze gebouw al dan niet te verzekeren tegen brand en aanverwante gevaren of volstaat het dat enkel de inboedel wordt verzekerd? Nochtans bestaat er geen twijfel: je verzekert altijd het gebouw!

De huurdersaansprakelijkheidsverzekering

De meeste huurders baseren zich op het feit of de verhuurder in het contract al dan niet 'afstand van verhaal' voorziet op de huurder voor wat betreft het gebouw. Een 'afstand van verhaal' wil zeggen dat de eigenaar in zijn eigen verzekering een bijpremie betaalt (welke hij mag doorrekenen aan de huurder) waardoor de verzekeringsmaatschappij schade veroorzaakt door de huurder niet op deze laatste zal verhalen.

Immers, een eigenaar verzekert zich in nieuwwaarde. Dit wil zeggen dat zijn verzekering bij schade, zoals bijvoorbeeld een keukenbrand een nieuwe keuken zal betalen. Een huurder is echter slechts verplicht het goed terug te geven in de staat waarin het zich bevond, dus in werkelijke waarde. Wanneer de huurder dus een brandverzekering gebouw aangaat, zal deze het goed verzekeren in 'werkelijke waarde'. Is de schade, bijvoorbeeld de keukenbrand, de schuld van de huurder, dan betaalt de verzekering van de eigenaar een nieuwe keuken en zal, na aftrok slijtage, een deel van het betaalde bedrag terugvorderen op de verzekering van de huurder. Tenzij er in de polis van de eigenaar afstand van verhaal op de huurder is voorzien.

Schade bij de buren

Het probleem is dat de schade zich niet steeds beperkt tot de eigen woning. Bij ondermeer een brand is de kans heel reŽel dat er ook schade ontstaat bij de aanpalende woningen. Zeker bij een flatgebouw ontstaat er snel schade boven of onder de eigen woning, maar evengoed bij een rijwoning kan de schade heel snel overslaan op de huizen links en rechts.

Wanneer de verzekering van de eigenaar afstand van verhaal doet op de huurder, dan bedoelen ze dat ze de schade aan de verzekerde woning niet zullen verhalen. Schade aan de aanpalende woningen is daarmee niet verzekerd. Die schade zal in eerste instantie betaald worden door de verzekering van de buren zelf en deze zal die dan op hun beurt gaan verhalen op de huurder, die hiervoor geen beroep zal kunnen doen op de verzekering van de eigenaar.

Er is echter nog een risico: als huurder heb je geen garantie  dat de verhuurder daadwerkelijk een polis heeft afgesloten. Wanneer je zelf een verzekering afsluit, dan weet je dat je geen risico's loopt.

Doen!

Neem dus geen risico's. Houd controle over je financiŽle toestand en leg je lot niet in handen van een verhuurder. Een huurdersaansprakelijkheidsverzekering kost door de band genomen niet zo veel en voor je inboedel moet je sowieso zelf een verzekering afsluiten. Goede verzekeringsmaatschappijen bieden soms ook aangepaste polissen aan waarin je toch het gebouw kunt verzekeren, maar wťl een stuk minder betaalt indien er afstand van verhaal is voorzien door de verhuurder. Contacteer dus je makelaar en vraag dit na!

Reacties op dit artikel
Sarah neely, 2011-02-12
( 0 )

Geachte heer / mevrouw

Dit is om u te informeren dat Capital Trust FINANCIEN FIRM momenteel een lening aanbieden bij 3% rente.
Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn we klaar om te praten met u over hoe wij uw needs.and voldoen hoe u deze lening te krijgen. Laat ons u helpen regelen de financiering en krijgt ook een zeer legitieme lening. Wij zijn geregistreerd en erkend financi√ęle huisvesting geeft uit lening tegen een lage rente voor iedere serieuze persoon, indien ge√Įnteresseerd vul het aanvraagformulier hieronder

COMPANY HOUSE EXECUTIVE
21 Bloomsbury Street London.
WCIB 3XD United Kingdom


Aanvraagformulier:

1) Volledige naam :.........
2) Land :..............
3) Adres: ...
4) Sex :..............
5) Burgerlijke stand :......................
6) Beroep :..............
7) Telefoonnummer :......
8) Maandinkomen :.....................
9) Leenbedrag Nodig :...............
10) Lening Duur :..................
11) Doel van Lening :.................
12) Leeftijd: ..............
Neem dan contact met ons op als toepassing vinden moeilijk in te vullen.
Groet,
Sarah Neely
Lening Officer
E-mail: capitaltrustloan@sify.com
Vertellen: +447024027803
Fax: +448447742385
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl