X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zorgverzekering oversluiten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 24-12-2008
Auteur: Famke
Met de invoering van het huidige stelsel omtrent zorgverzekeringen is het normaler en gemakkelijker geworden om van verzekeraar te wisselen. Het kan lonend zijn te kijken of de verzekering die je nu hebt nog bij je past.

Basisverzekering

De basisverzekering is wettelijk vastgelegd. Hierin zitten dan ook geen verschillen bij de verzekeraars onderling, behalve dat sommige verzekeraars er een extraatje bij doen. Daar adverteren ze vervolgens meer dan genoeg mee, dus naar die verschillen hoef je niet echt op zoek.
Als een basisverzekering voldoende dekking biedt voor je verwachte zorgvraag kun je gewoon de verzekeraar met de laagste premie kiezen. Het is dan wl handig om even na te gaan of deze verzekering ook alle door jou gewenste zorgaanbieders gecontracteerd heeft. Het is natuurlijk niet handig als je opeens van fysiotherapeut voor je kind moet veranderen of iets dergelijks!

Aanvullende verzekering

Kijk naar welke zorg je verwacht nodig te gaan hebben het komende jaar. De aanvullende pakketten veschillen nogal van verzekeraar tot verzekeraar.

Misschien verwacht je je aanvullende verzekering dit jaar niet meer nodig te hebben of heb je genoeg aan minder dekking. Andersom kan ook, je verwacht bepaalde kosten die door een andere aanvullende verzekering beter gedekt wordt.

Een aanvullende verzekering 'eruitgooien' of verlagen is gemakkelijk; een telefoontje, mailtje of briefje naar je verzekeraar en het is gepiept.

Een aanvullende verzekering 'verhogen' kan net zo gemakkelijk zijn. De meeste verzekeraars vragen alleen een medische verklaring bij de tandartsverzekering met de hoogste dekking. Als je besluit bij je huidige verzekeraar te blijven volstaat ook hier een telefoontje, mailtje of briefje.

Verwacht je echter kosten die niet goed gedekt worden bij je huidige verzekeraar, dan is het een goed idee eens rond te kijken bij andere aanbieders.

Denk ook eens aan een pakket dat speciaal is samengesteld voor bepaalde groepen, zoals een gezinspakket, een jongerenpakket of een 50+ pakket. Ook deze zijn bij verschillende verzekeraars verschillend samengesteld.

Verzekeringen vergelijken

Het vergelijken van verzekeringen kan gemakkelijk op een vergelijkingssite, maar het probleem met dit soort sites is, dat ze geen rekening houden met complexere wensen. Je kunt aangeven welke zaken je gedekt wilt hebben, maar niet bijvoorbeeld:

"Ik wil eigenlijk mijn kosten voor fysiotherapie geheel gedekt hebben, ook al weet ik niet zeker of ik meer dan (bijvoorbeeld) 18 behandelingen nodig ga hebben, maar als elders orthodontie voor mijn kinderen (veel) beter gedekt wordt geef ik daar de voorkeur aan."

Bij de vergelijkingssite krijg je alleen de verzekeringen te zien waar fysiotherapie volledig gedekt wordt, als je dat hebt aangegeven te willen, en daarbij een bepaald bedrag of percentage voor de orthodontie. Als de dekking voor de orthodontie elders beter is wordt dat slecht aangegeven. Je moet dan ng harder zoeken binnen de vergelijkingssite om de voor jou aantrekkelijkste verzekering te vinden, terwijl de kosten voor orthodontie vaak hoger zijn dan die voor fysiotherapie.
Een dergelijk probleem ontstaat doordat je bij het aangeven van je wensen slechts een beperkt aantal mogelijkheden hebt waaruit je kunt kiezen. In het geval van orthodontie bijvoorbeeld kun je bij 'Independer' ten hoogste "100% tot 2000 euro" aangeven. Dat sluit al een heleboel aanvullende verzekeringen uit, die ook niet aangegeven worden.

Kijk daarom goed naar wat je wensen zijn en bekijk aan de hand daarvan de dekkingen bij de verschillende aanbieders. Voor namen van verzekeringsmaatschappijen hoef je niet lang te zoeken; tegen het einde van het jaar krijg je mr dan genoeg reclame in de brievenbus of mailbox!
Zo niet, ga dan naar www.verzekeringen.startpagina.nl, daar staan de grote op een rijtje.

De laagste premie

Wanneer je op een rijtje hebt wat voor jou de belangrijkste medische kosten zijn die je het komend jaar gedekt wilt zien en wat mooi meegenomen is als het k gedekt is (bijvoorbeeld je eigen tandartskosten als je je kinderen verzekert voor orthodontie of zelfs je eigen beugel), dan kun je cht aan de slag om verzekeringen te vergelijken.

Maak een lijstje waarin je de verzekeraars onder elkaar zet met daarbij de totaalpremie voor het pakket dat je wilt en daarachter de vergoedingen voor de verschillende onderdelen die je wenst. Aan de hand daarvan kun je een weloverwogen beslissing maken voor wat voor jou situatie het meest voordelig is.

Om bij het voorbeeld van de orthodontie te blijven: Stel je betaalt bij de ene verzekeraar 117euro per maand voor 80% dekking en bij de andere verzekeraar 105 euro voor 100% dekking terwijl je kind net aan een beugel begint, kies dan voor 12 euro premie per maand mr! De kosten die je daarmee bespaart zijn vele malen hoger dan de 144 euro extra premie.

Tot slot: Kijk of er een organisatie is waarbij je collectiviteitskorting kunt krijgen. Dat kan je werkgever zijn, maar ook bij bijvoorbeeld 'independer',  'punt extra' of 'united consumers' kun je korting krijgen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl