X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Voedselbank

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Ingrid27 Ingrid27 Auteur op infoyo sinds
09 December 2008


Bekijk het profiel van Ingrid27
Datum: 12-12-2008
Auteur: Ingrid27
Dit is mijn mening over de wat minder bedeelde mensen, die niet,  of amper rond kunnen komen.En daar moet maar eens verandering in komen, in een land zoals NL

Voedselbank

Ik wil het in dit artikel eens hebben over bij de voedselbank.

Ik ben zelf namelijk 1 van de tig mensen in NL, die bijna geen cent te makken hebben.
Ik hoef zelf gelukkig nog net niet naar de voedselbank toe, maar om tot het eind van de maand rond te komen, is voor mij ook erg moelijk.
Ik ben zelfs sinds 2 en half jaar geleden, alleenstaande ouder geworden, werk 16 uur in de week. Mijn ex partner heeft geen geld, dus geen alimentatie.
Ik ben idd van mening dat minder bedeelde mensen minder btw moeten betalen, maar dat zal hier wel niet gebeuren, we denken vaak dat we hier zo goed zitten, in een land als NL. Maar ik zit nu toevallig naar het programma te kijken dat ze opkomen voor de voedselbank, wat voort komt uit het programma van de Frogers.  "FF GEEN CENT TE MAKKEN". Van daaruit vind ik het een heel goed idee. Maar dat het zo ver moet komen hier in een land als dit... Dat kan ik niet helemaal vatten.
Iedereen moet alles betalen hier in NL, en zoals het er nu uit ziet gaat het niet allemaal lekker door de crisis, maar alles word wel elke x veel duurder. Ik vind het helemaal niet raar dat mensen hier in NL steeds meer in de schulden komen.
Terwijl je toch elke hoort. dat de overheid, weer loonsverhoging krijgt, hebben die nog niet genoeg dan?Wat dat betreft ben ik van mening, dat het hier ontzettend oneerlijk verdeeld is. Een uitkering krijg je niet zomaar hier. daar moet je heel wat voor doen, en dan is het nog maar afwachten of je er voor in aanmerking komt.
Kortom NL houdt de schijn goed op, maar er moet hier wat dat betreft, ontzettend aan de weg getimmerd worden.

Reacties op dit artikel
Carina03, 2008-12-12
( +1 )

Zolang het kabinet de ogen sluit voor de gewone burger zal er wel nooit een oplossing komen denk ik. Ik ben ook van mening dat de Frogers de Decembermaand voor hun programma hadden moeten kiezen, nu hebben ze de problemen van Sinterklaas en Kerst niet meegemaakt. Met 16 uur werken heb je eigenlijk nog geluk, in Eindhoven moet een bijstandmoeder fulltime draaien dat is helemaal belachelijk.
Ingrid27, 2008-12-17
( +1 )

Ja idd ik ben het wat dat betreft wel met je eens, en vooral ook die decembermaand. en dat jullie daar in Eindhoven gewoon fulltime moeten draaien als alleenstaande is idd ontzettend belachelijk. Dan sta je er in principe al alleen voor, met een kindje, en dan verplichten ze je ook nog om fulltime te werken, te zot voor woorden gewoon.
Ejhanselaar, 2009-11-04
( 0 )

Allereerst vreselijk dat je elke maand maar moelijk kunt rondkomen. In dit stukje ben je echter vreselijk onredelijk.
Hoe denk je bijvoorbeeld in godsnaam de BTW te kunnen verlagen voor minder bedeelden? Wil je een soort kortingspasje krijgen waarmee je kunt bewijzen dat je minder verdient dan een bepaald bedrag per jaar? Hoe voorkom je fraude met zo'n kaart? Wil je elke keer je identiteitskaart laten zien in de winkel zodat iedereen ziet dat jij een laag inkomen hebt? Best genant! Waar leg je bovendien de grens? 25.000 euro? Is dat niet lullig voor mensen die 25.001 verdienen?
Waar haal je overigens het gegeven vandaan dat ambtenaren meer gaan verdienen? Hun lonen zijn namelijk bevroren!
Nederland heeft het op een na beste sociale stelsel van de wereld. Wil je het beter, moet je naar Zweden verhuizen. In de VS krijg je helemaal niets als je niet werkt en als je het niet kunt betalen, ben je onverzekerd en word je niet geholpen als je ziek bent!
Als laatste heb ik nog een tip voor je: je kunt ongeveer 1000 euro per jaar besparen door te stoppen met roken (uit je andere stukje blijkt namelijk overduidelijk dat je rookt).
Het is heel vervelend voor je, maar de overheid te schuld van alles geven is heel erg onterecht!
Ingrid27, 2009-11-04
( 0 )

Je zou ook eens een poging kunnen wagen om het verhaal eens beter te lezen, ik heb niet over het feit dat ambtenaren loonsverhoging krijgen, maar wel dat in 2 opvolgende jaren een dikke loonsverhoging hebben gekregen.! , ja en ergens moet er een grens getrokken worden, maar er ontstaat alleen maar meer armoede in dit land, terwijl NL er toch behoorlijk goed voor staat in de top 5 qua rijkste landen.... Raar he, dat zo'n land als dit steeds meer achteruit gaat, en laten we dan eens beginnen bij het kabinet van NL.
Ejhanselaar, 2009-11-06
( 0 )

Ik heb het stuk wel degelijk goed gelezen! 'Terwijl je toch elke hoort.(sic) dat de overheid, weer loonsverhoging krijgt, hebben die nog niet genoeg dan?' Een letterlijk citaat uit dit betoog. De overheid bestaat ook uit ambtenaren, dus die hebben volgens dit stuk blijkbaar wel een loonsverhoging gekregen (dat over 2 opeenvolgende jaren heb ik niet kunnen vinden).
Is het overigens gek dat door een wereldwijde crisis de economie van een land als Nederland achteruitgaat? Het feit dat Nederland in de top 5 van rijkste landen staat, betekent dat het elders nog veel erger is! Het valt hier relatief mee. In Spanje is 20% van de bevolking werkloos en in de VS leven tientallen miljoenen mensen onder de armoedegrens. Daar is het pas erg!
Wat bedoel je met dat 'beginnen bij het kabinet van NL'?
Je hebt overigens niet gereageerd op het feit dat het BTW-systeem dat je voorstelt niet haalbaar is (zeker niet in een tijd dat de regering zelf met een staatsschuld van 350 miljard euro zit).
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl