X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aansprakelijkheidsverzekering een must

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van bernardo bernardo Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van bernardo
Datum: 07-01-2009
Auteur: Bernardo
Er zijn nog steeds mensen die geen AVP-verzekering hebben. Dit is een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren voor schade toegebracht aan derden. Zonder deze verzekering loop je een onverantwoord risico.

Noodzaak aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn u, uw inwonende huisgenoten en buitenshuis wonende studerende kinderen ťn uw huisdieren verzekerd voor schade die ongewild is toegebracht aan derden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Stel uw kind voetbalt op een grasveld en hij schopt de bal per ongeluk de rijweg op. Een brommer passeert en de bal komt onder de brommer waardoor de berijder op de grond smakt. Een reŽel voorbeeld. Ik heb het ooit daadwerkelijk gezien. 
De bereider van de brommer valt ongelukkig en houdt blijvend letsel over waardoor hij ook voor een deel wordt afgekeurd voor zijn werk. U kunt zich voorstellen wat dit voor financiŽle gevolgen heeft. Als u niet verzekerd bent, kunt u uw leven lang aan een schuld vast zitten.

Dit voorbeeld is wel extreem, maar kan zeker in de praktijk voorkomen. Meestal worden er kleinere schades uitgekeerd zoals ingetrapte ruiten met voetbal, schade aan een vakantiehuisje, omgestoten huisraad, etc. Het is hetzelfde als brand. Je betaalt je hele leven, hopelijk, premie voor een brandverzekering waarop je nooit een beroep hoeft te doen. 

Keuze verzekering

Vrijwel elke verzekeringsmaatschappij heeft een AVP-verzekering in het verzekeringspakket. Het is een kwestie van vergelijken van de premies en voorwaarden. Zelf heb ik het idee dat de voorwaarden nauwelijks per verzekeraar verschillen. Anders is het met de premies, die kunnen uiteenlopen.

De hoogte van het verzekerd bedrag is ook een issue. Verzekeringen zijn mogelijk tussen de 500.000 en 2.500.000 euro. Ik heb informatie ontvangen van het Verbond van Verzekeraars die melden, dat hen geen gerechtelijke uitspraken bekend zijn over schaden die hoger waren dan Ä 1,5 miljoen. Ikzelf houd het dus bij dit maximale bedrag.

Bij een snel rondje langs de verzekeringsvelden kwam ik voor een verzekering van 1,5 miljoen bij FBTO uit en bij 2,5 miljoen bij Interpolis voor een voordelige premie. U kunt natuurlijk ook de vergelijkingssites van verzekeringen raadplegen.

Mijn advies mag duidelijk zijn: neem geen risico sluit zo'n verzekering af. Zelf heb ik overigens geen enkele relatie met verzekeraars anders dan dat ik premie betaal.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl