X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het gemak van internetbankieren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 20-11-2008
Auteur: AnnaStaal
We kunnen ons haast niet meer voorstellen dat we met de geschreven papiertjes in de envelop de overschrijvingen regelden. En hoewel het de laatste der Mohikanen zijn die dit nog toepassen zijn ze er nog wel.

Wie bankiert er niet via internet?

Er zijn verschillende redenen waarom nog niet iedereen bankiert via internet. De berichten in de media dat het te kraken is, men inbreekt op draadloze netwerken en je –zonder dat je het door hebt- wordt doorgezet naar een site die sprekend op die van je bank lijkt, maar het in werkelijkheid niet is.

Hoe steelt men via internet?

  • Vreemd te constateren dat in dit laatste geval mensen ook daadwerkelijk pincodes doorgeven op de site en men zo rekeningen kunnen plunderen. Er wordt door de banken veel gewaarschuwd, maar zonder er goed over na te denken wordt de pincode gegeven.
  • De waarschuwingen van de banken geldt ook voor het niet vastzetten van inlogcodes. Als je pc gekraakt wordt is het een fluitje van een cent in te loggen en je rekening te plunderen.
  • Draadloze netwerken moeten goed beveiligd zijn. Check sowieso of je überhaupt op een beveiligd netwerk werkt. Daarnaast is het zinvol te kijken welke beveiligde netwerken goed beveiligd zijn of welke gemakkelijk te kraken zijn. Je providor zal altijd zeggen dat je goed beveiligd bent, maar regelmatig verschijnen er rapporten over de providors die het goed voor elkaar hebben of niet. Deze zijn onafhankelijk en opbjectief.
  • Tenslotte komt het ook nog wel eens voor dat mensen niet goed uitloggen. Als je niet goed uitlogd blijf je dus actief in het systeem en bij een inbraak kan ook op deze wijze je rekening eenvoudig leeggehaald worden. Op de internetsites is duidelijk zichtbaar of je bent uitgelogd of niet. Sommige banken hebben er zelfs een controlevraag in opgenomen (als je gaat afsluiten) en een aantal banken heeft een automatische blokkering als je een bepaalde tijd in het systeem zit maar er niet gebeurt.

Waarom wel internetbankieren?

Internetbankieren is overzichtelijk en handig. Je maakt snel geld over, hebt regelmatig terugkerende nummers in een overzichtelijke lijst staan (foutkans verminderd dus aanzienlijk) en hebt al je informatie bij elkaar. Al je rekeningen, eventuele kredieten, hypotheek e/o beleggingen.

Voor de bank geldt uiteraard ook het kostenplaatje en de extra mogelijkheid voor cross-selling.

Of de voordelen opwegen tegen de nadelen is voor iedereen weer anders. Echter, gezien het feit dat het grootste gedeelte van de klanten bij de verschillende banken internetbankieren heeft, maakt dat men de voordelen hoger inschat.

Als we vervolgens de nadelen kunnen inperken door het gebruik goed toe te passen (denk aan 3x kloppen) is het een duidelijke vooruitgang in de bankwereld.

Een vooruitgang die niet stopt, want we kunnen bij sommige banken al berekeningen maken over wat we aan lening of hypotheek zouden kunnen krijgen. We sluiten spaarrekeningen via internet en beleggen via dit medium en enig moment zal ook de hypotheek volledig via internet de koop en te beheren zijn.

Vooruitgang hou je niet tegen en, mits goed toegepast, is dat alleen maar toe te juichen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl