X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe met geld om te gaan?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 16-09-2015
Auteur: Berto
Het wordt een ieder heel makkelijk gemaakt om geld te lenen. Overal zijn reclamespotjes te horen en te zien dat tegen een ogenschijnlijk hele lage rente kan worden geleend. Men heeft vaak niet door dat dan misschien wel het dubbele moet worden betaald. Het wordt misschien wel eens tijd voor een stukje bewustwording. Op school maar ook zeker thuis het onderwerp geld en sparen een belangrijker onderwerp van gesprek maken kan helpen maar de commercie is er zeker ook medeschuldig aan. 

Tips om beter met geld om te kunnen gaan

Tips om beter met geld om te kunnen gaan Mensen vergeten nog wel eens om de post open te maken. Voordat je het vergeet belandt het in een hoekje en raakt het weg en staat de deurwaarder voor de deur. Maak dus altijd de post open en leg de belangrijke post apart. Het is ook belangrijk om belangrijke post minimaal 5 jaar te bewaren zodat er altijd kan worden nagekeken als dat nodig mocht zijn. Hierbij is internetbankieren niet ideaal want hierbij blijven uw bijschrijvingen en afschrijvingen zeker geen 5 jaar bewaard maar veel minder lang.
Als u krap bij kas zit of gewoon niet veel heeft om uit te geven begin dan absoluut niet aan een lening want dan bent u uiteindelijk nog veel slechter af. Zie dan gewoon op marktplaats of zo naar een leuke tweedehands tv, auto, mobieltje of wat dan ook. Spreek desnoods met uw bank af dat u niet rood mag staan.
Vindt u het toch moeilijk om financieel elke maand weer de touwtjes aan elkaar te moeten knopen schakel dan desnoods een budgetcoach in. Op deze manier manier kan er wellicht beter worden bijgehouden wat nu eigenlijk de inkomsten zijn en wat de uitgaven zijn.
Mensen (vaak studenten die gaan studeren) die net op zichzelf gaan wonen hebben vaak aan het begin amper een idee hoe het financieel allemaal in elkaar steekt. Er zijn vaste lasten die maandelijks, per kwartaal of jaarlijks moeten worden betaald. Ook zijn er wisselende kosten die de ene maand misschien laag zijn maar de andere maand veel hoger kunnen uitvallen, zoals de kosten van het gebruik van een mobieltje, vervoer maar ook bij voeding en kleding. En dan zijn er nog de overige kosten. Dit zijn in principe geen noodzakelijke kosten, zoals een vakantie boeken, kado´s, uitgaan en abonnementen.
Het lijken wel statussymbolen te zijn. Iedereen moet meegaan in de trends van deze wereld en zo niet dan hoor je er niet bij. Maar omdat er telkens weer de nieuwste mobieltjes moeten worden gekocht wordt er amper meer beseft hoeveel geld er nu eigenlijk er doorheen wordt gejaagd. Het is schrikbarend hoeveel jongelui hierdoor zich al in de nesten hebben gewerkt omdat ze al hoge schulden hebben. Het is echt een weggooi-maatschappij geworden. De kleine kado´s worden amper nog gewaardeerd. Misschien was het aloude spaarvarken van vroeger helemaal nog niet zo´n slecht idee. Men moet het sparen in het algemeen op school een nog belangrijk onderwerp van gesprek maken. Het moet desnoods  verboden worden dat de commercie de jongelui zo ophitst. Want wie spaart die heeft wat maar het lijkt nu net dat je er pas bijhoort als er zoveel mogelijk wordt uitgegeven.
Veel kinderen willen alleen nog maar merkkleding dragen omdat ze er anders niet bij horen. Dat is toch te belachelijk voor woorden. De commercie springt er handig op in want er worden miljoenen aan verdiend. Is een goedkoper merk dan niet goed genoeg? En de producenten maar lachen omdat ze de winstcijfers nog verder zien omhooggaan. Laat het kind hier desnoods zelf maar voor sparen. Ze krijgen toch zakgeld en/of /kleedgeld? Dan zien ze tenminste in dat het echt geld kost. Het geeft vaak een goed gevoel als iets wordt gekocht waarvoor moet worden gespaard. Ze zijn er dan vaak ook zuiniger op.
Open een spaarrekening voor de kinderen en zie er op toe dat dit geld niet zomaar over de balk wordt gesmeten. Hiermee leren ze om later goed afgewogen financieele beslissingen te kunnen nemen. Zo hebben ze een appeltje voor de dorst, want soms zit het mee en soms zit het tegen. De auto, wasmachine, vaatwasser, tv of wat allemaal niet meer wat eventueel stuk kan gaan. 
Er kan op vele manieren ook geld worden bespaard. Haal alleen boodschappen wat op het boodschappenlijstje staat. Ga voor de leuke aanbiedingen en vergelijk de prijzen van de winkels.
Noteer de meterstanden en kijk of het goedkoper kan. Op deze manier hoeft er ook nooit veel bij te worden betaald. Zet de apparaten in huis niet op standby maar zet ze helemaal uit en gebruik tijdschakelaars op de lampen. Gebruik spaarlampen en zet de kachel een graadje lager enzovoort. Dit kan op jaarbasis tot wel honderden Euro´s schelen.
Mensen worden aangemoedigd om de boodschappen in de winkel te gaan pinnen. Kontant geld zal wellicht in de toekomst niet meer bestaan. Kinderen weten dan niet eens meer hoe geld eruitziet laat staan dat ze geld kunnen gaan sparen in het aloude spaarvarken. Ze zien alleen nog maar een fictief getal op zijn of haar rekening staan en dat is het dan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl