X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


ZZP'er en de VAR

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jenscarlos jenscarlos Auteur op infoyo sinds
17 September 2008


Bekijk het profiel van jenscarlos
Datum: 29-09-2008
Auteur: Jenscarlos
Het is bijna niet meer weg te denken, werknemers die voor zichzelf gaan beginnen. In de fiscale wereld worden deze ook wel ZZPer (Zelfstandige Zonder Personeel) genoemd. Veel (startende) ZZPers worden geconfronteerd met een strenge controle door de Belastingdienst bij de aanvraag van een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). De aanvragen worden door de Belastingdienst zorgvuldig gecontroleerd.

Verklaring arbeidsrelatie (VAR)

Voor de beoordeling van het zelfstandig ondernemerschap zijn aspecten als de omvang van de werkzaamheden, het aantal klanten, de gezagsverhouding met de opdrachtgever, de investeringen in kapitaal en het risico dat wordt gelopen van belang. Deze aspecten worden samen gewogen om te beoordelen of sprake is van zelfstandig ondernemerschap. Door een VAR aan te vragen kunt u vooraf zekerheid hierover krijgen.

Om een VAR van de Belastingdienst te verkrijgen moet u een ingevuld aanvraagformulier opsturen aan de Belastingdienst. Bij het invullen moet u rekening houden met een aantal (strik)vragen. Bent u starter, dan kan het lastig zijn om antwoord te geven op vragen over de hoogte van de winst, de onderworpenheid, de tijd die in de onderneming wordt gestoken en het aantal klanten.

Tip

Hou er rekening mee dat uw aanvraag voor een VAR aan een extra strenge controle wordt onderworpen! Wees voorbereid op (strik)vragen.

Reacties op dit artikel
Normyo, 2009-02-14
( 0 )

Maar wat zijn de voordelen van het aanvragen van een VAR?
Moi, 2013-03-29
( 0 )

Niets! Vroeger 'nam je gewoon een BTW nummer' nu maken ze er een hele wetenschap van. En dan te bedenken dat de meest geslaagde ondernemers niet meer dan een halve mavo opleiding hebben.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl