X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat is een lijfrenteverzekering?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Linde Linde Auteur op infoyo sinds
26 December 2008


Bekijk het profiel van Linde
Gerelateerde artikelen Huurders verplicht om een...
Datum: 02-09-2009
Auteur: Linde
Een lijfrenteverzekering is een vorm van levensverzekering die uit gaat keren in meerdere termijnen. U betaalt eenmalig of periodiek een premie en de polis gaat uitkeren vanaf een bepaald moment. Dit kan zijn bij het in leven zijn op een bepaalde datum of bij overlijden vóór een afgesproken datum. De uitkering wordt in meerdere termijnen verstrekt.Een lijfrenteverzekering is afgesloten op het lijf van de verzekerde. De uitkering kan ingaan bij het overlijden van de verzekerde of bij in leven zijn van de verzekerde op een bepaalde datum. De verzekering kent twee fases, namelijk de fase van de opbouw en de fase van de uitkering. Zodra de uitkering is ingegaan loopt deze door tot een bepaald moment in de toekomst of levenslang en stopt zodra de ontvanger van de uitkering komt te overlijden. Ook gedurende de opbouwfase kan de verzekering komen te vervallen na overlijden van de verzekerde.

Waarom een lijfrenteverzekering afsluiten?
Een lijfrenteverzekering wordt vaak gebruikt om het ouderdomspensioen en het AOW mee aan te vullen. Een lijfrenteverzekering wordt vaak afgesloten bij een dreigend pensioentekort. Bij wisseling van werkgever of in het geval een werknemer een tijd niet gewerkt heeft om de kinderen op te voeden, is er een pensioentekort opgelopen. Dit kan niet meer ingelopen worden door reguliere opbouw via de werkgever. Door kapitaal op te bouwen is het tekort te repareren in een eigen voorziening.

Wanneer volgt de uitkering?
Dit verschilt per soort lijfrenteverzekering. Het is in ieder geval zo dat de uitkering afhankelijk is van het wel of niet in leven zijn van de verzekerde. Een oudedagslijfrente keert alleen uit bij het in leven zijn van de verzekerde, terwijl een nabestaandenlijfrente uitsluitend uitkeert bij het overlijden van de verzekerde vóór een bepaalde datum.

Reacties op dit artikel
Chantal van der werff, 2010-02-18
( 0 )

Vaak zijn deze verzekeringen woekerpolissen. Wanneer op uw financiele overzicht kosten ziet staan en de waarde lager is dan de totale inleg, heeft u ook een woekerpolis. Voor advies verwijs ik u naar: www.laagsterisicotarief.nl.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl