X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Economie wereldwijd in enorme neergang

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van devilfish devilfish Auteur op infoyo sinds
07 Oktober 2008


Bekijk het profiel van devilfish
Datum: 09-10-2008
Auteur: Devilfish
De toekomstperspectieven voor de wereldwijde economie zijn aanzienlijk verslechterd, waarbij de steeds groter wordende financiele crisis een aantal volwassen economieen in recessie kan duwen. Dat zei het International Monetaire Fonds (IMF).

"De wereldeconomie komt in een enorme neergang terecht", aldus het IMF in "World Economic Outlook". Het IMF spreekt van de "gevaarlijkste shock op de financiele markten sinds de jaren 30 van de vorige eeuw". Nadat het fonds een aantal maanden geleden nog zijn verwachtingen opwaarts bijstelde, verlaagt het IMF nu zijn prognoses voor dit jaar en 2009. Volgens het IMF zal de wereldwijde economie nu naar verwachting groeien met 3,9% in 2008, nadat in juli nog werd uitgegaan van een groei met 4,1%. Voor 2009 is de groeiverwachting verlaagd naar 3% van 3,9%, hetgeen het laagste niveau is sinds 2002 en rond de grens ligt van wat het IMF als wereldwijde recessie beschouwt.

Hoewel het fonds nog steeds uitgaat van een herstel aan het begin van volgend jaar, waarschuwt het IMF dat er aanzienlijke neerwaartse risico's zijn op het scenario, dat ervan uitgaat dat de overheden in de Verenigde Staten en Europa succesvol zullen zijn in hun pogingen om de markten te stabiliseren. Overigens was het rapport afgerond voordat de grote centrale banken wereldwijd in een gecoordineerde actie renteverlagingen doorvoerden.

In een persconferentie naar aanleiding van het rapport stelde hoofdeconoom Olivier Blanchard van het IMF dat de renteverlagingen een "stap in de goede richting" zijn, maar dat additionele samenwerking nodig is om de financiele crisis het hoofd te bieden".

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl