X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hypotheekvormen op een rijtje

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 10-02-2011
Auteur: Berto
Als u een huis gaat kopen dan hebt u een hypotheek nodig. Om in aanmerking te kunnen komen voor een hypotheek zult u of jullie samen†een vast salaris nodig† hebben. U kunt er vanuit gaan dat ongeveer 4,5 keer het jaarsalaris wordt berekend. Dit bedrag is het maximale hypotheekbedrag wat kan worden geleend. Daarnaast komt aan bod uw leeftijd, of u wilt gaan beleggen, of de hypotheek al dan niet volledig moet worden afgelost, de aanpasbaarheid ervan, hoe lang u er wilt wonen, het financieel doel en welke hypotheek u natuurlijk wilt.

Spaarhypotheek

Spaarhypotheek Een spaarhypotheek is een hypotheeklening en een gemengde verzekering. Deze hypotheeklening is een lening waarbij uw huis als onderpand voor de lening geldt. Een gemengde verzekering bestaat uit twee delen, namelijk een spaar- of beleggingsdeel en een overlijdensrisicodeel. Met dit spaardeel kan aan het einde van de looptijd de hypotheek worden afgelost. Bij een beleggingsdeel wordt aan het einde van delooptijd van de hypotheek ook afgelost maar niet zeker is hoeveel dit gaat worden. Dit bedrag kan meer zijn dan gepland maar het kan ook tegenvallen. De gemengde verzekering keert altijd uit zowel bij leven als bij een overlijden.

Beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek gecombineerd met een effectendepot. De lening wordt aan het einde van de looptijd afgelost met de opgebouwde waarde uit het depot. De beleggingshypotheek kan in bepaalde gevallen best wel hoge rendementen opleveren en dit in combinatie met de rente aftrek maakt de beleggingshypotheek interessant. De rendementen van een effectendepot zijn over het algemeen minder hoog dan bij een levensverzekering. Bij een lang rendement is de gemiddelde rendementsverwachting dus hoger.

Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek Bij deze hypotheekvorm wordt gedurende de looptijd elke maand een vast bedrag afgelost. De totale looptijd is 30 jaar dus wordt er elke maand 1/360e deel afgelost. De rente wordt hierdoor steeds lager en de fiscale aftrek wordt dus ook steeds lager. Deze hypotheekvorm wordt niet heel vaak afgesloten omdat er ook andere (wellicht voordeligere) hypotheekvormen zijn. Soms eist de geldverstrekker dat deze hypotheek wordt afgesloten. Dit gebeurt nog wel eens bij incourante onderpanden. Het risico is dan minder voor de bank omdat in de beginfase het meeste wordt afgelost.

Levenhypotheek

Levenhypotheek Een levenhypotheek bestaat uit twee delen, namelijk een leningdeel waarover alleen rente wordt betaald en een verzekeringsdeel waarover premie wordt betaald. Er wordt niet afgelost tijdens de looptijd. Via de gekoppelde levensverzekering wordt in de polis kapitaal opgebouwd zodat aan het eind van de looptijd alles in een keer kan worden afgelost. Vaak heeft deze levensverzekering twee delen, namelijk een spaardeel en een risicodeel. Het spaardeel wordt gebruikt om de hypotheekschuld af te kunnen lossen en het risicodeel zal uitkeren als het verzekerde persoon komt te overlijden.

AnnuÔteitenhypotheek

AnnuÔteitenhypotheek Bij deze hypotheekvorm wordt gedurende de looptijd en bij een gelijkblijvende rente een vast bedrag betaald. De rente en aflossing blijft dus hetzelfde. Op deze manier wordt de rente en daarmee dus ook de fiscale aftrek elk jaar steeds lager. De netto lasten zullen wel stijgen omdat alleen de rente fiscaal aftrekbaar is.  Deze hypotheekvorm wordt zo vastgesteld dat aan het einde van de looptijd de volledige hypotheekschuld zal zijn afgelost. Er wordt tot die tijd iedere maand een bruto bedrag betaald.

Lijfrentehypotheek

Lijfrentehypotheek De lijfrentehypotheek is een lening in combinatie met een aanvullende voorziening voor uw oude dag. Dit is de lijfrenteverzekering. Naast de hypotheekrente die iedere maand wordt betaald kunt u ook de premie voor de lijfrenteverzekering van uw belastbaar inkomen aftrekken. Bij deze lijfrenteverzekering ontvangt u na een afgesproken einddatum periodieke uitkeringen al zijn deze wel belast. U kunt hiermee ook de hypotheekrente blijven betalen maar u kunt hiermee ook uw pensioen aanvullen. Een lijfrentehypotheek wordt pas (gedeeltelijk) afgelost bij de verkoop van het huis of bij een overlijden. De lijfrentehypotheek kan ook worden gecombineerd met andere hypotheekvormen.

Hybride hypotheek

Hybride hypotheek Deze hypotheek wordt ook wel spaar/beleggingshyptheek genoemd en combineerd de voordelen van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Hierbij wordt de lening niet afgelost. Naast de hypotheekrente wordt er premie betaald voor een gemengde verzekering en voor een inleg voor beleggingen. Deze verhouding kunt u zelf bepalen en kan tijdens de looptijd (weliswaar beperkt) worden veranderd. Door te beleggen kunnen de maandlasten gaan dalen en kunt u aan het einde van de looptijd een bedrag overhouden. Niet iedere geldverstrekker biedt deze hypotheekvorm aan.

Effectenhypotheek

Effectenhypotheek Bij deze hypotheekvorm wordt er alleen rente betaald en wordt er niet afgelost. Er wordt aan het begin eenmalig een bedrag in een beleggingsfonds gestort. Met dit opgebouwde kapitaal kunt u hopelijk aan het eind van de looptijd uw hyptheek aflossen. Er kunnen hoge rendementen worden behaald maar dit kan ook tegenvallen. Risico's zijn er altijd. Deze eenmalige inleg wordt vaak meegefinancierd bij de hypotheekvraag. Er wordt dan vaak 130% tot 150% van de executiewaarde geleend. Hiermee kan een groot aandelenkapitaal worden gefinancierd. De rente over dit meegefinancierde bedrag is fiscaal niet aftrekbaar.

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek Bij de aflossingsvrije hypotheek wordt er alleen rente betaald en wordt er niet afgelost. De rente en de fiscale aftrek zullen dus gelijk blijven. U kunt aan het einde van de looptijd aflossen door het huis te verkopen of met gespaard kapitaal uit een verzekering of belegging. De aflossingsvrije hypotheek wordt vaak gecombineerd met andere hypotheekvormen en ook als de cliŽnt eigen geld kan inbrengen. Gemiddeld genomen ligt de maximaal mogelijke aflossingsvrije hypotheek ongeveer op 75% van de executiewaarde al is dit bij sommige geldverstrekkers wel tot 100%. Het inbrengen van eigen geld werkt in uw voordeel. Soms is een overlijdensrisicoverzekering hierbij verplicht. Dit hangt van de geldverstrekker af.

Krediethypotheek

Krediethypotheek De krediethypotheek is de meest flexiibele hypotheekvorm die er te krijgen is en is alternatief voor consumptief lenen. Eigenlijk is de krediethypotheek een doorlopend krediet met uw eigen huis als onderpand. Hierdoor is het mogelijk om een lagere variabele rente te gaan betalen dan normaal bij een doorlopend krediet. De rente kan niet voor langere periodes worden vastgezet. Hoe de krediethypotheek wordt afgelost bepaalt u geheel zelf. Er is een kredietlimiet vastgesteld en daardoor is het zelfs mogelijk om verschuldigde rente te laten bijschrijven al moet dan vaak wel eigen geld worden ingebracht. Vaak is bij de geldverstrekkers de te verstrekken hypotheek maximaal 75% tot 100% van de executiewaarde al zijn er ook wel geldverstrekkers die tot boven de grens van 100% van de executiewaarde gaan.

Reacties op dit artikel
Sarah neely, 2011-02-12
( 0 )

Geachte heer / mevrouw

Dit is om u te informeren dat Capital Trust FINANCIEN FIRM momenteel een lening aanbieden bij 3% rente.
Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn we klaar om te praten met u over hoe wij uw needs.and voldoen hoe u deze lening te krijgen. Laat ons u helpen regelen de financiering en krijgt ook een zeer legitieme lening. Wij zijn geregistreerd en erkend financi√ęle huisvesting geeft uit lening tegen een lage rente voor iedere serieuze persoon, indien ge√Įnteresseerd vul het aanvraagformulier hieronder

COMPANY HOUSE EXECUTIVE
21 Bloomsbury Street London.
WCIB 3XD United Kingdom


Aanvraagformulier:

1) Volledige naam :.........
2) Land :..............
3) Adres: ...
4) Sex :..............
5) Burgerlijke stand :......................
6) Beroep :..............
7) Telefoonnummer :......
8) Maandinkomen :.....................
9) Leenbedrag Nodig :...............
10) Lening Duur :..................
11) Doel van Lening :.................
12) Leeftijd: ..............
Neem dan contact met ons op als toepassing vinden moeilijk in te vullen.
Groet,
Sarah Neely
Lening Officer
E-mail: capitaltrustloan@sify.com
Vertellen: +447024027803
Fax: +448447742385
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl