X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wintertips voor de kleine portemonnee

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 21-09-2010
Auteur: Carina03
Mensen met een laag inkomen zien de winter met een donker gevoel op zich afkomen. Het is sneller donker, koud en nat, er moet dus meer energie verbruikt worden om niet te verkleumen en om niet helemaal in het donker te hoeven zitten. De meeste mensen zien de wintertijd vooral als een dure tijd.

Besparen

Je kunt de kosten zo laag mogelijk houden door anders te leven. Om te beginnen hoef je geen tropisch klimaat na te bootsen in huis als het buiten kouder wordt. Stel het opvoeren van de temperatuur in huis zolang mogelijk uit door je kleding aan te passen, trek liever een vest of dikke trui aan. Sluit de deuren, een koude stroom die binnenkomt krijg je niet zo snel meer weg op natuurlijke wijze. Je weet zelf wel welke lampen het langst branden als de avond valt, vervang deze door spaarlampen of draai er een lager wattgehalte in. Brand kaarsjes als vervanging van stroom, theelichtjes zijn relatief goedkoop en er zijn verschillende branduren te koop, sommige wel tot acht uur. De aanbiedingen zijn vaak te vinden in theelichtjes die vier uur branden. Zet het theelichtje in een houder met spiegel achtergrond, het licht en de warmte weerkaatsen dus heb je dubbel voordeel. Vuur is warmte, theelichtjes geven dus ook warmte af, net als de ouderwetse gloeilamp trouwens voor hen die ze nog gebruikt. Trek de gordijnen op tijd dicht, 's avonds koelt het snel af en de gordijnen houden de warmte langer binnen. Leg op het matras aan het voeteneind een fleecedeken, fleece is warm en je voeten regelen je gevoelstemperatuur.

Voordelen in de winter

Er zijn ook voordelen juist omdat het winter is. De gezellige tijden komen eraan. Ga eens langs een tweedehandswinkel om te kijken naar speelgoed en dergelijke voor Sinterklaas en Kerst dat je zelf kunt opknappen. Als je bezig bent blijf je langer warm en het gevoel zelf actief een bijdrage te hebben geleverd aan de feestvreugde maakt je warm van binnen. Bovendien bespaar je jezelf veel geld op deze manier. Het is weer stamppotten tijd, dat betekend voor relatief weinig geld lekker eten, bij de meeste stamppotten smaakt het goedkoopste vlees het lekkerst, spek en worst is nu geen armoedekost en zorgt ervoor dat je voldoende afweer opbouwt. Laagjeskleding is in, kinderen die de hele dag op school zitten hebben het vaak van zichzelf al warm. Koop een paar basis T-shirts met lange mouwen en doe hier een T-shirt overheen, staat ontzettend leuk en je hoeft de zomerkleding nog niet af te schrijven. Volgend jaar zijn ze er toch uitgegroeid en nu hoef je geen kast vol wintertruien te kopen. Je hoeft niet bang te zijn dat het kind het koud heeft met een hemd, shirt met lange- en korte mouwen. Even goed nadenken en plannen en we komen ook met een kleine portemonnee ook deze crisiswinter wel weer door.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl