X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bezuinigingstips voor echte vrekken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+15
  Goed artikel ( +19 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van Amethyst Amethyst Auteur op infoyo sinds
05 November 2008


Bekijk het profiel van Amethyst
Datum: 08-11-2008
Auteur: Amethyst
In deze tijd van recessie is het goed om te bezuinigen. Het bezuinigen kun je heel ver doorvoeren. Kijk maar naar onderstaande tips.

Vrekken

Vrekken zijn de echte bezuinigers, zij zullen iedere eurocent nog een keer omdraaien alvorens deze uit te geven. Maar veel kleine centjes maken grote bedragen. De echte vrek heeft er zeker resultaat van.

De beste vrekkentips

 • Neem, overal waar je gaat, gewoon brood en drinken mee. Gebruik bij het meenemen van je zelf gesmeerde brood een broodzak. Schud na gebruik de kruimels uit de broodzak, zodat je deze de volgende dag weer kunt gebruiken.
 • Wanneer je een keer uit eten wilt, ga uit eten bij Ikea. Voor 5 euro heb je er al een maaltijd + een glas drinken. 
 • Neem, wanneer je uit eten bent geweest de overgebleven suiker-, melk- en zoutzakjes mee. Deze kun je thuis goed gebruiken.
 • Ga een paar goedkope boodschappen doen bij een duurdere supermarkt en drink daar meteen de gratis koffie.
 • Haal iedere dag een gratis krant bij een OV-punt op, vanzelfsprekend doe je dit op de fiets of lopend.
 • Douche, op de ouderwetse manier, maar 1x per week (in het weekend, da's goedkoper). Was jezelf op de overige dagen met een washand en een stukje zeep.
 • Douchegels zijn duur in gebruik, was jezelf met een gewoon stuk goedkope zeep. Restjes van stukken zeep stop je in een spons waar je een snee in hebt gemaakt, zo kun je jezelf er nog een aantal keer mee wassen.
 • Knip tubes open aan de onderkant om zo het allerlaatste restje er uit te krijgen.
 • Gooi niets van je oude spullen weg, zet het eerst op Marktplaats, wie weet wat het nog opbrengt.
 • Ga niet naar de sportschool, ga gewoon fietsen of hardlopen.
 • Als je iemand op zijn mobiel moet bellen, laat de telefoon één of tweemaal overgaan. Je wordt dan vanzelf teruggebeld.
 • Neem een vast telefoonabonnement met gratis weekend en avondtarief en bel 's-avonds en in het weekend gratis urenlang naar vaste telefoonnummers.
 • Planten in huis koop je niet zelf, maar je vraagt stekjes aan familie en vrienden. Dit kan ook voor in de tuin.
 • Douchen, wassen, aankleden en naar het toilet gaan kan in het donker. Om je weg te vinden door het huis kun je eventueel een knijpkat (zaklamp met handaandrijving) gebruiken.
 • Koop geen schrijfpapier of kladblokken, maar gebruik de enveloppen van je binnengekomen post om notities op te maken.
 • Trek alle stekkers van je apparaten uit het stopcontact, wanneer je ze niet gebruikt.
 • En voor wie er zich niet voor schaamt: ga op de dag dat het grof vuil buiten staat langs om te kijken of er bruikbare spullen tussen zitten. Gebruik ze in je huis of verkoop ze via Marktplaats.

Reacties op dit artikel
Tilo, 2008-11-08
( +7 )

Nog een echte vrekken tip: goedkoop uitgaan, door van anderen te drinken en zelf niets weg geven.
Maar of je dan nog vrienden heb........
Floor, 2008-11-09
( -1 )

Hahahaha Amethyst, ja maar je word er niet gezelliger op een broertje van mij is ook zo'n vrek.
Maar goed als jij happy bent zo..... :) succes
Amethyst, 2008-11-09
( +1 )

Hé Floor, volgens mij reageer je nu niet op mijn artikel, maar op de uitspraak van Tilo. Lijkt me niet zo'n goeie tip om op de rekening van je vrienden te teren. Je kan natuurlijk wel als je uitgaat de dure drankjes beperken door over te gaan op een goedkoper watertje (b.v. je flesje water bijvullen bij de kraan in de toiletruimte?)
Tilo, 2008-11-09
( +1 )

Nee, ik steek er ook de draad mee.
Ik ken namelijk zulke mensen en wind me er zelf zeer over op!
Nog een echte vrekken tip: verjaardag vieren en de mensen pas na een uur koffie aanbieden, en als ze weg gaan net de toastjes op tafel zetten.Vier het dan niet!
Amethyst, 2008-11-09
( +2 )

Oh, gelukkig maar Tilo, mijn artikel is, zij het met een kleine , wel serieus bedoeld hoor! Over zuinig zijn gesproken: op je vrienden moet je heel zuinig zijn, dus verwen ze lekker met koffie, toastjes en bier (al dan niet van de Aldi, Lidl of Euroshopper:))
Carina03, 2008-11-09
( +1 )

:#Hoezo tips voor vrekken, veel mensen leven al zo, alhoewel uitgaan en drinken van anderen is net zo erg als stoppen met roken van je eigen geld, als je begrijpt wat ik bedoel.
Tilo, 2008-11-10
( +27 )

Ik probeer ook op zoveel mogelijk dingen te sparen, want anders houden wij niets over voor leuke dingen te doen.Ik doe ook boodschappen bij de Aldi en koop vaak leuke tweedehands spulletjes. Kijk maar bij mijn artikelen zitten ook bespaar tips bij.
Maar het moet niet helemaal door slaan.Al hoewel denk ik dat het jammer genoeg bij veel huishouden misschien niet anders kan. Maar bij zit een groot verschil tussen besparen en vrekken.
Nemises, 2008-11-16
( +3 )

Ik ben geen echte vrek, maar let wel op. Deze tips zijn handig en van sommige was ik al bekend mee. In het donker je weg vinden vond ik wel een beetje te ver gaan maar desalnietemin vond het ik het goed en leuk artikel.
Jan1, 2008-11-24
( -1 )

Wat een leuk artikel. Voor de hele echte vrek heb ik nog een andere suggestie. Ergert u zich ook zo aan afrondingen? kijk daarvoor eens bij Jan1 op http://mijn-mening-over.infoyo.nl/financieel/9828-ergert-u-zich-ook-zo-aan-de-afrondingen.html .
De enige echte vrek, 2008-11-26
( +3 )

Een bijzondere tip: weeg altijd tomaten (of andere groenten) af zonder plastic zakje en haal de kroontjes eraf. Scheelt vaak 1 cent. En dan dit: ga met een harde tegenwind met een auto altijd extra langzaam op de snelweg rijden, nooit sneller dan 80 km/uur of zo. Dat spaart relatief veel benzine. Natuurlijk ook altijd vlak achter een vrachtauto aan. Wel uitkijken!
Kitt, 2008-12-03
( 0 )

Nog 2 aanvulingen op de genoemde tips: Bij IKEA, vraag ook meteen de IKEA Familykaart aan. Dan is de koffie en thee in ieder geval al gratis!

V.w.b. het fietsen en lopen ipv de sportschool: wordt postbode! heel goed voor je conditie, spieren en afvallen. EN je verdient er een klein centje mee ;-)
Juleke, 2009-03-04
( +1 )

Hilarisch leuk artikel en ik hoop natuurlijk met een dikke knipoog. Ik heb zelf ook een hekel aan mensen die altijd rondjes van anderen accepteren, maar als zij aan de beurt zijn ineens naar huis moeten.
Ik bespaar zelf veel door idd kort te douchen, de verwarming wat lager en een trui aan, maar soms moet je wel wat uitgeven.
Ik lach me nl. kapot als ik eraan denk dat je bij de supermarkt gaat wikken en wegen of je nou het eigen merk of het duurdere A-merk moet kopen. Als je op een terrasje gaat zitten (wat ik in de zomer toch regelmatig doe) ben je je winst al kwijt.
Succes met schrijven!
Amethyst, 2009-03-04
( 0 )

Goeie tip Kitt, die IKEA kaart.

Dank je wel voor je leuke commentaar Juleke!
11960, 2009-03-11
( -2 )

Leuk artikel, maar niet zo geschikt voor deze tijd. Economisch gezien is het beter meer geld uit te geven, dus niet te besparen. Misschien is het een goed idee om een vrek daarvan te overtuigen, want volgens mij heeft een vrek per definitie geld genoeg, maar hij wil het alleen niet uitgeven. Dit artikel is bedoeld voor mensen met echt weinig geld!
Ilja, 2009-03-16
( +2 )

Voor het tv-programma Van Zuks Dus van de regionale omroep RTV Noord-Holland ben ik op zoek naar mensen die originele bezuinigingstips hebben. Weet u iemand of bent u zelf een fervent consuminderaar, mail dan naar: ilja@rtvnh.nl

Alvast bedankt!
Roosje, 2009-03-31
( -1 )

Leuk hoor die vrekkentips, maar 1 keer per week douchen bahhhhh
en andere laten terugbellen op jouw dure mobiel: errug vrekkerig hoor ! :
ik geloof dat ik toch meer een levensgenietster ben dan een vrek, ik hou mijn trui
wel uit en de verwarming lekker hoog aan en mijn heerlijke electrische dekentje
draait ook overuren Lang leven het genieten !
Hestia, 2009-04-01
( +4 )

Mijn stil protest tegen de afrondingen in de winkels: Ik heb altijd cash en mijn pinpas bij me. Eindigd het bedrag op 3,4,8 of 9 cent, dan betaal ik met de pin en dan wordt het bedrag niet afgerond.
Eindigd het bedrag op 1,2,6,of 7 cent, dan betaal ik bedrag contant, zodat de afronding in mijn voordeel is. Tenslotte is 2 eurocent bijna een ouderwetse stuiver en die lieten we vroeger ook niet constant vallen.
Elda, 2009-04-02
( +1 )

Hahaha, de meeste kende ik al en sommige maak ik ook wel gebruik van. Waarom veel betalen voor bepaalde boodschappen in de grote supermarkten als de goedkopere supermarkten ze ook verkopen tegen een lagere prijs.

Helaas ken ik ook mensen die teveel doorslaan.
Neem hetvolgende:
Een emailtje sturen waar je eigenlijk wel telefonisch op moet reageren als ontvanger om zo belkosten uit te sparen.
Zorgen dat je altijd met andere mee kunt rijden voor grote afstanden en dan niet meebetalen.
Langsgaan net voor etenstijd bij familie en goede vrienden gegarandeerd succes bij de eerste groep.
Het sparen van zeepjes, gegarandeerd dat andere in jouw zeepvoorraad voorzien.

ETC etc.

aan de bovengenoemde erger ik me onwijs en werkt bij mij avenrechts.

Waarop ik wel bespaar in de zomer: ik kweek mn eigen groente, dus heb in de (na)zomer verse aardbeien, tomaten, paprika's etc. Denk dat dit iets goedkoper is, maar het is vooral lekkerder!
Geldwolf, 2009-04-18
( +1 )

Hang jezelf op. Dat is pas goedkoop
Nicole, 2009-06-06
( +3 )

Ik kook aardappelen voor 2 dagen de ene dag gewoon gekookt en de andere dag puree of gebakken ,mijn confituur en kokjes maak ik ook meestal zelf ,niks zo lekker dan een zelfgebakken muesliekoekje volgens mijn man
Juno, 2009-06-22
( +1 )

Ik heb ook nog een tip!
Meestal worden cadeautjes ad hoc gekocht...er wordt gelet op de persoon, jongen/meisje en wat hij/zij leuk vindt.
Mijn moeder had voor de verjaardagspartijtjes waar ik heen ging in de kast een plank vol cadeautjes. De plank was dus als het ware een winkel en er zat vanalles tussen (kan me herinneren dat ik zelfs lp's met kinderliedjes heb gegeven). Mijn moeder kocht allerlei dingen in de aanbieding en zo had ik altijd hele leuke cadeautjes om te geven.
Het duurt natuurlijk wel even dat je zo'n winkel in de kast hebt maar met name als je kinderen hebt kan je gedurende de kinderjaren behoorlijk veel geld besparen.

Bij AH weeg ik altijd de groente en fruit voordat ik naar de kassa ga. De medewerkers letten namelijk niet altijd op waar ze hun armen/handen laten als de appels gewogen worden met als gevolg...dure appels! Hoe vaak ik wel niet een deel van het geld terug heb gekregen. En neem altijd de bon door of alle prijzen en kortingen kloppen.
Illeke, 2009-08-10
( +1 )

Het had leuker geweest om een paar echte bespaartips te vinden. Altijd bij familie of vrienden gaan eten en drinken vind ik ergerlijk. Nooit zelf eens bellen is al even ergerlijk... uiteindelijk zijn ons vrienden ook geen rockefellers... Een goedkoop 'zelfgemaakt' receptje, hoe kan je van bv kruiden in de tuin makkelijk anderen ook voorzien of voorzien worden... Hoe kan je de ene dag koken en de andere dag toch een andere maaltijd op tafel toveren met de restjes... DAT is volgens mij een leuke manier om te besparen. Uiteindelijk weten we allemaal wel dat als je het licht niet aansteekt dat goedkoper is, dat als je korter doucht dat op jaarbasis ook een pak kan schelen... het zit hem in de kleintjes maar niet ten koste van je vrienden. Misschien wel samen met je vrienden.... goedkoper terrasje uitzoeken, een wandeling door een nieuwe stad ipv een theatervoorstelling... indien geen dringende boodschappen alles afhandelen per mail ipv per telefoon...
Yves de vrekkerige belg, 2009-10-12
( +2 )

Ik neem vaak een douche op het werk , is ook lekker gratis . Koffie drink ik op mijn werk , alsook water bij mijn boterhammekes . De metro haal ik op het station .
Kim, 2010-01-18
( +3 )

Een tip
Deuk de wc rol in dat scheelt papier-Doe de kachel uit een uur voordat je naar bed gaat het blijft nog wel een uur warm-Boven geen kachel aan Alleen licht laten branden waar je bent-Niet te lang onder de doche als je schoon bent is het klaar-Als je je tanden poetst water in een beker om je mond te spoelen en niet de kraan laten lopen-
Joreiki, 2010-01-20
( +3 )

Ruilen en rijk worden dat kan
Je hebt 1 ding bv ene pen die ruil je tege iets wat duurder is
bv een boek
die ruil je in tegen twee boeken
die ruil je bv tegen ene stoel
die stoel ruil je tegen ene tafel
die weer tegen ene kast en die verkoop je

zo kun je bv ook aan gratis kleren komen

nog ene tip

een panty die kapot is nie weg gooien
maar spaar tot de tweede kapot is
en knip de been eraf die kapot is
en trek ze dan over elkaar aan

nog een tip

pak geen kamer planten maar zet kruiden voor je raam
tuurlijk als het kan met stekje ( natuurlijk gekregen ) beginnen
bv van die keine tomaatjes die zijn leuk als kamer plant

schoenenzolen vernieuwen met ene ouderweste binnenband van auto's
snij ze iets kleiner als je zool ( echt ietsje )

drink water en gene andere dranken door de dag
het is nog gezonder ook nog eens
het wend zo

bewaar de peuken van je sigaret
na drie peuken daar draai je ene nieuwe van ( dat doet alleen een echt vrek )
ja ik ken zo iemand

aardappelkisten als kast
het is nog mooi ook als je het goed opknapt
ok leuk voor je kinderen als poppebedje

maak lappedekens van oude kleren

maak van je kleren waar je op uitgekeken bent
een nieuwe van door andere knopen op te zetten
af korte mouwen tegeven
of andere kraag

van een oude zwarte panty
kun je een leuke haarband van maken ( mag ene ladder in zitten )

klein beetje aardappels over en groentes ( ja ook aardappels smaken er goed in )

dat kan in de groente soep van morgen

van aardappelschil kun je chips van bakken in de frituur
evt met uitje bakken
het is echt heel lekker geleerd van een vriendin uit brazilien

van een kapotte broek kun je korte broek maken
en van de pijpen kan je ene rok maken

leer zelf haren knippen

pertolie kachel is zeer goedkoop
teminste hier in fr
wij doen met 20 liter
die plus min 20 euro kost
20 uur stoken
vijf dagen ermee
we verwarmen daarmee een ruimte van 3 en half bij 7 mee
en het is hier zeer aangenaamJoreiki, 2010-01-20
( +4 )

Kaarsen zijn goedkoper als lampen
evt gewoon katteknijpers op de slaapkamers en wc en de douche

kleren te oud en erop uit gekeken of ze zin van kleur verschoten
geef ze (op)nieuw ene kleurtje

wil je ene nieuwe keuken
vervang dan alleen de deurtjes of zet er andere knoppen erop

in de herft kanstanjes zoeken met de kinderen ( begin october )

haal grote zakken groente bij de boer ( bv winterwortels )

bak zelf cake goedkoop en lekker en gezond ( meel ei boter suiker )
geef dat als extra een half uur voor het eten
je hebt dan toch die dag
een extra gehad
en je zit nog een beetje vol van
voor je gaat eten

vaker gewoon suiker op je brood eten
dat kost haast niks

oud brood niet weg gooien
daar kan je oude wijven pap van maken
warme melk met oud brood en suiker erop
dat is heeeeeeel lekker
zeker s'morgens


droogtrommel in de keuken zetten of kamer waarje verblijft
dan de tijdschakellaar erop zetten
en die droogtrommel ene uur
voor je op komt aanzetten

bakken met olie is goedkoper als boter

als je zelf broodbakt
doe er een eetlepel olie erin ( op een kilo meel )
maakt niet uit slaolie of zonnebloemolie
het brood blijft dan langer vers

plaats van fruit, fruitsap

leer je kinderen een broodje tevree eten
dat is een sneetje brood met niks erop
voor je ene snee brood krijgt met iets erop
eerst er een met niks erop
zo leer je kind tevree zijn ( wel volkoren brood ivm met het gezondheid van je kind )

goedkoop boodschappen doen en toch goed eten :
aardappelen met groente en gebakken ei ( geen soep of pap )
(wel tuurlijk als er evt aardappelen en groente van de vorige dag over is)
hamburgers van de suppermakt is ook goedkoop of frikadel erbij in kleine stukjes gesneden en gebakken in de plattepan met gebakken ui en sausje
of rookworst
bak elf brood of koop die bij de aldi of lidle
met honing of suiker erop eten of hagel of pindakaas
2 glazen fruitsap en 1 glas melk per dag

van en gezin van 6 personen heb je nodig per week

10 kilo aardappels 5 euro
zakje ui 1.50 euro
zeven blikken groente 7 euro vers 10 euro
zeven kilo meel 7 euro
1 liter olie 1.25 euro
2 pakjes boter 2 euro
2 kilo suiker 4 euro
pot honing 4 euro
pot pindakaas 2 euro
zeven literfruitsap 10 euro
zeven liter melk 5 euro
pakje thee en koffie plus koffie melk evt 5 euro

ik heb de prijzen erg ruim gepakt


56.75 euro

zak snoep en koek erbij is 60 euroJoreiki, 2010-01-20
( +3 )

Vervolg

ik had hier een boodschapje lijstje gemaakt

daar kan je nog aan toe voegen
als je van vlees houd een doos eieren
van 20 stuks ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,4 euro
doos hamburgers van 10 stuks ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,4 euro
dus van 20 stuks frikkandellen ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3 euro

dan kom je uit op 6O euro plus 12 euro

wil je echt geen suiker op je brood
om wat voor reden ook
dat kan

bak frikandellen en laat ze koud worden

snij deze in heel dunne stukjes
zes stukjes op je snee is genoeg evt 8

vaak is hamburgers goedkoper als gewoon gehakt
Joreiki, 2010-01-25
( +3 )

Evt je kleding kleuren en ze zijn weer als nieuw
zeker zwarte kleren worden er zeer mooi van
als je ze weer zwart kleurt
maar je kunt je kleren ook een heel ander kleurtje geven
om ze als nieuw te laten lijken
evt zet je er anderen knopen erop


ken je iemand met grond
jij koopt zaad en samen dan een hofje onderhouden
sla is makkelijk en chineze kool en prei aardappelen
dat kan niet misslukken
en rode bieten
het is ook stukken gezonder als groente uit de winkel

sokken breien is stukker beter als zo gekochte sokken
gebreide sokken gaan tien jaar mee of langer
vraag restjes wol aan iedereen om te breien
iedereen heeft wel ene bolletje wol over
heb je er erg veel brei dan een trui voor je zelf


zet je wasmachine op 30 graden en gebruik de helft van je zeep
en het word ook schoon
evt week je het voor
de echte vieze was
witte was word schoon als je het nat op gras legt
ook de steen van je steen gril word schoon als je het snachts in het gras legt
dan heb je ook bijna geen zeep meer nodig
of een bakplaat van je barbetau


maar je krijgt je vuile was schoon
door evt het buiiten nat weg te leggen
en er steeds water op te gieten tot het schoon is
echte vieze vlekken
daar kan het twee a drie dagen duren voor het weg is
maar de smerigte vlekken krijg ik er mee weg

vet vlekken kan je weg krijgen met afwasmiddel
wel eeerst kijken of je gekleurde was ertegen kan
door op een onopvallend plekje te proberen
bij witte was niet te lang erin laten trekken
anders heb je kans dat je witte was de kleur krijgt
van je afwasmiddel
dus insmeren goed wrijven
en in de machine gooien en aanzetten de hap


ben je op je meubels uit gekeken
geef ze een ander kleurtje

gaatjes in je muur door al dat geboor voor schilderijtjes
met witte tandpasta kan je ze vullen

shampoo met de helft kan je toekomen
gewoon wat langer wrijven

handdoek versleten
maak er washandjes van
of maandverband

theedoeken op
maak er vaatdoeken van

of lap die gaten op
dat kan als er twee thee doeken zijn versleten

sokken in een emmer water doen een dag tevoren
dat scheelt een voorwas

maak je kadootjes zelf
plaats van te kopen

bv een spijker broek die echt op is
maak daar dan een tas van
of van andere kleding

koop geen krant meer
maar kijk op de tv het regionale nieuws
en het journaal

meet rijst af
1 kopje daar kan je met twee man aan toe komen
dan twee kopjes water aan toevoegen evt zout

kom je er mee toe

de volgende keer een klein beetje minder erin doen
bv ene theelepeltje eruit halen
vele beetjes sparen maakt en grote toch
en wie mist dat theeleppeltje minder ?

hou op je vensterbank boven beneden zolder tafel enz
een kruiden groente tuintje

hoeveel betaal je voor je vuil op te halen
betaal je per kilo ?
wat kost ene allesbrander
wat spaar je uit op de gasrekening
wzat kost hout
altijd op hout stoken kost je 8 kub hout plus min


Joreiki, 2010-01-25
( +3 )

Koop als je sokken koopt
alleen maar dezelfde sokken
als er een verslijt dat je de andere niet weg hoeft te kiepen

ranja in de plaats van cola
als erop staat goed voor 7 liter
dan kan je er gewoon 8 liter eruit halen
vruchtensap als er wat uit is verdunnen met water

wat ernergie betreft wat ik weet is
dat energie direct het goedkoopste is

zonneenergie lampen buiten opwekken en binnen laten branden
bv in een pot met zandsteken
zet er dan een mooie vissen bak bij
en het ziet er beeldig uit
als er dan nog wat planten erin zitten
paar kaarsen in je kamer en het mag gezien worden

led verlichting is ook goedkoper
zeker als het op baterijen gaat

over dag op de bieb zitten bespaart jouw veel geld
ivm met stook kosten
en je doet er vrienden op
wel zelf drinken meenemen
plus je hoefd zelf geen tijdschriften aan te schaffen

voor vakantie
doe woningruilen
op internet te vinden hoe dat in zijn werk gaatJoreiki, 2010-01-25
( +3 )

Kijk eens bij gratis op internet
er valt veel gratis te krijgen

kaarsen zijn gratis te krijgen ( stompies dan )
bv stompies bij kappeletjes

kinderfeestjes in bossen houden
ik heb eens ene keer kinderen mee na de bossen genomen
die hadden de bossen nog nooit niet gezien van binnen
ze waren die zomer in spanje geweest
en de bossen vonden ze veel leuker
ranje en cake en meer hebben ze niet nodig
en het kost je niks

kinderen jam uit een potje laten likken
dat vinden heerlijk

laat je kinderen leuke kadoos maken als ze ergens naar toe gaan op een feestje
bv voor op kraamvisite
pak een flesje doe daar rijst in en je hebt een rammelaar
dop wel dicht plakken en laat ze het versieren door er exrta snippers ERIN te doen
als je ene paar kinderen hebt
dan hoefd jouw kadootje niet zo duur te zijn
want samen op ene hoop lijkt het meer
ook al is het gratis

schaf verjaardag kadootjes af in je familie
doe dat pal voor jouw verjardag
zeg ik wil niks meer
ik vinsd dat onzin kadoos over en weer geven
ik geef niks meer aan die kul
omdat jij de eertse dan bent
kunnen ze je niks verwijten
en kom je niet bot over op de eerste die dan jarig is

boodschappen kan je dus voor 60 euro kwa eten dan ( zie hier boven elders wat ik geschreven heb )
evt als je vlees wilt 72 euro
wc rollen ect zeep dan ben je 85 euro kwijt met ene gezin van 6
met kleren erbij 100

ja dat kan 10 euro per maand per persoon voor kleren
kijk eens op de markt en tweede hands kleren en schoenen
teenslippers heb je zomers voor 2 euro, ja nieuw
en daar doe ik ene half jaar mee
als je oplet heb je voor 7 euro schoenen
bij schoenenreus zeker
voor tien euro heb je schoenen voor heel de winter daar

maak potjes en doe daar je geld in
potje voor kleding 10 euro per man per maand

potje voor eten 72 euro per week per maand is dat keer 4 en half voor een maand

potje voor de auto :
50 per maand plus sparen voor een nieuwe 50 euro plus de benzine ,,,,

potje voor wc zeep ect 13 euro per week keer 4 en half voor de maand

potje voor school voor de kinderen en kinderfeestjes ect na vannant ze na school gaan

met zes honderd euro
moet je het gemak kunnen redden in de maand
met zes personen
zonder problemen

dan komen de vaste lasten nog erbij en dat is ,,,,,,,,,,,, plus die 600 euro leefgeld

loon plus kinderbijslag is ,,,,,,,,,,,,,,

blijft nog over ,,,,,,,,,,,, om ,,,,,,,,,,,,

waar kan je nog op besparen ? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


ler je kinderen dat alles wat gratis is
ok is
dat ze nooit nee moeten zegegn tegen wat ze krijgen
ook al is het afschuwlijk
want die dingen kan je ruilen
of weggeven als kado
want als jij iets geeft
geven ze jouw ook eerder iets

op de markt geven ze vaak stukjes fruit weg
laat dan je kinderen los
zeg dat ze het moeten eten omdat dat gratis is en gezond
zeg dat, voor je ze los laat daar
dat het verplicht eten is en dat ze moeten zwijgen
zwijgen en eten daar ( hamer daar op )
en niet moeten praten daar LET OP !!!
en zeggen dat ze dat moeten dat eten OMDAT HET GRATIS is
kinderen zetten je gauw voor gek
met hunne babbel

als je een kachel aanschaft
kijk op het internet wat de goedkoopste kachel is
kijk dan ook of je erop kunt koken
op heel veel kachels kun je gewoon koken
het duurt gewoon wat langer voor het gaar is of dat het kookt
met twee theepotten kan je je haren al wassen

je hebt geen electriche tijd meer nodig en gas
als ,,,,,, je ene kachel hebt en kaarsen en zonneenergie lampen
en led verlichtig op baterijen en evt knijpkatten
uitleg :
gas heb je dan nog nodig voor het bad
maar dat kun je evt op flessengas doen
of water koken op de kachel
dan heb je nodig vor een goede aangename douche
10 liter kookent water en 10 liter koud water en dat mengen
dus een halve emmer kookent water in een emmer doen
en beide vullen met koud water
ga in het bad staan
pak ene ijzeren theepot of een plastike beker
en neem ene lekkere douche
vanuit die emmers

dit is de oplossing voor mensen
die van gas en stroom zijn afgesneden of voor de echte vrek

dan hoefd men alleen bij de familie te lenen voor een kachel ( tweedehandse )
en zonneengergie lampen en knijpkatten en ledlampen opbaterijen en kaarsen
voor 400 a 500 euro ben je klaar en verlost van de energie maatschapijen

gooi een extra deken op je bed
en boven hoef je nooit meer te stoken
het wend snel

we moeten alle inleveren toch ?
de energiemaatschapij dan maar als eertse toch ?

binnen de korste keren
heb jij voldoende geld voor leuke dingen te doen met je kinderen
ok ze hebben geen internet meer
maar je hebt ze dan meer te bieden
leuke uitstapjes met hen met hun vriendinnen
willen ze internetten dat kan dan ook
evt met hun mobieltje
die ze opladen bij hun vriendinnen
of bij de bieb waar je dan evt vaak bent

energie rekeningen hoeft ook niet als je daarvoor kiest
verzekeringen ook onder de loep nemen
kijken wat je wel en niet nodig hebt
schaam je niet als je kiest om zeer zuinig te leven
vele zullen je gaan volgen
want er is grote armoede in nl
vele leven al zo in stilte
en sluiten zich af voor de maatschapij
doe dat nooit
hoe meer openheid er is voor de armmoede in nl
des te eerder zal de overgheid het moeten aanpakken
de overheid zou zich moeten schamen
niet de arme zelf
als je vrenden er iets van zeggen
zeg gewoon ja ik kan het niet meer betalen
dus ik kies om zo te leven
zeg niet zo en zo daarom en daarom ben ik in armoede beland
vraag men erom
dan zeg je ik kan wel geld lenen
maar ik kies ervoor zo te leven
als ze zeggen dit kan je je kinderen niet aandoen
zeg je dat kan vlot
je ziet het toch
ik ga me niet in de schulden steken
vele leven zo in stilte en ikke niet
vele schoppen hun vrienden de laan uit uit schaamte
dat schamen moet de overheid maar doen
ikke niet
leen gene geld van hun
begin erniet aan
dat maakt je vrienschap alleen maar kapot
zeg dat ook meteen dat je er niet ana begint
dat verhoogt alleen maar je schulden
heb je na verloop van tijd geld gespaart
door zo te leven
blijf dan een tijd door sparen tot je echt veel geld hebt
zet het evt om in zilver
gene goud
iedere maand dat je spaart
koop er zilver van
zilver van 99,99 procent
dat houd altijd zijn waarde
zilver zal eerder in waarde stijgen als goud
evt kan je er zilver water van maken
omdat vele dat doen stijgt het straks sneller als goud
plus van zilver meken ze meer dingen als van goud
de industrie gebruikt steeds meer zilver
dus stijgt het waarde van zilver eerder in loop der tijd als goud

maar vergeet 1 ding niet
geniet van het leven


Joreiki, 2010-01-25
( +3 )

Www.verlicht.punt.nl
daar staan ook intresante info
om anders te gaan leven
meer bewust leven kan geen kwaad
het bespaart veel
er staan ook dingen over ruilhandel ect
want daar gaan we tenduur toch naar toe
ruilhandel kan het leven ten duur ver aangename
van ons alle
vele leven met die gedachte al
de armoede zal de mens daar toe dwingen
maar het is ook voor het milieu beter
Joreiki, 2010-01-25
( +1 )

Http://financiele.onafhankelijkheid.nu/vrekken-bespaarlijst-auto.htm
Joreiki, 2010-01-25
( +3 )

Wat ik ben vergeten te vertellen

als je potjes maakt
hou je alles beter bewust bij
en hou je meer over die maand

hou begin de maand geld eraf
bv 600 euro

maak potjes voor die maand
pak daar geld uit voor die week
potje 1 bv boodschappen voor het eten en drinken
potje 2 geld voor tandpasta wc papier maandverband shampoo
potje 3 geld voor de benzine - rest voor de auto geld blijft in de maand pot zitten
potje 4 geld voor schoolspullen en de rest van de kinderpret geld ect - blijft in de maand pot zitten
potje 5 geld voor kleding - blijft in de maand pot zitten

op deze manier heb je goed overzicht

goede raad

verzwijg dit voor iedereen
zelfs voor je beste vriendin
voor je het weet is het weg
praatjes zijn gauw rond
het gemiddelde geheim blijft 48 uur geheim
vergeet dat nooit

men weet dat je begin van de maand dan geld in huis hebt

gewoon zwijgen en je hebt niks te vrezen

Joreiki, 2010-01-25
( +1 )

Http://financiele.onafhankelijkheid.nu/goedkoper-leven.htm
Joreiki, 2010-02-21
( +4 )

Haal tabakzaad in huis en zaad zelf je tabak

ps heeft iemand nog meer tips ?????
Orlando, 2010-04-11
( -2 )

Ontzettend leuke en goeie tips.
Hartsikke bedankt....
Mama, 2010-04-18
( +5 )

Tip: als het een keer hard geregend en vooral hard gewaaid heeft: ga de dag erna naar plaatsen waar veel bomen zijn en verzamel alle takken, klein en groot. laat ze drogen in de zon in je tuin en hak ze vervolgens in kleinere stukken. prima brandstof voor de barbeque en de straat wordt er opgeruimd mee! voor nul euro!

nog een tip voor als je van mode houdt:
organiseer met je vriendinnen en dag waarop iedereen zijn/haar 'minder leuke' kleding bij elkaar brengt: iedereen mag dan pakken wat hij wilt. zo heb je een nieuwe garderobe voor nog geen dubbie! succes verzekerd: het leverde mij een hele zak met kleding op en misschien wel 10 paar nieuwe schoen.

koop een hp printer. de cartridges kan je bijna altijd hervullen met goedkope inkt van aldi of action (met een naald: zorg er wel voor dat je met de naald in de spons van de cartrigde komt): kost maar 5 euro en je kan m 15 keer vullen. dus print er maar op los! (ook gebruikte a4tjes die je niet meer nodig hebt kun je nogmaals gebruiken (uiteraard voor eigen gebruik))
Niko bellic, 2010-05-29
( +1 )

Nog een bezuinigings tip,hack pc's,nee joh ,grapje niet doen rofl. ,maar doe dit :
koop iets altenatiefs,bijv. i.p.v. sony psp,de mi2 van planet interactive,of dingoo

Ik heb zelf een mi2,ik ben er heel erg blijmee.
Het heeft 100 games!!!!!!!En dat is niet alles!!!!
Hij heeft ook nog Een .mp3 speler ,en .avi video speler .
En hij kan foto's en video's opnemen,en de foto's bewerken!
En nog veel meer!

p.s. Voor de instellingen voor video,mail me.
Heidi, 2010-07-27
( +2 )

Als je eieren koken het gas uit draaien. Dan 6 of 7 minuten wachten en je hebt heerliike eitjes bij het ontbijt. Als ik de eieren nodig heb voor op de spinazie leg ik ze op de aardappelen. zorg dat ze niet onder water liggen dan kukken ze gowoon mee koken en zijn ze goed.
Jan, 2010-08-09
( +1 )

Nog een goede tip voor vrekken: Doe net als Niko bellic (enkele reacties terug) en post reclame voor een product en jezelf op Infoyo.
Anja, 2010-08-11
( +1 )

Het automatisch antwoordapparaat is een slimme zet van de KPN. Als er niet wordt opgenomen vangt de KPN toch geld voor je verbinding. Er start dan een bandje en maak je contact dus loopt de teller.
Tip: Verbreek de verbinding na 3X overgaan. Doe dat zonodig een aantal keren, totdat hij/zij evt. opneemt. Hiermee voorkom je dat het inspreekbandje opstart.
Lian, 2011-09-27
( +2 )

Een beetje grove tip, maar misschien iets voor de echte Die Hard vrekken: zorg dat je weet wie naar een verzorgingshuis verhuisd, of is overleden. Nabestaanden willen nl soms niet alle spulletjes van hun overleden familielid houden, dus zit daar mss iets interessants bij. Je moet alleen niet gelijk op de stoep gaan staan terwijl de lijkwagen nog voor de deur staat
Leon, 2011-10-14
( +2 )

Leen spullen (leen ook spullen uit)
zoek gratis entertainment
vraag gratis stalen aan, vraag ook de dingen aan die je aan iemand anders cadeau kan doen.
koop dingen in de supermarkt/winkel pas na het vergelijken van de prijzen per kilo of per liter.
eet af en toe je voorraadkast en vrieskist leeg om bijna vervallen etenswaren op te werken.
zoek een creatieve hobby en verkoop je creaties.
Joreiki, 2011-11-18
( +2 )

Kweek je groente op je vensterbank of ,,,,,


http://www.google.nl/#hl=nl&cp=18&gs_id=1z&xhr=t&q=vierkant+tuinieren&pf=p&sclient=psy-ab&site=&source=hp&pbx=1&oq=vierkant+tuinieren&aq=0&aqi=g1&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=30f1f94aec560d63&biw=1264&bih=687
Jessie, 2011-11-21
( -1 )

Jezelf ophangen om te besparen vond ik wel leuk en ook dat je niet voor de deur moet gaan staan als de lijkwagen nog voor de deur staat. Met een beetje humor bespaar je op die dure depri- medicatie spaar je ook je maag nog !
Rebecca, 2012-01-18
( +1 )

Ik lag me gek, werkelijk! k zie het al voor me s nachts met een knijpkat naar het toilet, of op mn fietsje naar de dure supermarket voor een goedkoop pakje boter en een gratis, niet te zuipen kop koffie!!inderdaad, ik knip de tubes wel open, en trek snachts niet het toilet door, kijk ook altijd op het onderste schap van de supermarkt, bezoek regelmatig de kringloopwinkel, stook ook onze kachel met gratis hout van de gemeente. dit is een leuke site, hier kan je nog eens lachen, ook dat is gratis!!!!!!
Roos, 2012-03-22
( +1 )

Altijd de deksel op je pannen doen. Scheelt veel energie!

Je haar wassen in een afwasteiltje in plaats van onder de douche.

Je kan zelf allesreiniger maken: zuiveringszout en groene zeep in je schoonmaakwater. Dan heb je al die dure spuitbussen niet nodig!! Heel je huis perfect schoon.
Aja, 2013-02-05
( +2 )

Echt lachen dit alles.ik heb bij een oude mevrouw gewerkt die was heel heel zuinig en gierig.nam dus altijd melk en suikerzakjes mee als ze ergens was.ze bewaarde zoveel kliekjes en bv bodempjes jus dat haar grote ouderwetse vriezer helemaal volzat.ze bewaarde alles,van plasic omslagen van de tv gids tot verroeste gordijnhaakjes of schroeven tot oude elastiekjes.ze had op zolder nog kleding van haar oma en zelf was ze al in de 80! als ik bij haar werkte ging ik eerst een rondje door het huis lopen om dingen op te ruimen die ze in n week verzameld had.met n verjaardag of kerst kreeg de familie meestal iets wat ze in de kast had.ik kreeg een fles avocaat ze had er 4.
toch hield ik van die vrouw ik heb er jarenlang gewerkt nu ze dood is mis ik haar wel,maar niet haar troep.
Margriet, 2013-05-26
( +2 )

Heb onze hele hebben en houwen zelfs de hond en auto via marktpl. gekocht behalve mijn man ha ha die kreeg ik gratis.
Algonda, 2014-01-01
( +1 )

Ik heb ook nog een goede tip om de keuken een nieuw uiterlijk te geven,
haal bij de action of blokker plakfolie en pimp de deurtjes van de keuken op deze manier en je hebt binnen een dag een andere keuken.
Verder wil ik zeggen dat ik er veel tips gezien heb die ik zeker ga toepassen.
Detip van de verschillende potjes vind ik helemaal super, die ga ik vandaag gelijk maken!
Joreiki, 2014-07-26
( +2 )

Maak zelf kleding van hennepstof
en maak een vrij nutrale ontwerp dat je jaren kunt dragen.
hennepstof gaat jaren mee tot wel 20 a 40 jaar
echt katoen garen is bijna nergens te koop
maar is misschien wel via internet nog ana te komen
want alle andere garens om mee te stikken zijn meestal synetisch
en als je die warm strijkt worden ze zwakker
met katoen garen heb je daar niet gauw last van
ook zijn er henepkleding te koop voor een redelijke prijs
kijk wel uit dat het niet gemengd is met katoen
want dan gaat ie alsnog niet heel lang mee

tis crisis en velen weten niet of ze volgend jaar nog kleren kan kopen
en wat er nog aan zit te komen kwa armoede
zie griekenland en, spanje ect
dan is het beste dat je verzekerd bent dat je kleren hebt
ook bh's kan je zelf maken en er zijn echt hele mooi patronen te vinden op het net
echt super mooi
en als je die maakt vna hennep heb je altijd een goede bh
evt als je erop uit gekeken bent zet je andere kant erop ect
en evt maakt je het van oude kleren die je weg wilt kiepen
en met hennep kleding waarvan je op uitgekeken bent een broek of bloes
geef je andere kleurtje andere knopen
en evt zet je op een bloes een andere kraag erop of zakken
van onderkant van een spijkerbroek die versleten is kan je een leuke rok maken
of een broek voor een peuter de zijkanten zijn al mooi gestikt
Joreiki, 2014-07-26
( +1 )

Als je auto rijd drijf zoveel mogelijk uit dat scheelt bergen geld
als je je voet van het gas haald dan kost je dat geen bezine meer
vele weten dat niet en denken zolang hij rijd kost me dat geld
niet dus
als je je voeten van de gaspandaal haald rij je voor niks
dus uitdrijven met je auto
voetne van het gaspandaal af
voor de bocht,
voor rood licht dat zie je vaal al in de verte drijf uit
op heuvels bv
pal voor je thuis bent, laat je auto lekker gratis rollen je inrit op
tenduur weet je precies wanneer je je tot je inrit gratis kunt rijden
ik ken iemand die rijd vaak 3 liter diezel op deze manier op 100 kilometer
Erik, 2015-01-20
( +2 )

Link met honderden bespaartips en goede links: http://www.fpvi.nl/tips-om-uitgaven-te-verlagen-bespaartips.html
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl