X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De renteverlaging in een jaar:

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van frankdiepen frankdiepen Auteur op infoyo sinds
24 September 2009


Bekijk het profiel van frankdiepen
Datum: 25-09-2009
Auteur: Frankdiepen
Hallo, mijn naam is Frank van Diepen. Ik zit op het MBO en volg daar een economische opleiding, oftewel een opleiding in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. Ik wil in dit artikel graag iets vertellen over het renteverschil van 15 september 2008 en nu(24 september 2009), dit naar aanleiding van de recessie.

Percentages 2008 + 2009

Rond 10 september 2008 ging ik me orienteren om met een bepaald bedrag een zo hoog mogelijke rente in de wacht te slepen, we leefden al in de recessie, maar de rentepercentages waren nog vrij gunstig. Na een tijdje het internet afgezocht te hebben kwam ik uiteindelijk terecht bij DSB Bank, een veelbesproken bank op dit moment, maar die op dat moment het hoogste percentage bood. Het rentepercentage was op dat moment voor een jaar 5,1 %, wat nu bijna onhaalbaar is. Bij langere periodes lag de rente steeds een stukje lager. Om als voorbeeld een bedrag van Ä 5000,- te nemen: Kreeg je toen dus Ä 255,- aan rente. Nu in de huidige tijd liggen de banken nog steeds volledig op zijn kop. Alle percentages zijn lager geworden en dit valt dus ook te merken bij de DSB Bank. Op dit moment ligt het percentage voor 1 jaar op 3,25 %. Dit zou, terugkijkend op het voorbeeld van Ä 5000,- exact Ä 162,50,- opleveren. Het geld wat je ontvangt is dus in 1 ruim jaar tijd met ruim 36% gedaalt. Dit is toch een extreem hoog percentage in 1 jaar tijd. Ik wil maar zeggen dat dit maar een kleine voorbeeld is, hoe zwaar de crisis daadwerkelijk ingeslagen is.

Reacties op dit artikel
Arcanish1, 2009-09-25
( 0 )

Tja. je hebt gelijk.. en zolang de banken hun huidige strategie volhouden en bonussen blijven geven, blijven we lekker in de crisis zitten.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl