X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Eigen huis te duur?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 15-05-2010
Auteur: Famke
Je wil graag een eigen huis kopen, maar je inkomen is te laag om de hypotheek te kunnen bekostigen. Wat doe je dan? Hier enkele mogelijkheden.

Garantstelling

Is het huis van je dromen duurder dan je maximale hypotheek? Misschien is er een derde die garant wil staan voor je lening. Meestal is dat één van de ouders, maar ook anderen kunnen de hoofdelijke aansprakelijkheid op zich nemen. Hierdoor is de bank veelal bereid meer te lenen en kan het huis toch bekostigd worden. Het is dan wel de bedoeling dat je zelf je hypotheeklasten betaalt. Tenzij je wel héél erg lieve ouders hebt...

Lenen van anderen dan de bank

Naast de lening bij de bank staat het je natuurlijk vrij bij anderen te lenen om je droomhuis te kunnen kopen. Stel, je komt € 30.000 tekort met je maximale lening. Dit kun je misschien lenen bij je ouders, tegen een afgesproken rente. Deze rente is fiscaal aftrekbaar voor jou, terwijl je ouders een hogere rente ontvangen dan ze via een spaarrekening hadden gekregen.
Sommige mensen kiezen er voor de betaalde rente terug te schenken aan hun kinderen. Elk jaar mag je namelijk per kind een bepaald bedrag schenken (per ouderpaar). In 2010 is dit € 5.000,- en voor een kleinkind € 2.000,-.
Daarnaast mag je eenmalig maximaal € 24.000,- per kind schenken, wanneer je kind tussen de 18 en 35 jaar oud is, of een fiscaal partner heeft tussen 18 en 35 jaar.

Koop Goedkoop

Soms is het mogelijk de grond waarop het huis staat via erfpacht kunt huren. Dat maakt de woning goedkoper en houdt de maandlasten lager. Het nadeel aan deze constructie is, dat de kosten voor de erfpacht kunnen stijgen, zonder dat je er invloed op kunt uitoefenen, zoals met onderhandelen over je hypotheek.

Slimmer kopen

In een aantal gemeenten  kun je 'slimmer kopen'. Je koopt hierbij een woning van een woningbouwvereniging met een bepaald percentage korting. In ruil daarvoor sta je bij de verkoop van het huis een vooraf afgesproken percentage van de waardestijging af plús de korting die je hebt gekregen natuurlijk.
Rekenvoorbeeldje: Je koopt een huis ter waarde van € 200.000,- met een korting van 25%. Je betaalt dus € 150.000,-. Bovendien heb je een percentage voor de waardevermeerdering afgesproken van 40%.
Tien jaar later verkoop je het huis voor € 250.000,-. Hiervan is € 50.000,- (oorspronkelijke korting) + € 20.000,- (40% waardevermeerdering) = € 70.000,- voor de woningbouwvereniging.

Wanneer de waardevermeerdering ontstaan is door zelf aangebrachte verbeteringen, is dit deel van de waardestijging voor de eigenaar.

Aanvullende voorwaarde is dat de woning eerst aan de woningbouwvereniging moet worden aangeboden.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl