X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tips om te budgetteren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jabba11111 jabba11111 Auteur op infoyo sinds
19 September 2010


Bekijk het profiel van jabba11111
Datum: 21-09-2010
Auteur: Jabba11111
Tegenwoordig komt het steeds vaker in het nieuws dat het aantal huishoudens met problematische schulden toeneemt.De beste manier om dit te voorkomen is door geen schulden te maken.En dit dan in combinatie met budgetteren.

Natuurlijk is de verleiding in deze wereld van consumptie en steeds sneller veranderende zaken als telefonie, televisie en computers veel te groot geworden.
Vroeger werd nog de leus gehanteerd "durf te lenen". Mensen werden aangespoord om nu te concumeren en later te betalen.
Veel postorderbedrijven zijn daarmee groot geworden. Auto's werden gekocht op huurkoopbasis of met een gewone lening, maar was vaak al toe aan vervanging terwijl de lening nog niet was afgelost.

Nu zijn er in de reclame weer zoveel leningen in de aanbieding die dan ook nog "veilig" en "verantwoord" zijn.
Dagelijks worden we blootgesteld aan de grootste verleidingen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor materiele zaken, maar die worden zo aangeprezen dat je welhaast mee moet doen.

Maar omdat de ontwikkelingen zo snel; gaan, is het haast niet meer bij te houden als je de laatste nieuwe wilt hebben. Dit verandert bijvoorbeeld in de mobiele telefonie soms wel vaker binnen een jaar.

Je wist vaak zelf nog niet eens dat je er behoefte aan hebt om op tv beeld in beeld te hebben, maar ja het is er wel.
Kopen dan maar? Nou ja ik hoef het eigenlijk niet allemaal uit te leggen.
Soms worden hierdoor betalingen voor de eerste levensbehoeften opgeschort. Waardoor het begin van grote ellende ontstaat. Toch blij dat er voedselbanken zijn? Ja dan wel toch?

Maar het beste is om geen schulden te maken. Waar je vroeger op school leerde te sparen, misschien weet u dat nog, je kon voor een paar centen spaarzegels kopen, en er werd min of meer uitgelegd hoe je met geld moest omgaan. Oke niet uitputtend, maar het was iets. Nu zou het tegenover de druk om te lenen en te kopen wellicht niet bestand zijn, maar toch

Ik zou zeggen leen niet en ga sparen voordat je iets koopt. Het geld dat je nu zou betalen aan een lening is inculsief rente vaak zoveel dat je soms wel het dubbele kwijt bent voor het aangekochte. En dan heb ik het nog niet over de boetes bij te late betalingen of het overslaan van betalingen.

Dus leen niet en ga sparen. Het is dan ook veel leuker om te gaan shoppen en voor je geld het beste uit te kiezen en te onderhandelen over de prijs en misschien nog over het feit dat je direct betaalt. Daar wordt ook vaak korting op gegeven.

Dus leen niet en bekijk je inkomsten en vaste lasten. Het geld dat je wil aflossen kan je net zo goed sparen. Het voordeel is alleen dat als je door wat voor omstandigheden ook een maandje niet kan sparen dat geen consequenties heeft zoals een aanmaning. Bovendien kun je in noodgevallen van je spaargeld gebruik maken, terwijl je dat natuurloijk niet kan als je ruimte volledig in beslag wordt genomen door een aflossing.

Tips:

■a: Zet alle inkomsten op een rijtje en tel ze op.
■b: Zet al je uitgaven op een rijtje en tel ze op. Niet alleen je maandelijkse zaken, maar ook per kwartaal of per half jaar of per jaar. Kijk ook naar variabele lasten zoals telefoon, of benzine, uitgaan enz. Trek een bedrag uit voor die variabele lasten en stel dat als een soort maximum.
■Bekijk wat je overhoud. Hiervan moet je eten,drinken,sparen voor kleding schoenen en frotere plotselinge uitgacven, maar ook voor de vakantie.
■Dus wat heb je nodig minimaal om te eten en drinken en eventueel kapper enz.
■c: Tel dit op bij de uitgaven onder b. en trek het totaal af van de inkomsten onder a.
■Wat je nu overhoud kun je sparen en naar believen op enig moment uitgeven.

Reacties op dit artikel
Stesi, 2010-10-09
( 0 )

Een uitgebreide toelichting omtrent budgetteren kan je ook nalezen op www.budgetplanning.be, sluit goed aan bij dit artikel!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl