X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Toeslagen...

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Maryam112 Maryam112 Auteur op infoyo sinds
08 December 2009


Bekijk het profiel van Maryam112
Datum: 22-09-2010
Auteur: Maryam112
Voor de mensen met een dunnere inhoud in hun portemonnee zijn er de volgende toeslagen in het leven: Het begint bij de zorgtoeslag in verband met de zorgverzekering die verplicht is in Nederland, dan komt er de huurtoeslag als men een huurhuis heeft, de kinderbijslag als men kinderen heeft, daarbij hoort ook de kindertoeslag en de partnertoeslag voor de desbetreffende personen met een partner en een kind of meer dan één.

Partnertoeslag

De partnertoeslag is een aanvullende toeslag. Deze toeslag is onderdeel van je basisbeurs. Je moet dan aan de volgende voorwaarden voldoen:
#Je partner heeft zelf geen recht op studiefinanciering;
#Je partner verident minder dan een bepaald bedrag per maand;
#Je partner verzorgt een kind jonger dan twaalf jaar voor wie recht bestaat op kinderbijslag.

Eigen woning

Het volgende onderwerp is een eigen woning. Als je zelfstandig wilt wonen, zijn er verschillende manieren om woonruimte te huren:
#Woningbouwvereniging: veel huurwoningen worden beheerd door woningbouwverenigingen of -stichtingen. Om in aanmerking te komen voor zo een woonruimte, is het zaak dat je je zo snel mogelijk inschrijft bij de plaatselijke woningbouwverenigingen. Of je een woning krijgt toegewezen, is afhankelijk van de volgende voorwaarden, duur van de inschrijing, inkomen, leeftijd, gezinssamenstelling. De regels voor toewijzing zijn overal verschillend. De woningbouwverenigingen kijken altijd naar de huidige situatie.Daarom is het belangrijk een verandering meteen door te geven, bijvoorbeeld een wijziging van je inkomen of je adres. De meeste woningbouwverenigingen geven je alleen toestemming om in te schrijven als je achttien jaar of ouder bent. In veel steden zijn lange wachttijden. Je kunt ook woonruimte huren van een particulier, maar dit is meestal duurder en je het dan niet altijd recht op huurtoeslag. Particuliere woonruimte wordt regelmatig aangeboden in advertenties in kranten en op advertentieborden in de supermarkten.
#Bemiddelingbureau: in verschillende steden vindt je verschillende commerciele bureaus die bemiddelen bij het zoeken van een woning. Bij zo een bureau moet je vaak geld betalen bij inschrijving of wanneer je een woning krijgt toegewezen.
# Op kamers wonen: het vinden van een kamer gaat meestal sneller dan het vinden van een zelfstandige woonruimte. Op kamers wonen betekent dat je een huis deelt met anderen. Zelf heb je bijvoorbeeld een kamer en je deelt de badkamer en de keuken. Je kunt een kamer vinden via advertenties in kranten en via speciale internetsites.

Recht op urgentie
Als je een woning zoekt, kun je in uitzonderlijke situaties in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. Een urgentieverklaring wilt zeggen dat je voorrang krijgt op andere aanvragers. De verklaring kun je aanvragen bij de woningbouwvereniging waar je staat ingeschreven. Ook de kosten kun je daar vragen. In veel steden is jong moeder zijn echter geen reden voor urgentie.

Reacties op dit artikel
Carina03, 2010-09-23
( +1 )

Goed stukje. Jong moeder zijn en wonen in een achterstandswijk kan wel schelen voor urgentie als je oprecht duidelijk kunt maken dat je niet wil dat je kind daar opgroeit. Huren bij particulieren moet je wel altijd voorzichtig mee zijn, er zijn al veel rare dingen gebeurt. Altijd alle gebreken vooraf vast laten leggen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl