X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Beloningsverschil tussen mannen en vrouwen loopt langzaam terug

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jenscarlos jenscarlos Auteur op infoyo sinds
17 September 2008


Bekijk het profiel van jenscarlos
Datum: 08-12-2008
Auteur: Jenscarlos
De salarisverschillen tussen mannen en vrouwen lopen langzaam terug. Het verschil is in het bedrijfsleven in 2006 met bijna 1 procent afgenomen ten opzichte van 2004 (2006: 6,5 %). Bij de diverse overheden is er een lichtere daling waarneembaar, namelijk 0,3 procent (2006: 2,6 %). Deze cijfers blijken uit onderzoek  van de Arbeidsinspectie dat de staatssecretaris aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Quick Scan Gelijke Beloning

Quick Scan Gelijke Beloning Voor staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is dit een reden de Arbeidsinspectie nadrukkelijker een rol te geven bij het voorkomen van ongelijke beloning van werknemers. De inspectie mag werkgevers hierop aanspreken en hen verplichten tot onderzoek als er signalen zijn van ongelijke beloning.
De Arbeidsinspectie kan loongegevens van een bedrijf opvragen naar aanleiding van signalen van bijvoorbeeld de Commissie Gelijke Behandeling, vakbonden en ondernemingsraden. Als blijkt dat er significante beloningsverschillen zijn tussen mannen en vrouwen in functies van (nagenoeg) gelijke waarde, dan kan de Arbeidsinspectie de werkgever verplichten om nader te onderzoek te doen en over de resultaten van dit onderzoek te overleggen met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.
Voor het onderzoek kunnen werkgevers bijvoorbeeld gebruikmaken van de Quick Scan Gelijke Beloning en een managementtool die op www.gelijkloon.nl beschikbaar zijn. In de komende tijd wordt het voornemen van de staatssecretaris verder uitgewerkt.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl