X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat doet een bewindvoerder eigenlijk?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van mraddicted mraddicted Auteur op infoyo sinds
29 Oktober 2008


Bekijk het profiel van mraddicted
Datum: 30-10-2008
Auteur: Mraddicted
Je hoort er vaker over. Iemand die onder bewind staat. Wat houd dit in? wat betekent dit eigenlijk? Hieronder een korte samenvatting, zodat het duidelijk word, waarover gepraat word.

Wat doet een bewindvoerder eigenlijk?
Een bewindvoerder treedt op in het belang van haar cliŽnten. Hij.Zij is behulpzaam bij het innen van alle mogelijke inkomsten en verzorgt alle noodzakelijke uitgaven.
Daarnaast regelt de de bewindvoerder de jaarlijkse belastingaangifte, het declareren van eventuele ziektekosten, het aanvragen van subsidie, enzovoort.
De bewindvoerder houdt op naam van de cliŽnt een gecombineerde betaal/spaarrekening aan, waarop alle inkomsten en uitgaven worden geboekt.
Het totale vermogen van de cliŽnt wordt op de combirekening gestort m.u.v. aandelenportefeuilles en/of depositobedragen met een hoge rentevergoeding.
De tekeningsbevoegdheid voor deze rekening berust uitsluitend bij de bewindvoerder.
De bankafschriften worden (indien gewenst) maandelijks naar de cliŽnt of de, door de cliŽnt, gewenste persoon toegestuurd. Hierdoor blijft de cliŽnt of degene die het overzicht ontvangt op de hoogte van alle ontvangsten en uitgaven.
In overleg met de cliŽnt en/of de begeleiding wordt de hoogte van zak- en huishoudgeld bepaald. Het zak- en huishoudgeld ontvangt de cliŽnt op zijn of haar privť-rekening bij een plaatselijke bank. Voor cliŽnten in een zorginstelling worden aparte afspraken gemaakt conform het beleid van de betreffende zorgaanbieder.

Het beheer van iemands geld en/of goederen is aan strenge eisen gebonden. Objectiviteit en onafhankelijkheid van de beheerder moeten gewaarborgd zijn. Ook continuÔteit moet worden gegarandeerd.
Verder moet de aansprakelijkheid van de beheerder goed geregeld zijn.
De beheerder moet ter zake deskundig zijn en geen enkel financieel belang hebben bij het beheer. De bewindvoerder is vaak aangesloten bij de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders en voldoet hiermee aan de, door het Landelijk Overleg Kantonrechters, gestelde eisen voor bewindvoerders.
Ook zijn er altijd tarieven aan verbonden. Meestal zijn die per bewindvoerder gelijk omdat deze bepaald worden conform de richtlijnen (de richtlijnen van het Landelijk Overleg Kantonrechters) en worden jaarlijks geÔndexeerd.

Reacties op dit artikel
Angela, 2008-10-30
( +8 )

Zelf vind ik dit uitleg niet helemaal kloppen. Ik krijg hier het idee bij dat een bewindvoerder er voor mij is, terwijl dat helemaal niet waar is. Een bewindvoerder is er voor de schuldeisers! Hij, zij moet ervoor zorgen dat er binnen een gestelde termijn geld bij elkaar gespaard is om zoveel mogelijk, zo niet, alle schulden te kunnen voldoen. Als jij bij wijze van spreken drie jaar lang je best hebt gedaan om zoveel mogelijk bij elkaar te sprokkelen, wordt er met de rechter overlegt of je wel met een "schone lei" mag beginnen. Als dat zo is dan ben je een jaar lang nog op proef, voorwaardelijk om maar te zeggen. En mag je geen schulden meer maken.
Mraddicted, 2008-10-31
( +17 )

Een bewindvoerder is een tussenpersoon tussen de client en de schuldeiser. en natuurlijk is die bewindvoerder er voor jou. deze staan meer aan jouw kant,dan de kant van de schuldeisers.

en natuurlijk gelden er regels waar een bewindvoerder zich aan moet houden,dat is logisch!
Mieke de boer, 2009-03-19
( +5 )

Volgens mij klopt het ook niet helemaal. Er staat hier dat bijna alle bewindvoerders zijn aangesloten bij de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders, maar een bewindvoerder is in de meeste gevallen een partner of familielid. Wordt deze informatie geschreven door mensen die hun brood verdienen met bewindvoerderschap?
Marco, 2009-06-18
( +2 )

Zit al bijna drie jaar in de schuld saneering niks als problemen met de bewindvoerders ze geven je 60euro per week voor te eten met 4mensen je moet 10 euro aan betegoed kopen om de bewindvoering te bellen zeggen ze dat ze je terug bellen al weeg je een ons doen ze gewoon niet dus dag tien euro dan moet zoon ook iedere week tien euro aan vervoerskosten betalen dat zijn er nog maar veertig aan de recter meer geld gevraagt is toegewezen 40euro extra per week . dat dachten we altans moet het geld nu nog krijgen is imiddels al weer een jaar geleden zo denken wij over bewindvoerders ze doen alleen waar ze zin in hebben.zou er niks om geven al gooien ze ons er nu al uit slaan we onze spullen maar op
Help, 2009-06-22
( +5 )

Ieb nu anderhalf jaar een bewindvoerder die echt niets voor mij doet,geen belastingaangiftes invult{ik krijg nu een boete van 1000,00 euro} geen regeling treft met essent over de jaarafrekening,nooit is hij aanwezig omdat hij bezig is met een hele grote zaak.
Mijn familie heeft een accoord aangeboden en hij doet er niets mee,is nog druk met een andere zaak DIE GROTE zaak die gaat even voor.
Ik weet het echt even niet meer WIE WEL EN KAN MIJ HELPEN?????????
Sabrina, 2009-07-15
( +3 )

Mijn vander stond 5 jaar onderbewindvoering van een stichting. Nou ik heb dat nu over genomen Die gasten hebben werkelijkgeen moer gedaan dan alleen maar zijn betalingen. Zij werden 75,- euro permaand daar voor betaald Nou ik kan ook wel zulke dingen regelen voor hem Nu kom iker dus achter dat ze niet eens een uitvaartverzekering hebben geregeld. Ik moet nu dingen tegen waar ik niet mee eens ben. Mijn vader noch ik hebben ooit in de 5 jaar een overzicht gehad wat er met zijn geld gebeurd. Nu opeens sturen ze wel alles na. Oja en de eind afrekening van die stichting is dan wel totaal 350 euro wat opeens wel moet betalen!!!!!!
Sabrina, 2009-07-15
( +5 )

Mijn vander stond 5 jaar onderbewindvoering van een stichting. Nou ik heb dat nu over genomen Die gasten hebben werkelijkgeen moer gedaan dan alleen maar zijn betalingen. Zij werden 75,- euro permaand daar voor betaald Nou ik kan ook wel zulke dingen regelen voor hem Nu kom iker dus achter dat ze niet eens een uitvaartverzekering hebben geregeld. Ik moet nu dingen tegen waar ik niet mee eens ben. Mijn vader noch ik hebben ooit in de 5 jaar een overzicht gehad wat er met zijn geld gebeurd. Nu opeens sturen ze wel alles na. Oja en de eind afrekening van die stichting is dan wel totaal 350 euro wat opeens wel moet betalen!!!!!!
Susan, 2009-08-11
( +1 )

Ja de bewindvoerder van mijn ex die heet de rechter over gehaalt om geen kinder alimentatie te laten betalen omdat hij zogenaamd geen geld heeft en minimumloon heeft ,maar onder tussen kunnen ze wel de andere schult eisers betelen zoals belasting essen,enz,enz, dus in nederland zeggen ze ook nog kinderen hebben meer recht in de scheiding ik heb rech op kinder alimentatie en toch werd ik op nihil gestaan omdat hij niet kan betalen waarom moeten de anderen voor gaan waar zijn de rechten van de kinderen dan ??? ik heb naast mijn advokaad ook de lbio ingeschakelt maar die werden zelfs voor de rechter gedragen hij heeft nu een achterstand van 5 jaar ik vraag me af of de kinderen stenen ETEN al die dagen en papier kleren dragen ,HIJ is ziek krijg ik dan te horen ,Maar onder tussen mag hij van mij van een partner alimentatie gaan vragen dus hij is niet ziek of GEK maar naaait mooi de sosialedienst dat is het om niet te gaan werken god weet hoe ik moest rond komen met 20 uur per week werken met 700 euro HIj wordt als zielig gezien maar de ander partners worden nergens mee geholpen dit schrijf ik omdat ik mee heb gemaakt kreeg van vrienden eten ik keek na uit of ik wat eten kon krijgen van vrienden dat mijn kinderen warm konden eten zo is NEDERLAND met de rechten KLOP geen sotemieter Van .
Vanessa, 2009-11-30
( -3 )

Ik zit nu vanaf julie van dit jaar onderbewind dit tedanken aan de gemeentelijke kredietbank was volgens hen geen stabiliteit in onze inkomen. nu zit ik onderbewind en ze doen geen reet voor je me gas is afgesloten zit met drie kleine kinderen thuis maar ze doen er niks aan je moet zelf overal achter aan gaan ?? ook mag je geen nieuwe schulden maken als je onderbewind staat ik hou me netjes aan me afspraken en nu moet ik er achter komen dat hun al 2maanden me rekeningen niet hebben betaaldt en dat noem zich dan bewindvoering hadt beter me eigen zaaks beter op orden dan nu ik onder bewind ben krijg verdomme 75euro per week voor een gezin van 5 man extra geld voor vervoer of andere belangrijke zaken zoals o.a postzegels enveloppen krijg ik gewoon niet dat mag ik allemaal van die 75euro doen en dan denk je dat lukt toch wel ja dat lukt wel maar niet als 2 van je kinderen nog in de luiers zitten .heb nu rond gebeldt wat ik hier tegen kan doen omdat onze bewind is aangesteldt door de rechtbank nu kreeg ik dus tehoren dat het dan beter is om contact op tenemen met de kantonrechter dus bij deze ga ik dit doen want het is gewoon te triest voor woorden hoe je wordt behandelt .
Marcel, 2010-01-07
( +60 )

Ik ben bewindvoerder van mijn vader die dementerend is en reeds meer dan 1 jaar in het rusthuis is.In het verslag van de vrederechter staat dat ik mezelf een bezoldiging mag uitkeren op basis van de geleverde vacaties,rekening houdende met de ambtsverrichtingen en in verhouding met het te beheren patrimonium,echter zonder dat deze groter mag zijn dan drie procent van de inkomsten.Wat houdt dit in ?Is dit enkel van de zichtrekening of ook van de spaarrekening en aandelenvolle bedrag of enkel van de intresten?
Wich, 2010-02-10
( 0 )

Wij zitten nu al bijna 3 jaar onder de bewind en ook wij ondervinden veel problemen zoals een machtiging intrekken duurd nu al twee jaar je mag geen nieuwe schulden maken nou wij doen ons best maar de bewindvoeder werkt niet mee zei hamerd maar over soliciteren nou als ik me aan de regels moet houden dan zeij toch ook mijn meening over bewindvoerders ze vullen hun zaken verkopen mooie praatjes maar daatjes ho maar het enige wat ik er nu aan over heb gehouden is dat ik niemand meer vertrouw dat is mijn straf omdat ik hulp vroeg
Aman, 2010-04-14
( +1 )

Ik zit nu al bijna 2 jaar onder een bewindvoering,jonge je wordt keihard voorgelogen.
ik zou maar een paar maand onder bewindt komen en dan met spoed doorverwezen naar de wsnp,dat was de afspraak.
ik zit nog steeds niet in de wsnp,heb tig keer ze aangesproken en iedere keer zeggen ze wat anders.
ook staan er steeds deurwaarders aan de deur en krijg ik een mooie brief dat ik nog eens 1100 nieuwe schuld heb bij essent,om de jaarlijkse afrekening.
het mooie is ik kreeg de schuld dat ik dan blijkbaar post niet in gooi.
wat?????????ik weet zeker dat ik mij post daar ingooi.
mooi is dat he.
mijn uitkering is ingekort deurwaarder heeft daar een dikke 100 van geeist.
deels belasting hebben ze me ingehouden.
dacht dat ik geholpen zou worden dat was ook mijn hele bedoeling om zo traject in te gaan.
ik heb gekozen om een schuldsanering in te gaan invb met mijn zoontje.
voor mijn zoontje wil ik schuldvrij zijn en hem een mooi leven bieden.
heb oproep gevraagt bij de rechtbank ik kreeg geen reactie weer maanden verder.
ben naar juridisch loket gegaan en zij hebben gebelt naar rechtbank.
ik moest maar opnieuw een oproep aanvragen.
heb ik nu weer gedaan maar nu wil ik ook echt worden opgeroepen,en dit eens hun op hun plekje zetten.
ik ben hier niet klaar mee en dat zal ik zeggen op de rechtbank.
50 euro per week voor wat????
voor 2 jaar 50 euro niks kunnen permiteren.
ik weet niet hoe ik het ga oplossen maar ik ga egt niet meer in een schuldsanering.
mijn vertrouwen is weg,en komt niet meer terug.
ga me deurwaarders zelf uitnodigen.
ik wil hiermee duidelijk maken aan anderen,let goed op.
ik gun dit egt niemand.
Petra, 2010-05-17
( +9 )

Ik ben toegelaten bij de WSNP hoe gaat het nu verder dan krijg je van zelf bericht van de bewindvoerder.
Jezus, 2010-05-26
( +17 )

Kan er nou echt helemaal niemand normaal typen op dit forum. Er bestaat zoiets als een punt om zinnen duidelijk te houden. Vervolgens is het niveau van schrijven van woorden echt te gek voor woorden. Misschien iets beter op school op moeten letten...
Joris, 2010-07-03
( +28 )

Hebben jullie zelf weleens nagedacht over waarom mensen een bewindvoerder nodig hebben? De bewindvoerder zorgt ervoor dat de rotzooi die is achtergelaten door de schuldenaar (dus jij) wordt opgeruimd. Als je het werk van de bewindvoerder niets vindt, dan stop je daar toch mee en zorg je er zelf voor dat alle zaken op orde zijn. Dan heb je een bewindvoerder ook niet nodig. Zelf schulden maken is op de blaren zitten! Durf je eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Willy de does, 2010-07-09
( +6 )

Mijn vriendin zit al ruim 5 jaar bij een bewindvoerder,ze baalt er van dat ze in de zomer niet op vakantie kan.Nu op dit moment zal ze uit de bewindvoering willen maar volgens haar kan dat niet.Hoe moeten we dit oplossen?
Samira, 2010-08-18
( 0 )

Hoeren zijn het.
Amanda, 2010-08-26
( +8 )

Binnenkort ga ik ook in zoeen traject bij een bewindsvoerder ,maar vraag me af mag je een auto bezitten.
Omdat een auto zeker belangrijk is in ons gezin wegens de gezondheid van mijn kind.
Dus weet het even niet meer.
Eigenlijk moeten we niet klagen ....we hebben het zelf voorelkaar gekregen half om in deze schulden te raken,maar ik ga er zeker ervanuit dat er in de toekomst ook veel fouten gemaakt worden door de bewindsvoerder maarja kan je nagaan zelfs in hoge kringen lukt het niet.
Dan word er naar ons gewezen!!!!!
Doordat er hoge kosten zijn in het leven en ja je hebt kinderen vertel mij hoe dan???
HELP HELP HELP HELP!!!!!!
Sandra, 2010-09-17
( +1 )

helaas ook ik zit zins 23 julie in het wsnp..
ppf het is nu al zwaar,er word toch nog een hoop van je verwacht,ben aleenstaande moeder met 5 kinderen,en moet nu 36 uur werk zoeken .terwijl ik door gemeente[waar ik uitkering heb]ben vrijgesteld voor werk.helaas denkt bewindvoerder er anders over,aleen hoe nu veder kinderen naar opvang gaat ook geld kosten..ook ik weet het even niet meer
maar hoop wel dat ik over 36 mnd van mijn vreselijke schuld af te zijn ..wens iedereen suc6 in deze moelijke tijd...sandra
Primadonna, 2010-10-01
( +23 )

Wij hebben ook een bewindvoerder, wij kunnen ook niet met hem opschieten.
Kunnen wij via de rechter een andere aanvragen?
De petter, 2010-10-10
( 0 )

Hallo eindelijk een site waar ik eens mijn mening kan neerpennen,mijn nonkel 69jaar is sinds 2jaar door mijn broer een bewindvoering advokaat aangesteld die hem wou plaatsen wat eigenlijk niet de bedoeling was in mijn nonkel zijn toestand,NU WAS HIJ IN EEN VERZORGINGSTEHUIS EN MIJN NONKEL GING WEER GOED MET HEM EN MIJN ZUSTER EN MET DE BEWINDVOERING HEBBEN ZE HEM IN EEN SEVICE GEZET VANDAAR IS DIE MENS NIET GOED GEWEEST EN IS IN PISCHIATRIE TERECHT GEKOMEN VAN DAAR HEBBEN ZE HEM TERUG IN EEN GESLOTEN INSTELLING GEZET ERG SMERIG,nu heeft ze zijn inboedel leeggemaakt en de neven en de nichten niks laten weten ze heeft tegen de rechter gezegd dat we ruzie onder elkaar hebben en dat zij dat niet doet naar 15mensen een brief sturen maar zijn huis en zijn bouwgrond heeft ze ook al te koop gezet om haar percent te hebben daarvan hebben we wel een brief gehad daarmee ben ik bij mijn nonkel geweest die mens is er kapot van die bewindvoerder heeft dat allemaal geflikt terwijl mijn nonkel niet goed was en ze dacht dat hij ten dode opgeschreven was maar hij is erdoor gekomen dus mensen pas op want dit vehaal is waar hoor zij is de bewindvoering diericks petra in jette belgium en ik laat het in de kranten zetten ,NU HEEFT MIJN NONKEL EEN TWEEDE ADVOKAAT GENOMEN EN ZE LACHT ONS VIERKANTIG UIT ZE KAN GEEN BEWIJS LEVEREN DAT ZE TOESTEMMING HEEFT GEKREGEN VAN DE RECHTER OM ZIJN INBOEDEL LATEN TE VERWIJDEREN ZE MOEST ZIEN DAT ZIJN HUIS IN ORDE BLEEF EN DAT WAS IN ORDE EN VERHUREN WANT MIJN NONKEL HEEFT GENOEG INKOMEN MAAR DIE WETEN DE GELDEN HE EN DIE PROFITEREN DAARVAN LEES DIT MAAR EENS GOED MENSEN ALLEMAAL SCHIJN BEDROG ZO WIL IL IK DIRECT BEWINDVOERING ZIJN HOOR BEN OP 10JAAR BINNEN EN DE MENSEN DURVEN NIET REAGEREN MAAR IK WEL HOOR IK TREK HET VOOR DE RECHTER WOENSDAG NU 13OKTOBER WORDT HAAR BRIEF VERSTUURD DAT WE EENS MET DE RECHTER KUNNEN SPREKEN HAAR DOEL GAAT WAT TE VER MIJN NONKEL HEEFT NIKS MEER GEEN EMOTIONELE WAARDE NIKS MEER ERG ERG ERG HIER IN BELGIE
Karin, 2010-11-22
( +8 )

Ik zie veel mensen hier reageren en aangeven dat een bewindvoerder er is voor de schuldeisers. Dat klopt, als het om een WSNP-bewindvoerder gaat. Dus de bewindvoerder die je krijgt toegewezen als je het wettelijke schuldsaneringstraject in gaat. Zij worden door de rechter benoemd.

Er bestaan ook beschermingsbewindvoerders. In principe kan iedereen dat worden, bijvoorbeeld als een van je ouders niet meer in staat is om zijn of haar zaken te regelen, dan kun jij daar het bewind over gaan voeren. De rechter volgt meestal de keuze die iemand maakt en de rechter spreekt dus uit dat iemand onder beschermingsbewind is geplaatst.

Hier vind je meer informatie over beschermingsbewind: http://financieel.infonu.nl/beleggen/14885-beschermingsbewind-wat-is-dat.html
De petter, 2010-11-25
( -1 )

Vervolg van mijn verhaal , ik versta heel goed als iemand onder bewind staat maar dat een rechter een uitspraak toestaat dat mijn nonkel door de rechtbank wordt uitgesproken dat ik als nicht dat hem tot nu toe altijd ging bezoeken geen bezoekrecht meer krijg en dat het rusthuis waar hij verblijft in arcus te sint agahata berchem het sociale personeel plus een medisch attest is afgeleverd van een dokter waarin blijkt dat door mijn bezoek mijn nonkel achteruit gaat terwijl hij mij al 3jaar contacteerd om bij hem te gaan en te doen wat hij nodig heeft wie kan mij daar op een antwoord geven
Joy, 2011-03-30
( +3 )

Jaa hoor geloven jullie het zelf een bewindvoerder is er voor om niet in de schulden te komen zo hebben ze mij het uit gelegt
Medewerker sociale zaken, 2011-07-17
( +6 )

Er bestaat bij mij een vermoeden dat een bewindvoerder verkeerd wordt opgevat. Mensen kunnen door de rechter onder bewind worden gesteld wanneer zij zelf niet hun financien kunnen regelen. Voor de bewindvoerder de financien kan regelen, moeten de schulden en inkomsten duidelijk zijn.

Dus heeft de onder bewind gestelde alle toeslagen, inkomensaanvullingen waarop hij/zij recht heeft aangevraagd? Zo nee? Dan eerste deze zaken regelen. Dit kan ongeveer 6- 8 weken duren.
Wanneer de inkomsten volledig zijn en de schulden en vaste lasten duidelijk zijn, dan kan de bewindvoerder afspraken maken met schuldeisers.

Het kan soms ook zijn, dat de schulden zo problematisch zijn dat er alsnog een schuldhulpverlening (let op! geen WSNP) moet worden aangevraagd. Afhankelijk van de gemeente waar men woont, kan dit 2-4 weken duren en in sommige gemeenten wel maanden. In de tussentijd, kan men inderdaad nog brieven ontvangen van schuldeisers. Wat ook logisch is, zij willen graag hun geld zien en zullen proberen om zoveel mogelijk bij jou los te maken.

Wanneer het traject schulphulpverlening is mislukt, bestaat er nog de WSNP. De bewindvoerder die aan de WSNP gekoppeld is zal max. 5 jaar lang de inkomsten beheren om een het eind van de rit de schuldeisers hun deel te geven/ betalen.

Naast bewindvoerders, bestaan er ook budgetbeheerders. Zij zijn meestal gekoppeld aan een schuldhulpverlening, welk meestal 3 jaar duurt. Middels een berekening (VTLB) wordt er vastgesteld hoeveel geld iemand nodig heeft om in zijn levensbehoefte te kunnen voorzien. Dit kan soms wat tegenvallen omdat er een beperkt bedrag wordt vastgesteld om boodschappen van te halen.

Voor iedereen, waar beslag is gelegd op de uitkering/ inkomen. Is het beslag niet te hoog? Heeft u een formulier naar de deurwaarder gestuurd, waarmee zij rekening kunnen houden met uw uitgaven? En weet ook, er kan maar één keer beslag worden gelegd op uw uitkering/ inkomen.

Een tip voor iedereen, dat niet door één deur kan met de bewindvoerder. Communiceer, wat zijn uw verwachtingen t.o.v. de bewindvoerder? Komt dit wel overeen met wat uw wensen zijn? Let wel, de bewindvoerder handelt in uw belang. Hij/ zijn wordt hier immers voor betaald. Het is soms ook water bij de wijn doen, probeer tot contrete afspraken te komen en leg deze vast. Komt de bewindvoerder zijn/ haar afspraken niet na, dan kan je hem/ haar hierop aanspreken.

Komen jullie er alsnog niet uit, dan heb je iets tastbaars in je hand. Namelijk een document waarop de afspraken staan. Je kan dan bij de rechter om ontbinding vragen. Hier zitten wel kosten aan vast, want je moet griffierechten gaan betalen.
Astrid, 2011-07-21
( +2 )


Ik citeer de volgende tekst van iemand hierboven :

Hebben jullie zelf weleens nagedacht over waarom mensen een bewindvoerder nodig hebben? De bewindvoerder zorgt ervoor dat de rotzooi die is achtergelaten door de schuldenaar (dus jij) wordt opgeruimd. Als je het werk van de bewindvoerder niets vindt, dan stop je daar toch mee en zorg je er zelf voor dat alle zaken op orde zijn. Dan heb je een bewindvoerder ook niet nodig. Zelf schulden maken is op de blaren zitten! Durf je eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Mensen die schulden hebben denken niet na, die zijn bij voorbaat al dom en naief en worden met de vinger nagewezen door mensen zoals JIJ. Jij maakt andere fouten, wees blij, je bent een mens!! Anders werd het ook zo saai als we allemaal dezelfde fouten maakten.
Dit forum is bedoeld voor die 'domme mensen ' dus wat doe jij in gods naam op dit forum? Jij weet het toch zo goed??


Zelf zit ik uiteraard in de schulden- althans; er is ons net een bewindvoerder aangewezen, anders reageerde ik niet ivm bovenstaande tekst.
Alsof ik zelf niet weet dat ik ten alle tijde verantwoordelijk ben voor mijn eigen daden en dus voor mijn eigen gedrag, dus ook voor mijn schulden. Aan jouw fijne opbeurende woorden heeft niemand iets hier en wees blij dat jij niet in mijn schoenen staat.
Was het maar zo, daar zou jij nog iets van kunnen leren en piepte je wel anders!!

Waar ik zo bang voor ben, als ik dan de verdere berichten hier lees, dat de bewindvoerder er net als de Stadbank een zootje van maakt. Het maken van beloftes en niet nakomen van afspraken, nota's vasthouden mbt incassokosten die we ZELF weer betalen en dus steeds meer oplopen, het weg geraken van nota's of doodeeenvoudig melden dat er niets is binnen gekomen( opgestuurd) etc.( praat me er niet van!)

Uiteraard zijn wij dankbaar dat er een instantie als de Stadbank bestaat.
Jammer dat wij deze ervaringen hebben.
Het behartigen en zorgdragen van schulden is niet het schaden van het vertrouwen van clienten, nalatigheid of op niets berustende afspraken en uitlatingen of nog erger slapeloze nachten door pure stress en onmacht jegens het beleid van de Stadsbank.
Dus mensen maak duidelijke afspraken met jullie contactpersonen en geef duidelijk je wensen aan zo mogelijk binnen de grenzen van het beleid.

Kom maar op bewindvoerder!

Anoniempje, 2011-08-05
( +4 )

Ik zit nu al 8 maanden in de bewindvoering en heb slecht maar 1 keer een overzicht gehad. Heb al diverse malen aangegeven dat ik 1 keer per maand een overzicht wil. De bewindvoerster antwoord dat het 1 keer in de 3 maanden gebeurd. En de overzicht was een uitdraai uit de computer niet van mijn bank maar van haar zelf opgemaakte overzicht. Kan iemand mijn helpen. Klopt dit.

Liefs Anoniempje
Robert1969, 2011-11-10
( +3 )

Wij zitten al bijna 6 jaar onder bewindvoering en we moeten het doen met 80euro per week.
We zijn met 2 volwassene en 2 kinderen van 13 en 15 jaar.
Ik werkte eerst 34 kilometer van waar ik woon dus reed ik 68 kilometer per dag om naar en van het werk te komen 2,5 jaar lang....kosten.... 35euro aan benzine elke week dus nog 45 euro weekgeld over. DAAR HOOR JE MIJN BEWINDVOERDER NIET OVER!
Sinds een maand werk ik dichtbij op fiets afstand.


Blijkbaar heeft hij ook geen verzekering want mijn zoon zijn bril ging 1 maand geleden kapot en moest dus een nieuwe hebben want die was niet meer te maken volgens de opticien,wij hebben mijn bewindvoerder gemaild en tot op heden nog steeds geen reactie.Dus heeft me vader het geld voor de bril voorgeschoten,ook daar heb ik de bewindvoerder over gemaild .............en nog steeds geen reactie gehad.
Erg want me zoon heeft de bril hard nodig voor school.

Een overzicht van hoeveel schuld wij nog hebben krijgen we niet,wel elke 3 maanden een kwartaal overzicht van wat ze betaald hebben,maarja dan weet je nog niet de hoogte van je huidige schulden

Ze reageren niet eens ,maar oei oei als hun wat nodig hebben dan gaan ze dreigen met het intrekken van week geld.

6 JAAR LANG GEEN EXTRA GELD VOOR KERST, SINTERKLAAS ,KLEDING VOOR ONS(OUDERS)

Zo kan ik nog wel meer eruit gooien.

HOE LANG MOET IK ER NOG INBLIJVEN WANT BEN HET LANGZAAM WEL BEU!!!!!!
Corrie, 2012-01-17
( +4 )

Een vraagje mag een bewindvoeder dan een verzekering naam bij mij moeder zomaar
van een polis afschrijven
Natasha, 2012-01-22
( +2 )

Hallo lieve mensen
ik heb aanstaande week een afspraak met bewindvoerder omdat ik ongveer 10.000 schuld heb.is het wel goed om met zo iemand de zee in te gaan? want ik lees echt rare verhalen hier dus ben van geschrokken.iemand een idee om het wel te doen of niet?????
Marion , 2012-02-07
( +3 )

Ik heb sinds augustus 2011 niks dan problemen,hoor op het laatste moment via brief dat onze huidige bewindvoerder met zwangerschapsverlof is was. NU zit er een assistentbewindvoerder en die doet geen ene reet. Mijn man heeft geen aanvullende verzekering op de tandarts. Dus bel ik em op met het verzoek regel dat ik uit de tandarstverzekering ga , en mijn man erin. Dat was november heeft tie niet gedaan. In december is tie er geweest en zou die de belasting van onze koopwoning invullen. Ik gisteren maar eens gebelt met de belastingdienst. Maar nu zullen we waarschijnlijk weer een boete kunnen verwachten. bewindvoerders willen wel geld verdienen van hun clienten maar als ze onraad ruiken slaan ze op de vlucht. We hadden een schuld bij laserservice , kreeg ik een brief thuis stond er een achterstand op van drie maand. Horen we dat de automatische incasso was mislukt van laserservice. Ik betaal 102 euro per maand en krijg geen bijzondere bijstand
Ikke, 2012-02-22
( 0 )

Hoi marion
je hebt vast de zelfde bewindvoerder als dat ik heb.
die van mij is idd ook op zwangerschapsverlof en dat kreeg ik ook pas op het laatst te horen. en de vervanger doet idd geen moer.
hij zegt dat hij geen hulpverlener is. hij had het over een ander soort bewindvoerder of zo.
ik hoop dat de andere snel terug is en wel wat gaat doen.
wens iedereen veel sterkte en mezelf ook als ik dit zo lees.
en idd cebus deed al deze zaken wel oplossen.
heb gelukkig de budgetbeheer nog 11 maanden.
Rini, 2012-03-12
( -1 )

Hoi allemaal
wat een gepiep hoor en lees ik hier,wees blij dat je geholpen word denk je er anders over doe het dan lekker zelf.
zo krijgen misschien mensen die het wel waarderen een kans.
ik heb zelf ook best veel schulden maar geen recht op wsnp.
mijn inkomen is veel telaag .maar daar in tegen wel voor ogen houdend eigen schuld dikke bult. dus ik ruil graag met jullie beterweeters na mijn 3 jaar butgetbeheer ben ik er slechter uit gekomen als toen ik er mee in zee ging
Eric, 2012-03-16
( 0 )

Sinds 8 maart onder bewind. Kom er vandaag achter dat hij mijn rekening heeft geblokkeerd, mijn huishoudgeldrekening, nu geen boodschappen dus. Kredietbank zegt, dat wat er afgelopen jaar gespaard is, op de budgetrekening terug gestort word op mijn rekening met uitzondering van het deel schulden. Met andere woorden betaal ik straks 4 jaar aan de wsnp. Echt schandalig. Denk dat er veel rechtsbijstand verzekering ingeschakeld word.
Frank, 2012-04-18
( +1 )

Wij zitten nu vanaf november 2011 onder bewind en wij zijn wel zeer tevreden zij regelen alles voor ons wij krijgen geen post meer binnen en krijgen 80 euro leefgeld per week voor 2 personen ook het contact loopt redelijk goed dus wij zijn zeer tevreden
Patrick, 2012-05-01
( +1 )

Hoi,

Ik heb geen enkel vertrouwen meer in mijn bewindvoerder en GGZ. Zij hebben mij onder valse voorwendselen een bewindvoerder aangesmeerd en zit er nu al ruim 2 jaar aan vast. En aan de GGZ (vrijwillige opname). En aan die bewindvoerder. Kan geen kant op.

Ik heb geen cent schuld maar krijg nog geen 20% van mijn inkomen per maand. Zogenaamd "leefgeld". Verder regelt de bewindvoerder alles. Niet dus! Ik heb al diverse malen verhogingen + deurwaarderskosten moeten betalen van diverse instanties. Met name de huur, electriciteit en verwarming.

De bewindvoerder komt overal mee weg..

Het is toch te gek voor woorden dat ik vrijwillig hulp zoek, krijg en vervolgens geen kant meer financieel op kan. Er verdampt zomaar even honderden euro's van MIJN (beheerde) rekening. Ik word gewoon financieel compleet kaalgeplukt.

Inmiddels kan ik een boek schrijven over alle wantoestanden, leugens en zoethoudertjes.

Dus : Hoe kom ik in vredesnaam hier uit en kan ik mijn eigen leven weer leven??????
Word er redelijk depressief en moedeloos van + slapeloze nachten en stress.

Ik heb een advocaat nodig of iemand die mij van dit drama kan verlossen. Is er nu echt geen advocaat die mij mijn rechten kan teruggeven???

Iemand raad?

Gr,

Patrick
Joyce, 2012-06-02
( +1 )

De meeste mensen weten echt niet waar ze over praten. De bewindvoerder is geen hulpverlener en is er ook niet in het belang van de schuldenaar.

Taak van Bewindvoerder:
De taak van de Bewindvoerder is in eerste instantie het inventariseren van uw schulden, het beheren van de boedel en het controleren van de inkomsten. Daarnaast controleert de bewindvoerder of u uw verplichtingen tijdens de regeling nakomt. De bewindvoerder heeft een onafhankelijke functie en is geen hulpverlener maar een toezichthouder. De bewindvoerder brengt periodiek schriftelijk verslag uit aan de Rechtbank, deze verslagen zijn openbaar. De bewindvoerder houdt contact met de schuldeisers en behartigt hun belangen.
Audas, 2012-06-07
( +10 )

Hoe kom ik aan een bewindvoerder?
Moet dat perse via de rechter gebeuren? of kan ik zelf een bewindvoerder zoeken voor mijn financieele zaken?

graag uw reacktie

Mvg
Aussi, 2012-06-18
( 0 )

Ik heb drie jr in de sanering gezetten en heb eindelijk mijn schone lei... Ik dacht héhé ik kan weer gewoon leven ... Not ! dus ik krijg nu van alle kanten belasting aanslagen binnen . Ik heb in het begin van de sanering een keer met mijn budgethulp de belasting ingevuld omdat ik daar geen kaas van had gegeten . En zij hadden mijn digidcode .Ik daarna nooit zelf mijn belasting ingevuld .Nu krijg ik aanslag na aanslag binnen ! heb mijn bewindvoeder daar over ingelicht en die zei dat zij daar niet verantwoordelijk voor was dat zij alleen de verantwoording had over de boedel rekening ??? euh ?? ik lees hierboven
Daarnaast regelt de de bewindvoerder de jaarlijkse belastingaangifte, het declareren van eventuele ziektekosten, het aanvragen van subsidie, enzovoort.????budget hulp zegt ik weet van niets ! lekker he dan vertrouw je er in dat alles zonder problemen gaat en ben je klaar krijg je er nog een jaar bij omdat je de belasting mag terug gaan betalen .. bedoel sparen heb ik echt niet gekunt in die drie jaar hoor dus mag ik nu ‚ā¨ 2200.- ophoest die ik niet heb !

Bron: Wat doet een bewindvoerder eigenlijk? | Financieel | Overige
Willie drent, 2012-06-21
( +1 )

Ik ga met de bewindvoerder naar bed
Tineke, 2012-07-18
( +2 )

Je kan zelf een bewindvoerder zoeken maar dat moet wel iemand zijn die je volledig 100% of meer vertrouwd en het is een klus voor 2 partijen. Je bewindvoerder doet zijn best voor jou maar jij moet je bewindvoerder helpen door je goodwill te tonen. Ik ben zelf bewindvoerder van iemand die hoge schulden had en in de WSNP dreigde te raken. Gelukkig hebben we goede afspraken kunnen maken met alle schuldeisers en hebben nu, 4 maanden nadat het bewind ingegaan is, de boel op de rit.
Joahn, 2012-07-18
( 0 )

Ik vind dit ook niet kloppen ik wil voor werk in kenia gaan wonen gaan ze mij uitleggen dat er weer een rechter bij moet komen terwijl ik die baan al bijna in me zak heb maar nu word het dus lekker tegen gehouden door de bewind ik zou ieder die bewind zou willen advieseeren niet te doen het is gewoon niet normaal als je in een ander land wat meer kan verdienen willen zij je wel uitleggen wat ik wel en niet mag lol
Elsje, 2012-11-01
( +1 )

Hoi mijn vriend zit nu al 5 jaar onder het butgedbeheer .en heeft nu een bewindvoerder via de rechtbank gekregen maar wat houd dat nu in . dat hij nu nog maals een paar jaar niet over zijn geld kan beschiken want hij denk namelijk dat hij er nu zo van af is [kan mij iemand daar mij antwoord op geven
Roy, 2012-11-16
( +1 )

Beste mensen,

Wij zitten al ruim 16 jaar onder een vrijwillige bewindvoering ,maar het is gewoon geen

pretje om het zo maar te zeggen,want onze bewindvoerder maakt het gewoon een grote

puinhoop van namelijk.

Eerst hadden wij in de WSNP gezeten,drie jaar lang en dus schuldvrij verklaard door de

rechtbank in Utrecht.

Maar wat doet onze bewindvoerder,die krijgt het voor elkaar om ons weer in de problemen te brengen bij de belastingdienst.

Op dit moment is de belastingschuld zo,n 8 duizend euro ,die onze bewindvoerder

zelf had veroorzaakt door zijn toedoen.

En voor dit soort werk ,dat hij doet ontvangt deze bewindvoerder nog eens zo,n honderd euro per maand .

Wij hadden al eerder dit jaar in februari 2012 bij de rechtbank met twee advocaten

aangekaart om zelf onze zaken te willen regelen,maar er werd door de rechter gezegd ,dat wij te weinig inkomsten hadden om het zelf te gaan doen op dit moment.

Wij leven van een bijstandsuitkering ter grote van ongeveer 1336 euro per maand.

Ook rijden wij in een oude auto van 19 jaar oud,die een dagwaarde heeft van zo,n 300
euro.

Weet iemand wellicht van jullie ,hoe wij zo snel als het maar kan er af kunnen komen

van dit schrikbewind ?

Wij willen dus onze zaken zelf weer gaan uitvoeren,wij kunnen het wel zeker heel goed.

Wij leven elke week van 80 euro,die wij ontvangen van onze bewindvoerder.

Geef ons zo snel mogelijk goede tips om van deze nachtmerrie af te komen .

Veel dank alvast voor de genomen moeite.

Groet,

Wanhopige mensen.


Max, 2012-11-24
( +2 )

Allereerst, ik ben ook maar een leek maar toch maar geprobeerd:

- Zet de naam van je bewindvoerder bij je reactie zodat anderen gewaarschuwd zijn en de bwndvrdr voor zijn reputatie vreest.
- Ga naar gratisadviseurs punt nl en zoek op bewindvoering, bewindvoerder e.d. Kijk of je vraag erbij zit; ze geven daar goeie antwoorden. Je kunt zelf ook een vraag stellen.
- Je bewind is via de kantonrechter ingesteld; hij kan door de kantonrechter weer ongedaan gemaakt worden - als je daar om vraagt.
- Verzamel gegevens, feiten, wat er zoal aan de hand is - puntsgewijs, voor het gemak van de lezer.
- Er zijn maar weinig mensen die een ander onbetaald willen helpen. Toch zou het goed zijn als je iemand aan je kant had. Misschien een hulpvaardige slimme kennis? Een maatschappelijk werker? Sociaal Raadsman? Pro deo (= gratis) advocaat of rechtenstudent?
- Maak een afspraak bij het Juridisch Loket voor kosteloos advies. Zet je vragen vtv op papier. Als je niet klaar bent in dat half uur, maak je gelijk een nieuwe afspraak enz.
- Zoek uit hoe je een klacht kan indienen bij je bewindvoerder en doe dat op schrift. Hou een kopie voor jezelf. Stuur hem bij voorkeur aangetekend op. Hou het zakelijk, puntsgewijs, feiten feiten feiten.
- Krijg je geen goed antwoord van je bwndvrdr dan stuur je je klachtenbrief naar de 'branche - of beroepsvereniging' waar je bwndvrdr hopelijk lid van is.
- Laat je helpen met die brieven bv door het Juridisch Loket. Er bestaan ook diverse soorten voorbeeldbrieven die je kunt opvragen via gratisadviseurs punt nl.
+++ Zet in je brief eerst in 't kort je begin-situatie en de reden dat je een bwndvrdr kreeg of wilde. Zet dan de dingen die niet deugen chronologisch op een lijst dwz beginnen met de oudste klacht en zo verder naar het heden. Korte zinnen, met feiten. Emoties beter van niet, dat stoot de lezer enkel maar af. Zet ook wat goeie dingen die de bwndvrdr heeft gedaan, want meestal zijn die er ook. Eindig met een mogelijke oplossing of wat jij wilt dat er gebeurt. JIJ BENT DE KLANT. Jij hebt voor service betaald en niet gekregen.
- Stuur desnoods een kopie naar het Kantongerecht, afdeling bewind. Bel ze om te vragen tot wie je de brief moet richten, vooral vragen naar je dossiernummer en die duidelijk in je brief vermelden anders verdwaalt je brief maar.
- De kantonrechter heeft je bewind goedgekeurd. Hij weet niets van jouw klachten!! Tenzij jij ze hem laat weten (niemand anders zal dat doen - de bwndvrdr zeker niet!).
- De bwnvrdr moet jaarlijks verantwoording afleggen bij de kantonrechter. Zo'n rechter is geen detective of boekhoudkundige die alles gaat controleren, plus hij heeft gewoonlijk weing tijd, dus... nou ja, dan weet je 't wel.
- Je mag een andere bwndvrdr vragen. Zoek dan eerst - bv op het internet, of op bpbi punt nl, naar een paar mogelijke nieuwe. Die eerlijk en betrouwbaar zijn. Hopelijk zijn die te vinden... Vraag ze het hemd van het lijf en dingen op schrift.
- Je mag dan niet goed met je geld kunnen omgaan, maar het is nog wel jouw geld en je hebt recht op inzage in je financien. Maandelijkse afschriften van alle bij- en afschrijvingen eisen. Bij sommige bwnvrdrs kun je on line inzage hebben in je financien.
- Als je een schoonmaker of schilder inhuurt om voor je te werken, en hij voert niets uit of maakt er een puinzooi van, dan zou je dat niet accepteren. Een bwndvrdr heb je ingehuurd om voor jou te werken, hij/zij behoort dat werk fatsoenlijk te doen.
- Zoek uit wat de regels zijn over schade die jou is aangedaan door de bwndvrdr. Die kunnen op hem verhaald worden. Maar je moet wel weten wat 'de weg' is.
- Aangifte bij de politie van diefstal behoort ook tot de mogelijkheden.
- Als een bwndvrdr geen respct voor je toont, altijd maar dezelfde problemen geeft en/of fraude pleegt: Verander dan van bwndvrdr. Want dat soort mensen heeft zelf hulp nodig, een therapeut, en niet jou als client. Jij kunt beter van bndvrdr veranderen, dan proberen de bwndvrdr te veranderen.

P.S. Je klachten op het internet zetten kan misschien wat opluchting geven, maar zal niks oplossen.
Er is voor klachten over bwndvoering een 'weg' die je moet aflopen. De juiste personen en instanties kennen, weten welke stappen je de een na de ander moet zetten. Die stappen moet je op de juiste volgorde nemen.
Hopelijk heeft het bovenstaande geholpen.
Begin met een A-4tje (vel papier) en zet er op wat bij +++ hierboven staat (geen vellen vol).

P.S.2 Zou een goeie eerlijke boekhouder jou niet even goed, en zelfs niet beter kunnen helpen met je financien en schulden dan zo'n bwndvrdr? Eentje die jij machtigt voor een bepaalde periode? Is gewoon maar een vraag.
Helga, 2013-02-05
( +2 )

Mag een bewindvoerder zomaar een spaarrekening van je kind blokeren. mijn kind heeft hier toch niet om gevraagd. als ik er heen mail krijg ik als antwoord je kind is minderjarig en staat ook onder bewind. beetje vreemd geen van de schulden staan op haar naam.
Gerrie, 2013-02-21
( +1 )

Hallo mijn vriendin zit onder bewind nu is de politie aan de deur geweest en wil 450 euro moet de bewind dat betalen of niet of moet ik gaan zitten
Dinie, 2013-05-14
( 0 )

Hebben jullie DIEGEN die zegt DAT JE OP DE BLAREN MOET GAAN ZITTEN,ook er bij nagedacht dat niet iedereen zomaar schulden heeft mijn ex heeft alles afgepakt zelf het spaar geld van de kinderen en zelf heeft hij het lux in huis ,en verzekeringen achter over gedrukt ,ook hadden wij een koophuis die is verkocht de overwaarde staat in depo maar hij rekt zolang dat over al zo,n 300 a 500 er boven op komt zoals nuon,upc enz de kinderalimitatie is hij ook later gaan bet .EN TOT SLOT DAT HIJ ONS GEESTELIJK EN LICHAAMELIJK HEEFT GETREITERT EN DE KINDEREN AANGERAND.ons veel verdriet is aan gedaan en dit er nog eens achter aan komt denk vaak als ik ook nog moet mee maken zo weinig geld te krijgen met 3 kinderen ,dat ik er net zo goed er een eind aan kan maken deze maatschappij klopt niet met veel dingen wat heeft het voor zin .ik heb niet eens geld geleend voor luxe dingen of wat ook niks. de rechter heeft gezegt dat ik mijn gevoel moest uit zetten nou toen ik dat hoor dacht ik ik hoop dat jij het zelfde niet hoeft mee te maken en door zo,n hel te gaan .nu wacht ik tot een andere rechter oordeel geeft weer 2maanden verder
Kooiman, 2013-07-14
( +1 )

Wij zijn bij bewind voerder al .3.jaar en wij.doen nog. rekeningen .kosten.zelf en dan van .70.euro in de week hoe kan dat zo maar. groet Loesje
Koen, 2013-08-30
( +1 )

Hallo.
Kan iemand mij vertellen als je nog maar kort onder curatele staat en je wilt er onder uit wat je dan moet doen.
Is het inderdaad waar dat de rechtbank de zaak pas op nieuw bekijkt als er een langere periode voorbij is bijvoorbeeld 2 jaar of langer.
En zo ja telt dit ook als je een hele slechte hebt zo nee wat kan je dan nog doen als de rechtbank het hoger beroep en de advocaat niet mee werkt.
Koen.
Koen, 2013-08-30
( -1 )

Hoi Patrick.
Je kunt zelf naar de advocaat stappen en die kan jou helpen een verzoek schrift in te dienen bij de rechtbank de zaak word dan op nieuw bekeken na 2 jaar of langer.
Je kunt dan aan geven waarom je niet tevreden bent en waar over.
En geef dan duidelijk aan dat je iemand wilt die je echt over al bij helpt ook dat probleem met de ggz meestal krijg je dan ook een mentor of als je dat lastig vind krijg je een curator dan heb je maar met 1 persoon te maken.
Als je een niet al te hoog in komen hebt kom je bij het juridisch loket in aanmerking bij het nemen van een advocaat voor een korting.
Je moet wel een eigen bedrage betalen natuurlijk maar dat moet je even na vragen.
Hoe hoog die korting en eigen bijdrage is hangt van je inkomen af.
J.h. de boer, 2013-12-26
( +1 )

Beste Koen,
Het lijkt mij dat niemand iets onderneemt als je problemen met je bewindvoerder hebt. Ook als je een organisatie (die een controlerende functie heeft) benadert over het functioneren van je bewindvoerder, kom je geen steek verder. Jammer, maar helaas is het in dit land zo dat je van alle kanten opgelicht kan worden door malafide inkomensbeheerders (zoals Arcus te Heerhugowaard). Organisaties die hier iets aan zouden moeten/kunnen doen, geven niet thuis als je met klachten komt over je beheerder.
Jammer, maar helaas!
Tom, 2014-01-06
( 0 )

hallo kan een bewindvoerder zomaar rekeningen blokeren en is het niet tijd voor veranderingen. zoals samen met de bewindvoerder voor hogebedragen een afbetalingsplan maken en alle kosten en intresten te schrappen zolang me dat afbetalingsplan zou nakomen om de mensen een kans te geven om er weer bovenop te geraken en dat de persoon in kwestie alle kleine bedragen beneden een bepaald bedrag zelf mag betalen en voor hogere facturen dus samen een afbetalingsplan wordt gemaakt en nagaan hoe men een inkomen van persoon kan verhogen en ook spaarreserve aanleggen op een spaarboekje ingeval van onvoorziene uitgaven of zelf geld op termijn rekeningen zetten want spaargeld min schulden is gelijk aan totaal bezit of schulden die nog moeten betaald worden en ook langzaam de controle weergeven zodat de persoon in kwestie leert om te gaan met zijn geld zodat geen nieuwe schulden worden gemaakt of vermeden na een proefperiode als die positief verloopt zou hiij of zij dan weer voor 100 procent mogen beschikken over zijn geld doodweg nieuwe regels zowel voor schuldeisers als schuldenaar aanvaardbaar moeten zijn en niet eenzijdige enkel maar voor schuldeisers als voor schuldenaars en dat beide partijen kunnen veroordeeld worden wegens wandbeheer of enkel de persoon in kwestie de bewindvoerder of wie onder bewindvoering staat hoop dat er spoedig verandering komt want zo als nu gaat dat niet meer reacties kunt u door maiel op mijn email adres tomkladivko@hotmail.com
Dan_ny, 2014-01-19
( 0 )

Arcus bewind in Heerhugowaard is ontheven uit de functie bewindvoering.
Super slecht en schande dat ze allemaal mensen achterlaten met nog meer betalingsproblemen!!!
Tom, 2014-02-19
( 0 )

hallo probleem bij bewindvoering als die door vrederechter wordt opgelegd is dat deze een brief stuurt met wat hij denkt dat het beste is zonder de financile achtergrond te kennen. dus oplossing vrederechter stelt bewindvoerder aan, dan gaan bewindvoerder en persoon in kwestie samen zitten en bespreken wat de beste oplossing is, en diverse mogelijkheden toelaten bv. verder doen onder eigen beheer waarbij bewindvoerder raad geeft, of abetalingsplannen opmaakt waarbij intresten en kosten worden geschrapt, en eigenlijk bewindvoering onder boekhoudt mandaat plaatsen eigenlijk een boekhouder die aan bewindvoering mag doen in plaats van een advokaat omdat een bewindvoerder ook belastingsaangifte mag doen en wie is beter denk je een advokaat die niks kent van belastingsaftrekken of een boekhouder voor belastings aangiftes ga je toch ook niet bij een advokaat maar een boerkhouder. Gevolg mensen onder bewindvoering betalen meer belastingen om dat ze die niet door de geschikte persoon zijn ingevuld. Een boekhouder kan ook afbetalingsplannen opmaken regelen en als er al een advokaat aan te pas komt dan kan men mischien via het prodeo sysyteem dit gratis krijgen. Wat de betalingen betreft van woonst en vaste kosten is toch simpel doorlopende opdracht geven aan de banken om die te betalen zo dicht mogelijk bij datum waar op het loon wordt gestort. en wat overblijft kan de betrokken vrij over beschikken. Dus tijd voor veranderingen en andere weg. graag uw reactie op tomkladivko@hotmail.com wat u denkt van het nieuwe systeem en als er politieke partijen dit lezen de wet veranderen en nieuw systeem invoeren van bewindvoering of bij de politiek aan de deur gaan kloppen van jongens zo gaat dit niet meer verder mensen nog dieper in de schulden steken enz. Bedoeling is wel dat ze uit de schulden geraken. En nog iets griekenland mag verder doen waarom wordt griekenland niet geplaatst onder voorlopige bewindvoering? Schelden alle schulden kwijt of groot deel en doen dan rustig verder waarom kunnen ze bij bedrijven als dat hun fout niet is en te wijten aan economische factoren ook geen deel van de schuld kwijt schelden en dat ze mogen verder doen onder voorlopige bewindvoerder die een boekhouder is of boekhoud kantoor.
Tom, 2014-02-19
( 0 )

Hallo max dat is de oplossing hopelijk denken er nog meer mensen zo bewindvoering weg bij advkokaat want daar zit iets achter wat niet juist is en bewindvoering plaatsen bij boekhouders die kennen de financiele situatie beter van het bedrijf of kunnen die ook beter inschatten bij particulieren. En als er een geld geschil is zijn de rechtbanken bevoegd waarbij dan een advokaat kan ingeschakeld worden. Een boekhouder kan je dus ook aanraden om naar de rechtbank te stappen voor bepaalde inkomsten te krijgen. vb. onbetaalde facturen, of geschil met kindergeld, of andere geschillen waarbij geld aan te pas komt. Fantastisch max hopelijk laat je iets weten als je dit leest op tomkladivko@hotmail.com
Tom, 2014-02-19
( 0 )

he roy laat je belastingsaangifte doen via een boekhouder die is meer geschikt voor deze zaken 8000 Euro belastingen op zo een klein beetje inkomen is niet normaal zeker belastingsaftrekken of voordelen vergeten af te trekken in de belastingsaangifte. waarvan je nu de dupe bent. dus doe mee voor wetwijziging bewindvoerder weg uit advokaten , maar naar boekhouders die voorlopige bewind voering mogen doen en als er geld zaken aan te passen komen geschillen dan is advokaat bevoegd die je in de meeste gevallen dan prodeo kan krijgen wegens beperkt inkomen. Ook een boekhouder zou mensen aan een uitkering kunnen helpen denk maar aan een uitkering bij een fassiement of gewoon een uitkering voor jou aanvragen bij de bevoegde instanties indien dit nodig zou zijn. doe mee voor wetwijziging. tomkladivko@hotmail.com reactie s graag en massaal
Tom, 2014-02-19
( 0 )

Weg met rekening blokering door bewindvoering reactie
Dan-ny, 2014-02-20
( 0 )

Begreep nu dat Arcus Bewind in Heerhugowaard ontheven is uit haar functie en iedereen bij de bewindvoerder in Alkmaar is geplaatst. Van slecht naar iets minder slecht. Dat Agnes van Arcus Bewind zelfs nog werkt bij de bewindvoerder is helemaal gek!!! Als bewindvoerder die ontheven is uit de functie weer te mogen werken bij een bewindvoerder???!!!! belachlijk! Mijn advocaat is bezig!
Alex, 2014-02-27
( +1 )

Een korte vraag : Hoeveel tijd heeft een bewindvoerder om de inboedel van mijn stiefmoeder te verkopen? Woning kan nu niet verhuurt worden, want inboedel staat er nog steeds.
Martha, 2014-05-01
( 0 )

Ik heb een vraag over vacantiegeld
mogen wij ons vacantiegeld niet gebruiken voor belangrijke uitgaven wat je met je week geld niet kunt kopen! mag men het vacantie geld waar je recht op hebt gebruiken voor schulden! mijn man heeft regelmatig toilet spullen en kleding nodig hij verblijft in een verpleegkliniek.
Kladivko, 2014-10-20
( 0 )

hallo waarom komt een bewindvoerster met cijfers van 6 maanden geleden af en weigert ze de negatieve schuld op de bankrekeningen aan te zuiveren en ze op te zeggen. Wat ik mis is financiele kennis van een boekhoudster ie bewindvoerders niet hebben. Bovendien wiegeren om afbetalingsplannen op te maken en iets te betalen behalve haar eigen. moeyt dringend een einde komen aan deze criminile organisatie van oplichting. Maken mensen alles wijs laten schuld op lopen enz. Nochthans staat er geld genoeg op de rekening bewindvoering om bankrekening effen te zetten. maar dat doet ze dus niet in plaats van 20 euro betaalt ze liever 40 euro kosten bij manier van spreken. bovendien is dat oneerlijke concurrentie met andere banken als er geen geld mag afgehaald worden kunnen banken daar enorme winsten op maken terwijl bij een particuliere rekening mensen geld kunnen afhalen en men zelfs niet kan kiezen bij welke bank de bewindvoering mag lopen. de vrije keuze van bank wordt hierdoor ondermijnt en de nene bank rekent wel kosten en de andere niet. Recht op vrije keuze van bank waar de bewindvoering moet lopen anders maar afschaffen. wegerns oneerlijke concurrentie tussen de banken. Dat is mijn mening.
San, 2014-12-11
( 0 )

We staan al 3 .5 jaar onder bewindsvoering (vrijwillig aangevraagd) is maar een zootje daar ,regelen totaal niets met deurwaarders met gevolg beslag op beslag en dan is er geen geld meer over om de rekeningen te betalen,betaal 140 e pm aan hun,maar geld of geen geld dat houden ze toch als eerste in !! (als je vrijwillig erin bent kun je zo eruit als je wil ,moet wel via rechtbank)
Sherley, 2014-12-26
( 0 )

Mij reactie over deze situatie vindt ik heel goed.
ik zit ook onder de bewind,maar ik ben eerlijk tegen over haar geweest,dat ik haar niet vertrouwd,alles wat ik vraagt wordt soms genergeerd,vakantie geld alleeen 50 euro
kleding geld en voor mij zelf ,gaat met moeite.
alleen als ik een deur waarde voor de deur krijgt ,dan komt haar reactie uit.
zei betaald alleen de rekeningen wat er binnen komt,maar niet vragen wat hebben jullie nodig,dus ik vertrouw haar niet meer
Sherley, 2014-12-26
( 0 )

Mij reactie over deze situatie vindt ik heel goed.
ik zit ook onder de bewind,maar ik ben eerlijk tegen over haar geweest,dat ik haar niet vertrouwd,alles wat ik vraagt wordt soms genergeerd,vakantie geld alleeen 50 euro
kleding geld en voor mij zelf ,gaat met moeite.
alleen als ik een deur waarde voor de deur krijgt ,dan komt haar reactie uit.
zei betaald alleen de rekeningen wat er binnen komt,maar niet vragen wat hebben jullie nodig,dus ik vertrouw haar niet meer
Joyce, 2015-01-05
( 0 )

Max ik vind je reactie een heel goed
ik zelf zit bijna twee jaar onder bewindvoeder obin
ik heb heel veel hoofd pijn mijn schulden word grote
doordat ik geen reiskost krijgt
als de kinderen ziek is met veel problem of geen geld voor betaal voor medicijn
dat ik moet zeg betaal,als neusprui,enzv,de bewindvoerder is ook nooit te bereiken
en ze weet ook hoe moet met mensen omgaan
maar ik heb al bij de rechter een nieuwe bewindvoeder aangevraagt ik ben benieuwd
Richard , 2015-03-11
( +1 )

Hoi mensen kan er niet goed uitkomen wat jullie zeggen allemaal zit in zon periode dat ik geholpen moet worden , zijn er nog dames vrijgezel van jullie kunnen we samen oder bewind gezzelig toch ik meen het echt hoor groet doei
Leendert jan, 2015-11-22
( 0 )

Als je niet in staat bent je je eigen huis te verkopen terwijl je hem niet meer kan betalen dan verkoopt zo een bewindvoerder hem doodleuk op een executieveiling. http://www.snelhuisverkopen.nl/eigen-huis-verkopen

Toedels, 2015-11-24
( 0 )

Iemand bekend met bewindvoering alkmaar
Franciska, 2016-05-12
( 0 )

Je kunt ook naar een kredietbank gaan die regelen alles en je krijgt week geld
ze betalen de vaste lasten ik ben er zelf ook achter dat een bewind niet altijd goed zijn werk doet.een kredietbank helpt je ook met de schulden ,dat hebben de gemeenthes liever dat je dat doet omdat een bewindvoerder ook geld kost ,en kun je de bewind zelf niet betalen ,dan betaald de gemeenthe het,en dat hebben ze liever niet omdat dat te duur is.
ben je schuldvrij mag je onder bewind weg ,mogen ze niet moeilijk overdoen
wet is verandert je moet er minimaal drie jaar onderstaan bij een bewind en bewind moet je in de tussentijd helpen om met geld leren om te gaan
Michel, 2016-05-14
( 0 )

Hoihoi , weet ik wat ik echt niet snap dat mensen in de wsnp enz die al diep in de problemen zitten met een bewindvoerder voor 80 procent nog dieper in de put komen , spreek ook uit eigen ervaring trouwens .
Gd gerda, 2016-08-29
( 0 )

Ze doen het heel goed voor mij
Credit financier home, 2017-10-04
( 0 )

* Biedt een rente van 3% rentelening
* Verzekering voor geldloze ondernemer
* Garantie voor geld

Met een goede credit score biedt Credit Financier Home onderpandsleningen en niet-zekerheidsleningen aan particulieren of bedrijven of samenwerkingsverbanden voor industri√ęle en persoonlijke voordelen.

Contact adres:
Whatsapp: +15184181390
Directe post
creditfinancierhome@gmail.com
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl