X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aandelen kopen kan een goede keuze zijn

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van bernardo bernardo Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van bernardo
Datum: 06-04-2010
Auteur: Bernardo
Aandelen zijn eigendomsbewijzen van een bedrijf. Als aandeelhouden ben je mede-eigenaar van een bedrijf, dus in feite ondernemer. In werkelijkheid zal de kleine belegger zich geen mede-eigenaar of ondernemer voelen maar meer een belegger die meer rendement wenst dan spaarrente. In dit artikel een aantal aandachtspunten voor de beginnende belegger.

Waarom zou je aandelen kopen?

Waarom zou je aandelen kopen? Als aandeelhouder heb je recht op een deel van de winst van de ondernememing. Dit zal voor een deel zijn in uitgekeerd dividend en voor een ander deel in vermogensgroei. Die vermogensgroei bestaat uit niet uitgekeerd dividend en de verwachte winst voor de komende jaren ofwel de koerswinst.
Uit onderzoek blijkt dat beleggen in aandelen op de lange termijn meer rendement oplevert dan de relatief veilige (staats)obligaties en spaarrente. Gerekend vanaf 1900 leverden aandelen 8,4% per jaar op. Obligaties 4,8% en sparen niet meer dan 4%. Beleggen in aandelen kan dus lucratief zijn.

Beleggen in aandelen = risico nemen

In de afgelopen 10 jaar hebben de meeste beleggers weinig tot niets verdiend. Eerst barstte de internetbubbel, daarna kwam de kredietcrisis. Twee koersklappen in 10 jaar is extreem. De kans dat dit weer gebeurt is vrij klein, maar garanties zijn er niet. Beleggen is ook risico nemen. Niet alleen door economisch mindere tijden, maar ook het bedrijf waarin je belegt, kan (grote) verliezen leiden. De enige zekerheid die je hebt bij beleggen, is onzekerheid. Wie niet van onzekerheid houdt, moet dan ook niet gaan beleggen.

Risico's beperken

Er zijn een aantal mogelijkheden om je risico's te beperken. En er kunnen redenen zijn om niet te gaan beleggen in aandelen.
 • Beleggen in aandelen is voor de lange termijn. Heb je het belegde geld binnen 5 jaar nodig, dan kun je beter voor obligaties of spaargeld kiezen.
 • Beleg nooit met geleend geld. Voorbeelden zoals Legio Lease / Dexia hebben mensen in grote problemen gebracht.
 • Door te beleggen in wereldwijde fondsen en themafondsen spreid je je risico's. Er zijn diverse beleggingsfondsen en aanbieders beschikbaar.
 • Investeer in waardeaandelen van bedrijven die jarenlang achter elkaar goede resultaten boeken. Denk aan Shell, Ahold of Unilever.
 • Beleg niet in aandelen die enorm gegroeid zijn of waarvan de koers/winstverhouding erg hoog is.
 • Beleg niet alles in aandelen. Spreid je vermogen over spaargeld, obligaties, vastgoed(fondsen) en aandelen.
 • Bij veel on-line beleggingsinstellingen kun je een beleggingsprofiel opstellen. Afhankelijk hiervan kun je je beleggingen afstemmen op dit rsicoprofiel.
 • Je kunt ook kiezen voor garantieproducten. Het rendement is gemiddeld lager vanwege de afkoop van het risico, maar je kunt ook geen enorme bedragen verliezen.
 • Verkoop op tijd, ook bij verlies. Je kunt bijvoorbeeld bij 10% verlies of 10% winst je aandelen verkopen. Risico beperk je hierdoor enigzins. Bij waardeaandelen kun je weer wachten tot de koers na een koersdaling weer stijgt. Je moet je geld dan niet voor korte termijn nodig hebben.

Hoe kan ik aandelen kopen?

De goedkoopste en eenvoudigste manier is via on-line beleggen. Er zijn hiervoor diverse aanbieders zoals Binck Bank en Alex, maar je kunt ook bij je eigen bank informeren. Wie uitsluitend in beleggingsfondsen wil beleggen, kan ook denken aan Robeco of een duurzame bank zoals Triodos.

Reacties op dit artikel
Gold4u, 2010-05-24
( -1 )

Beleggen???

Ik zou het niet doen! Tenminste niet in aandelen. Aandelen worden meer waard wanneer het goed gaat met de bedrijven. Door de crisis zijn veel bedrijven qua grote gekrompen. Al doet de overheid ons geloven dat het weer beter gaat met de economie... dit is absoluut niet het geval! Economische groei is alleen mogelijk wanneer er krediet wordt verstrekt. De banken houden het geld vast en lenen het niet uit! Economische groei is dus haast onmogelijk geworden door de instelling van de banken.

Toch geld wegzetten voor de oude dag? Doe dit dan door aanschaf van edelmetaal (goud of zilver)

Sparen in goud is de oplossing: www.vermogensbescherming.com

U heeft al een vermogen opgebouwd, maar wil geen vermogen aan edelmetaal in huis hebben? Koop het aan en laat het veilig opslaan: www.gold4all.nl
Sarah neely, 2011-02-12
( 0 )

Geachte heer / mevrouw

Dit is om u te informeren dat Capital Trust FINANCIEN FIRM momenteel een lening aanbieden bij 3% rente.
Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn we klaar om te praten met u over hoe wij uw needs.and voldoen hoe u deze lening te krijgen. Laat ons u helpen regelen de financiering en krijgt ook een zeer legitieme lening. Wij zijn geregistreerd en erkend financi√ęle huisvesting geeft uit lening tegen een lage rente voor iedere serieuze persoon, indien ge√Įnteresseerd vul het aanvraagformulier hieronder

COMPANY HOUSE EXECUTIVE
21 Bloomsbury Street London.
WCIB 3XD United Kingdom


Aanvraagformulier:

1) Volledige naam :.........
2) Land :..............
3) Adres: ...
4) Sex :..............
5) Burgerlijke stand :......................
6) Beroep :..............
7) Telefoonnummer :......
8) Maandinkomen :.....................
9) Leenbedrag Nodig :...............
10) Lening Duur :..................
11) Doel van Lening :.................
12) Leeftijd: ..............
Neem dan contact met ons op als toepassing vinden moeilijk in te vullen.
Groet,
Sarah Neely
Lening Officer
E-mail: capitaltrustloan@sify.com
Vertellen: +447024027803
Fax: +448447742385
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl