X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Nederland is een groot gezin

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 27-12-2011
Auteur: Carina03
We ontvangen de laatste maanden alleen maar slechte berichten over onze economie, werkgelegenheid en de huizenmarkt. Toch worden er enorme bedragen gepompt in de financiele markt en in Europa. Als we Nederland zouden bekijken als een gezin, waar staan we dan en wat is dan ECHT nodig? Onze koningin is de oma, de eerste en tweede kamer de ouders, de grootverdieners zijn de oudste kinderen, de modalen zijn de middelste kinderen en de lage inkomens zijn de benjaminnen.

Zoals het gaat in elk gezin

Oma kijkt hoofdschuddend toe naar het wel en wee van haar kinderen. Ze zou wel in willen grijpen maar heeft buiten af en toe een stevig gesprek geen invloed. De ouders vechten hun meningsverschillen over het algemeen uit, achter gesloten deuren. Moeder wil dat haar kinderen gelukkig en tevreden zijn- vader kijkt naar de bankrekening en de omgeving. De oudste kinderen zijn opgegroeid met het idee dat zij het goede voorbeeld moeten geven en laten zien dat je geld kunt uitgeven als je dat hebt. Van het oudste kind verwacht men vaak meer, dus doen zij dit ook. De strijd om het hoogste salaris, gouden handdruk en dergelijke is groot aan de top. De middelste kinderen bewegen zich er tussen in. Ze proberen het hoofd boven water te houden. Ze weten dat ze zich niet kunnen meten aan de oudste kinderen maar willen ook graag de kleintjes onder hen helpen. Doordat zij alles in het gareel willen houden en zo min mogelijk willen opvallen, hebben ze het zwaar. In een maatschappij waar het leven in golven verloopt is het moeilijk om in een rechte baan te zwemmen. De minimalen zijn dit vaak gewend. Het is moeilijk om in deze positie zonder schulden te blijven. Erger is het als het kind volwassen aan het worden is en dingen alleen wil oplossen. De benjamin is groot maar de aandacht en begeleiding blijven bestaan. Regelmatig kom je bij instanties waar je al je papieren op tafel moet leggen. Veel benjaminnen vinden dan ook dat zij nooit iets alleen mogen doen.

Rapportcijfers en welstand

De ouders zijn het hoofd van het gezin en zij stellen de wetten en regels vast. De grootste verschillen liggen per land dan ook hier. Sommigen zijn tevreden met wat ze hebben, anderen kijken naar de buren en willen hetzelfde, weer anderen willen boven alles en iedereen uitsteken. Binnen Europa is Nederland het op 1 na rijkste land, we hebben dus- zeg maar een 9 op ons rapport. Veel problemen zouden voorkomen en opgelost kunnen worden als we in staat waren om de knop om te draaien en tevreden te zijn met een 7. Ook een mooi cijfer maar de ouders willen een 10 en dus moet er nog meer aan bezuinigingen worden gedaan. Hoewel de ouders vroeger zelf langstudeerders waren moet het diploma nu binnen een korte tijd behaald worden. Om zo snel mogelijk de eerste plaats te behalen moet er dus niet een beetje, maar streng bezuinigd worden. Bij de kinderen zou het helpen om uit de schulden te komen of te blijven als zij een gedeelte van verdiend geld zouden mogen houden. Vaste banen zijn niet meer te vinden, ook een volle werkweek is steeds moeilijker. Toch zijn er veel benjaminnen die het wel lukt om een paar uur per week te werken. Dit geld moeten ze bij de ouders inleveren waardoor de situatie gelijk blijft. Het zou juist aanmoedigen om deze inzet te ondersteunen zodat de benjamin een stabiele volwassene kan worden. Naast deze doorsnee gezinnen heeft Nederland ook gastgezinnen, pleeggezinnen en adoptiegezinnen. We hebben weglopertjes die op straat belanden of in verkeerde handen terecht komen. Daarnaast hebben we nog de sociaal voelende kinderen die af en toe iemand van straat plukken en deze zonder dat de ouders het weten, in huis verstoppen. Door deze andere- dan doorsnee gezinnen hebben we een multi cultureel gezin gekregen. Het gezin werd groter en groter- en het huis lijkt steeds kleiner. Hierdoor kan het gebeuren dat de kinderen elkaar in de weg zitten waardoor ruzie ontstaat. Het is aan de ouders om de regels zo aan te passen dat deze kinderen samen kunnen leven in vrede. Kinderen wegsturen doe je niet zomaar, of het nu een eigen kind of een pleegkind is. Als in een echt gezin moet je proberen om de welstand te verdelen zodat geen enkel kind de dupe kan worden door een rekenfoutje- of het streven van de ouders.

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2012-01-26
( +1 )

Mooie metafoor dubbelzinnig sterk.
Carina03, 2012-02-09
( +1 )

Dank je voor het compliment
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl