X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De gewijzigde energierekening

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 12-02-2009
Auteur: Normyo
Het is echt schitterend zoals energie bedrijven en netwerkbeheerders je van dienst willen zijn met je jaarafrekening. Ik moest er vandaag dus achterkomen, dat ze de rekening anders gaan preseteren. Dit als een gevolg van het feit, dat ik plots vijf dagen tegen een vreemde prijs op mijn jaarafrekening tegenkwam.

2008

In 2008 kwam het er op neer dat ik zowel voor het netwerk betaalde als de belasting die ik creŽr op het netwerk. Een beetje zoals onze wegenbelasting is geregeld. Via de provinciale opcenten betaal ik mee aan het onderhoud van de wegen. En via de gewichtscategorie betaal ik mee aan het onderhoud van de wegen ten gevolge van slijtage.

Ik kreeg dus over 2008 een rekening die bestaat uit een flexibel deel, bepaald door hoeveel stroom ik heb gebruikt en een vast deel voor het gebruik van het netwerk om die stroom bij mij in huis te krijgen.

2009

Per 1 januari 2009 is dat anders geworden. Vanaf 1 januari betaal ik niet meer voor de slijtage die ik veroorzaak, maar betaal ik gewoon voor hoeveel stroom mijn woning in zou kunnen, de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk in mijn woning. Zelfs al gebruik ik nooit de hoeveelheid stroom die door mijn meter zou kunnen, dan nog betaal ik dat bedrag. Het is alsof je betaalt voor je adsl aansluiting van 4Mbit/sec of 20 Mbit/sec.

Waarschijnlijk hebben ze daar het idee ook vandaan.

Nu valt het voor mij waarschijnlijk wel voordeliger uit. Want ik val inzo'n beetje het laagste tarief. En omdat ik geen variabele kosten meer betaal, komt mijn besparing op rond de 60 Euro per jaar te liggen. En als ik dan ook nog minder energiebelasting ga betalen, als dat tenminste doorgaat, dan kan ik volgend jaar van de besparingen het hogere bedrag voor verbruik betalen.

Maar ik kan me dus best voorstellen, dat mensen met een stevigere stroommeter aan de voordeur, die net al hun spaar- of gloeidraad lampen hebben vervangen door ledlampen, flink meer betalen.

Wat dat betreft is dit capaciteitstarief niet de manier om mensen tot besparen aan te zetten. Behalve dan in de vorm van het installeren van een elektriciteitsmeter van een lagere capaciteit.


Reacties op dit artikel
Carina03, 2009-02-13
( 0 )

60 euro over? Laat het energiebedrijf dat maar niet horen want dan verzinnen ze wèèr iets nieuws. Overigens proficiat met je winst
Normyo, 2009-02-13
( 0 )

In dit geval is het gelukkig niet het energiebedrijf dat de berekening uitvoert, maar de netwerkbeheerder. En zo lang die zijn kosten kan afdekken, zal het wel goed gaan. Ik vraag me echter echt af of ik volgend jaar niet gewoon hetzelfde moet betalen als dit jaar, niet omdat ik minder betaal voor het netwerk, maar omdat de olieprijs het komende jaar wel weer zal gaan stijgen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl