X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat voor effect heeft de krediet crisis voor de consument?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+10
  Goed artikel ( +34 )
  Slecht artikel ( -24 )
RSS van Ackbar Ackbar Auteur op infoyo sinds
19 September 2008


Bekijk het profiel van Ackbar
Datum: 25-09-2008
Auteur: Ackbar
Sinds de kredietcrisis zijn al enkele banken flink in de problemen geraakt. Nederlandse Banken zoals ING, Fortis en de rabobank hebben al flinke afschrijvingen moeten doen. In Amerika zijn banken nog erger in de problemen gekomen door de krediet crisis en heeft de overheid al meerdere malen moeten ingrijpen. Door deze grove afschrijvingen op hypotheken kan de betalingsbalans van deze banken naar de verkeerde kant doorslaan, wat faillisement tot gevolg kan hebben. Maar ondanks al deze uiteenlopende effecten op de financiele wereld, wat betekent dit nou voor de Nederlandse consument?

Doordat veel banken hebben belegd in Amerikaanse hypotheken, welke grotendeels niet terugbetaald kunnen worden, hebben banken minder geld beschikbaar op de balans. Dit heeft als gevolg dat zij dit evenwicht willen herstellen. Dit zullen banken dan ook voornamelijk doen middels spaarproducten interessanter te maken voor de consument. Op deze manier kunnen banken een grotere in cash-flow creeren waardoor een bank over genoeg liquide middelen kan beschikken en niet failliet zal gaan. Anderzijds zullen zij in de eerste periode minder risicovolle leningen en beleggingen aangaan om ervoor te zorgen dat de out cash-flow niet te groot zal zijn, en er niet nog meer afschrijvingen op de betalingsbalans voorkomen. Uiteraard is bovenstaande erg interessant allemaal, maar wat betekent dit nu voor ons? De normale gemiddelde consument? Doordat alle banken met hetzelfde probleem kampen, zullen ook alle banken proberen meer geld aan te trekken. Dit doen ze door bijvoorbeeld spaarproducten aantrekkelijker te maken door middel van hogere rentes te bieden. Omdat banken onderling concurreren met elkaar, zal dit de rente van spaarproducten alleen maar laten stijgen. Sparen wordt dus interessanter en levert meer geld op voor de consument. Aan de andere kant, zal blijken dat veel banken voorzichtiger gaan worden betreffende risicovolle leningen en beleggingen. Nu zal de gemiddelde consument weinig merken van het feit of banken minder risicovolle beleggingen hebben uitstaan. Wat wel van belang is, dat banken minder risicovolle leningen zullen verstrekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hypotheek die iemand wil om dat ene mooie speciale huis te kopen. Eigenlijk zou deze persoon de hypotheek maar net niet kunnen bekostigen met zijn salaris. Afgelopen periode zouden banken nog geneigd zijn om toch de hypotheek te verstrekken, aangezien dit een grote bron van inkomsten is voor banken. Maar doordat banken voorzichtiger worden zal een dergelijke hypotheek minder snel worden verstrekt. En tevens zullen banken het risico van een lening willen spreiden. Dit doen banken voornamelijk door hogere rentes te vragen over bepaalde leningen. Oftewel leningen zullen tegen hogere rentepercentages afgesloten gaan worden en minder snel verstrekt. Concluderend valt te zeggen dat in de komende periode banken met elkaar zullen concurreren om de spaarcenten van de consument. Dit zal als gevolg hebben dat sparen in de komende periode ook alleen maar interessanter wordt. Anderzijds zullen banken risicovolle leningen voorlopig links willen laten liggen, en anders zichzelf flink indekken tegen eventuele risicovolle leningen door hoge rentes te vragen op een lening. Hypotheken en leningen worden dus alleen maar duurder. Voor de consument valt het dan ook aan te raden de verschillende spaar maar ook leen rentes van verschillende banken in de komende periode met elkaar te vergelijken, aangezien hier een groot financieel voordeel in kan zitten.

Reacties op dit artikel
Ronald, 2008-10-05
( -5 )

Barst van de tikfouten en de schrijfstijl is wel heel erg matig
Govert, 2008-10-07
( +12 )

"En tevens zullen banken het risico van een lening willen spreidden over de rente die ...."

Kijk hier bijvoorbeeld nog eens even naar svp.
Frank, 2008-10-08
( 0 )

Eindelijk iemand die heel simpel uitlegt hoe het zit, en ach schrijf of typ fout.....zolang het te lezen is begrijpt een ieder toch wat er staat.
Appie, 2008-10-09
( 0 )

Bedankt voor de simpele uitleg weet nu precies waar ik zo ongeveer aan toe ben ach mensen klaag niet over een typ fout.

Poster je hebt het goed gedaan trek je niets aan van die zeurpieten
Heinisbouw, 2008-10-09
( -5 )

De grootste aandeel houders zijn de rekening houders.
Als iedereen morgen zijn geld ophaald bij de bank.
Dan hebben we pas een crisis.
De rijken worden dan armer, en de arme worden rijker.
Weer eens omgedraaide wereld.
Misschien het proberen waard???????
F, 2008-10-11
( -4 )

Fijn dat er toch nog iemand het goed uit kan leggen en over fouten niet zo zeuren mensen er zijn ergere dingen
Claire, 2008-10-12
( -12 )

De handel op de beurzen moet worden gelimiteerd. Alleen nog via persoonlijke benadering leningen verstrekken. Niet wereldwijd je bank laten openstaan voor alle Amerikaanse en Chinese handelaren , die alles hier hun dollars verkopen en nu liever geld gaan verdienen in China. Als we doorgaan met beurs activiteiten, eindigen we op 0.
Er is een grens ja, de bodem. De computers komen met milarden per seconde tegelijk op de wereldmarkt om te kopen en verkopen. Dit is niet alleen onoverzichtelijk maar ook gevaarlijk. Voor je het weet heeft China alles in handen.
Annelies, 2008-10-23
( -7 )

Nou wij merken het wel hoor
we hebben 2 kinderen in de zorg die niet thuis wonen door autsime en daar moet je torenhoge eigen bijdrages voor betalen en de hoge benzine kosten maakt het je zo dat je zelf geen droog brood meer te eten hebt en niemand daar naar kijkt en daar word je toch heel boos om, bij mijn zoon krijgen we dubbele kinderbijslag maar bij mij dochter weer niet en daar zijn de kosten hoger, in 2009 kun je bepaalde kosten nog aftrekken van de belasting maar in 2010 niet meer en dan word het gewoon onbetaalbaar je kind nog op te halen, thuis kleding voor ze te kopen enz
annelies
Agnes, 2008-10-31
( -12 )

Een boeiend stuk Kees ( en laat de schrijffouten maar over aan de taalpuristen)
Wij, manlief en ik, merken in ons persoonlijk uitgavepatroon nog niks van de crisis. Mijn UWV uitkering gaat niet omlaag, manlief werkt bij het Bouwfonds( 5 jaar ABN/AMRO) en goddank sinds een poos Rabobank. Het enige verschil is zijn pensioenfonds, geen ABP, maar RABO. Onze aandelen hebben we als garantie gegeven voor de hypotheek van een van onze dochters. Dus of ze stijgen of dalen, het zal ons worst zijn.
Ik weet het, wij zijn/ leven/ mogen leven als luxe paarden...........maar daar hebben we wel ons hele leven hard voor gewerkt, gelukkig met succes.

Agnes
Monique1965, 2008-11-03
( -9 )

Goed geschreven hoor. Het is allemaal zo ingewikkeld. En wat de schrijffouten betreft, ik lees er waarschijnlijk overheen , want mij vallen ze niet eens op!
Ackbar, 2008-11-03
( -6 )

Ik heb ze aangepast
JamesBond, 2008-11-03
( -17 )

James Bond redt jullie wel gewoon blijven schrijven
Bernardo, 2008-11-09
( -4 )

Natuurlijk heeft Ackbar gelijk als hij zegt dat lenen moeilijker wordt en sparen meer gaat opleveren. Een lening of hypotheek heb ik niet, dus daar heb ik geen last van. Ik heb wel de lusten gezien de hoge rente die ik momenteel ontvang zonder dat mijn spaargeld voor langere tijd vast staat en gespreid is over meerdere bankrekeningen. Percentage van 4,5 tot 5,25%.

Maar er zijn wel andere componenten naast een dalende economie met alle gevolgen vandien als gevolg van de kredietcrisis. Bijvoorbeeld de beurskoersen die enorm gedaald zijn. Aandelen beleggingen zijn voor de helft in waarde afgenomen. Denk aan hypotheken met hieraan een beleggingsrekening gekoppeld. En wat dacht je van onze pensioenen? Meer premie betalen en geen indexatie van de pensioenen.

Per saldo heeft de kredietcrisis meer nadelige gevolgen. Voor iedereen liggen de gevolgen weer anders.
Johanne, 2009-02-03
( -13 )

Wat een rare reactie, rijken worden armer en armen worden rijker! Dit zijn valse conclusies die gebasseerd zijn op jaloezie en afgunst van mensen die niet weten wat het is om jaren lang keihard te werken voor de kost, en mag je dan in godsnaam wat extra hebben!!! Er zijn momenteel ondernemers die 20 a 30 jaar goed gezond bedrijf hebben opgebouwd en nu door de crissis in elkaar zakken. Bedrijven die overheden hebben verrijkt aan loonbelastingen etc. Het is voor de ondernemers buigen EN basten. Banken nemen heel veel risico's door te gokken en wij als consumenten kunnen daarvoor bloeden. Je zuur verdiende geld wordt zo door de plee gespoeld. Mensen die zeggen "ach wij hebben nergens last van"vind ik erg hypocriet, want die kunnen op geen enkele manier begrip opbrengen voor gezinnen die wel te maken hebben met deze crissis. Dat is nu het hypocriete van Nederland van "ach komt wel goed".......Dit land gaat volledig naar de verdoemenis.
Koen, 2009-02-06
( -1 )

Goed verhaal Ackbar!
Bram, 2009-02-12
( -7 )

Erg duidelijk, bedankt!
Sadesh, 2009-02-12
( -7 )

Thnx voor de info
Roellie, 2009-02-12
( -5 )

Super stukje lekker duidelijk ook ;

Maar het baart me toch wel zorgen als je de berichtgevingen hoort dat het einde nog lang niet in zicht is...

Ik ben niet zo'n toekomst planner, alles komt zoals het komt maar hoe krijgen onze kids het straks? Wat staat er nog meer te gebeuren? Wel iets om over na te denken vind ik.
Ronald, 2009-02-16
( -8 )

Er moet eens meer geld in nederland gestopt worden door de regeering in plaats van ieder arm land maar te helpen is er nu al een land op gestaan die zegt we zullen nederland eens gaan helpen nee hoor en dat gaat ook niet gebeuren ook wij moeten het zelf maar uitzoeken en wat is er met ons belastinggeld gebeurt dat de regeering aan de banken heeft geleend daar hebben zijn de hoge heren een dike premie van gegeven waar gaat het in gods naam heen met ons land ???????????????
Amir, 2009-02-23
( -10 )

Thx goed verhaal
wat ik niet snap is dat het begon in amerika en het zo uitbreidde over de hele wereld
toch , maar dan moet amerika niet 160 miljard ofzo aan de wegen uitgeven maar aan de landen betalen die ermee hard getroffen zijn opzicht is het dan toch zijn schuld
Maarja wie ben ik omdat te gaan veranderen
maar moeten de hypotheken dan niet zijn aandelen in de andere land verkopen zodat ze nog wat kans hebben om het te overleven?
ik ben erg benieuwd want ik ben nog erg jong
Ik kijk uit naar julie antwoorden
en nogmaals bedank voor het verhaal
Smijten met je geld, 2009-03-07
( -10 )

Consumenten zijn in het algemeeen onzekerder, en doen minder gouw grote aankopen. Er word (on)bewust minder met geld gesmeten. Er zijn dan ook vele branches die het minder hebben en de mensen die daar werken doen zeker voorzichtig met hun geld.

Hierdoor worden er minder spullen verkocht. Als mensen geld over hebben zijn ze eerder geneigd te gaan sparen, het geen funest is voor de economie. Geld dat niet rolt kan niemand wat aan verdienen.

Daardoor denk ik dat de economie nog wel een stukje zal verergeren totdat mensen weer zekerder zijn en weer met geld durven te smijten.
Ikke, 2009-03-08
( -9 )

Typ fouten maken niet zo uit niet zeuren. is in de crisis namelijk geen goed idee. gewoon goed opletten wat je met je geld doet.
Guusje, 2009-03-18
( -5 )

Wat voor site is dit nou weer?
Haha, 2009-03-18
( -6 )

Dikke drol, 2009-03-18
( -2 )

Dit is de beste site met de uitleg over de kriditcrisis..
Gerald, 2009-03-19
( -2 )

Ok
Dikkedrol., 2009-03-24
( -3 )

Maak je druk
Pieppiep, 2009-03-25
( +1 )

Hoi nicole ik zit naast je
8c oleeeeeee, 2009-03-25
( -2 )

stomme sie zeg van nicole uit 8c oleeeeeeeeeeeeeee
Wazzaaaa, 2009-03-25
( -1 )

Deze reacties zijn egt grappig!
Wahterver, 2009-03-25
( -4 )

Lolllll die dingen zijn grapppig ik ben voor wahterver in xfactor en haaryy woont in mijn straat hihi

ben voor whaterver en stem!!!!!


xxxxx whatever fan
Guusje, 2009-03-25
( -1 )

Dikke dildo's zijn lekker
Mimimimimimimilalalalalal, 2009-03-25
( -2 )

Hee jultje ik ben ik raad maar
Gefeli danielle!, 2009-03-25
( -1 )

feli daan! en dit is een domme site!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heey nicole, 2009-03-25
( -1 )

Haay nino
!!
Mssnnen, 2009-03-25
( -1 )

Lkkr msn'nen..XD
Hoi, 2009-03-27
( -1 )

Hallo
economie STINKT! en duits OOK

doei.
Kankerhoeren, 2009-04-07
( -2 )

Jullie zijn allemaal FUCKING KANKERHOEREN!!!!

btw... goede krediet crisis uitleg
!@#$ you!, 2009-04-15
( -1 )

Eng x 1000 = Help

Waarom weet ik niet
Johnson, 2009-06-15
( -1 )

Hoi hoi
Nou, 2009-06-18
( 0 )

Nounounou..
Mrs caroline, 2010-02-26
( -1 )

Ben je gefrustreerd in het leven? je denkt dat alles verloren is? Geen hoop van elke waar?
Nou, ik heb een goed nieuws voor u allen vandaag, is een Privillage dat u voldoet aan de
juiste persoon. Ik ben een beroemde vrouw die iedereen kende mij. Mijn naam is Caroline Ik ben een geldschieter

ik toegepast om mensen financieel te helpen, omdat ik denk dat genoeg
failliet en al deze instellingen ben ik gehoord. Ik wil bewijzen my self
iedereen daar. Dat is niet allemaal gelijk.

Stuur ons uw persoonlijke gegevens:

Volledige naam: ... ... ....
Contact Adres: ... ... ...
Telefoon: ... ... ..
Landnummer: ... ... ...
Bedrag dat nodig is: ... ... ... ..
Doel van de lening: ... ... ... ... ... ....
Wanneer de terugbetaling ... ... ... ... ... ... ...
Hoop om uw reactie via dit adres: mrscaroline.lucy@gmail.com
Rev.louis jack, 2010-09-04
( -1 )
Bent u op zoek naar een legit lening? Moe van het zoeken Leningen en Hypotheken? Ben je al afgewezen door uw bank, omdat u slecht krediet? je niet weet wat te doen? God heeft een man om u te helpen met financi√ęle assistance.you kan ons contacteren via rev.louisjackloancompany10@gmail.com als je in nood moet je het formulier in te vullen.
Leners INFORMATIE:

Kredietnemer NAAM :.............
Kredietnemer LOCATIE :........
Plaats van het werk :.........
Bedrag dat nodig is ......
Lening duur :.......
Next of Kin :......
TELEFOONNUMMER ;.......

Je moet BANK AAN GET US Met de informatie

Met vriendelijke groet
Rev.louis Jack
e-mail via rev.louisjackloancompany10@gmail.com
Tracy de bhun, 2012-04-27
( -1 )

Do you have poor credit? Bad Finance History?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl