X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Sparen met plezier

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Hdte Hdte Auteur op infoyo sinds
25 Februari 2009


Bekijk het profiel van Hdte
Datum: 24-11-2009
Auteur: Hdte
Sparen is actueler dan ooit in deze tijd. Maar toch wordt het al gauw geassocieerd met je geld niet kunnen uitgeven aan leuke zaken. Daarom in dit artikel een aantal tips die het sparen toch minder vervelend maken, en waardoor je er zelfs plezier aan kunt beleven.

Zichtbare resultaten

Zichtbare resultaten Een van de beste methodes om plezier te houden in sparen is om de resultaten heel zichtbaar te maken. Wie kent ze niet van vroeger: de buizen waarin je guldens of rijksdaalders kon sparen. Hoe mooi was het niet om langzaam die buis vol te zien lopen. Dit blijft toch nog steeds een goede stimulans: het resultaat zichtbaar maken, zodat je er steeds weer mee wordt geconfronteerd hoe het opschiet.
Een van de manier om het resultaat zichtbaar te maken is door het gespaarde geld ook inderdaad ergens apart te leggen. Stel u gaat inkopen doen op de fiets terwijl u normaal de auto zou nemen. U bespaart benzine geld en eventueel parkeerkosten, haal de paar euro die u zo bespaart uit uw portemonnee en stop ze apart in een potje met spaargeld. Zo ziet u meteen het resultaat.
Als op den duur de bedragen wat hoger oplopen zet het extra gespaarde geld dan op een spaarrekening en kijk regelmatig hoe het saldo oploopt. Niets is zo mooi dan zien dat daar rente wordt bijgeschreven: extra spaargeld waar u niets extra voor heeft hoeven doen.

Bespaar op slechte gewoontes

Hoewel dit ook wel de vaak de moeilijkste gebieden zijn om op te sparen geeft het wel de meeste voldoening. Neem hetzelfde voorbeeld als hierboven: op de fiets inkopen gaan doen in plaats van met de auto. Behalve het feit dat u geld heeft uitgespaard, kunt u wellicht ook extra voldoening vinden in het feit dat het beter voor het milieu is om op de fiets te gaan. Dat is toch mooi meegenomen.
Hetzelfde geldt ook voor onder andere: minder roken, drinken, snoepen, etc. Het voordeel zit hier niet alleen in het besparen, maar daarnaast houdt u ook een goed gevoel over aan het feit dat u op een andere manier een positieve draai aan uw leven heeft gegeven.

Stel duidelijke doelen

Het is ook heel belangrijke om duidelijke, uitdagende, maar tegelijk ook realistische doelen te stellen. En dan vooral voor de korte termijn. Het is leuk om een streefbedrag te stellen voor over 30 jaar, maar dat werkt vaak niet meteen extra motiverend. Korte termijn doelen zijn veel belangrijker omdat u hier veel sneller positieve feedback van krijgt door de doelen te realiseren. Zo'n doel zou kunnen zijn een bepaald bedrag per maand sparen, maar zou ook gewoon kunnen zijn, meer dan vorige maand, of wat u maar kunt verzinnen in uw situatie. En uiteindelijk zal een serie van korte termijn doelen u toch kunnen brengen bij dat lange termijn doel dat u voor ogen had toen u begon met sparen.

Beloon jezelf

Tot slot is het ook belangrijk om uzelf af en toe te belonen met het geld dat u heeft gespaard. Uiteraard moet die beloning niet teveel geld kosten, want dan gaat het ten koste van het gespaarde bedrag. Maar het kan geen kwaad om een deel van de besparingen te reserveren voor een kleine beloning voor uzelf. Dit lijkt toch een extra stimulans te geven om daarna nog volhardender door te gaan met sparen.
Voor degenen die graag willen sparen, maar moeite hebben om de discipline op te brengen hoop ik dat deze tips het toch iets makkelijker maken om het vol te houden. Voor mij zelf werkte het in ieder geval heel goed.

Reacties op dit artikel
Bernardo, 2009-11-26
( +1 )

Moeite met sparen? Regel eenmalig een automatische overboeking of incasso. Dat zet meer zoden aan de dijk.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl