X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Heffingskorting, belasting en verzekering

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Maryam112 Maryam112 Auteur op infoyo sinds
08 December 2009


Bekijk het profiel van Maryam112
Datum: 24-09-2010
Auteur: Maryam112
Heffingskortingen, belastingen en verzekeringen. Deze termen worden vaak gebruikt, maar wt het allemaal inhoud is vaak onbekend. Daarom zal ik in dit artikel meer vertellen met voorbeelden over deze termen.

Heffingskortingen

Heb jij werk? Dan krijg jij een heffingskorting die bij jouw situatie past. Het is de korting op de loonbelasting die je moet betalen. Je houdt dus meer geld over elke maand. Maar... je moet dit zelf opgeven bij de Belastingdienst als je aangifte van je inkomen doet. Sommige mensen doen dit een keer per jaar, anderen krijgen elke maand een deel van het bedrag terug, wat de voorlopige teruggaaf heet. Je bepaalt dit zelf.
# De algemene heffingskorting krijg je als je niet meer verdient dan ongeveer 6410 europ per jaar.
# De combinatiekorting krijg je als je in 2008 meer dan 4542 euro hebt verdiend en een kind hebt wat jonger is dan 12 jaar. Dit geldt dus ook voor de vader, maar dan moeten jullie wel fiscaal partner zijn. Het bedrag is 112 euro.
# De aanvullende combinatiekorting krijg je als je recht hebt op combinatiekorting en als je geen partner hebt of minder verdient dan je partner. Dit bedrag is 746 euro.
# De alleenstaande ouderkorting krijg je als je geen fiscale partner hebt, maar wel een kind. Je meot minimaal vierhonderd euro per kwartaal aan je kind kwijt zijn of kinderbijslag krijgen. Het bedrag is 1459 euro.
# De aanvullende alleenstaande ouderkorting krijg je als je recht hebt op alleenstaande ouderkorting en als je betaald werk hebt. Het bedrag is 4,3 procent van je inkomen,maar maximaal 1459 euro.

Kwijtschelding belasting

Als je zelfstandig een huishouden voert en moet rondkomen van een minimuminkomen, dan kun je in aanmerking komen voor kwijtschelding van enkele belastingen. Kwijtschelding wilt zeggen dat je het bedrag, of een gedeelte ervan, niet hoeft te betalen. Kwijtschelding wordt alleen gegeven als je er zelf om vraagt en als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Je kunt voor de gemeentelijke belastingen kwijtschelding aanvragen:
# onroerende zaakbelasting;
# afvalstoffenheffing;
# rioolrechten;
# hondenbelasting.

Voor het aanvragen van kwijtschelding kun je terecht bij de afdeling financien van het gemeentehuis. Kwijtschelding kun je al gauw een behoorlijk bedrag per jaar besparen. Het Waterschap kent twee belastingen:
# ingezetenenheffing;
# verontreinigingsheffing.

Voor beide belastingen kun je kwijtschelding aanvragen. Bij de belastingaanslag krijg je een antwoordkaart. Met die kaart kun je kwijtschelding aanvragen. Bij de belastingaanslag krijg je een antwoordkaart. Met die kaart kun je het formulier voor kwijtschelding aanvragen, waarin ook de voorwaarden zijn vermeld. Als je dit formulier opstuurt, kan de betreffende instantie bepalen of jij in aanmerking komt voor gehele of gedeeltelijke kwijtschelding.


Reductieregeling
Veel gemeenten hebben een speciale regeling om activiteiten mogelijk te maken voor mensen met weinig geld: de reductieregeling. Je kunt gebruik maken van de reductieregeling als je een jaar of langer een minimuminkomen hebt. Je kunt bij de gemeente navragen of je in aanmerking komt voor de regeling. De reductieregeling zorgt voor korting bij allerlei verenigingen of instellingen, bijvoorbeeld:
# sportvereniging en sportschool;
# toneel en muziekvereniging;
# bioscoop
# gemeentelijk zwembad en ijsbaan;
# museumjaarkaart en bibliotheek.

Verzekeringen

Indien je niet of niet goed verzekerd bent, kan dat problemen geven. Er zijn drie belangrijke verzekeringen waar je aan momet denken:
# De aansprakelijkheidsverzekering: met deze verzekering verzeker je jezelf en je kind tegen de schade of letsel die je veroorzaakt aan een ander.
# De inboedelverzekering: deze verzekering verzekert je in eerste instantie tegen brandschade en schade na een inbraak.
# De ziektekostenverzekering: met deze verzekering bne je verzekerd voor geneeskundige zorg. Je kind is tot achttien jaar gratis met jou meeverzekerd, maar je moet je kind wel aanmelden. Bij de belastingdienst kun je zorgtoeslag aanvragen. Voor het bepalden van deze toeslag wordt er gekeken naar je inkomen.

Reacties op dit artikel
DonnaV, 2010-11-20
( 0 )

Ik mis hier een aantal dingen. Voor de aanvullende alleenstaande ouderkorting geldt dat het jongste kind niet ouder mag zijn dan 16 jaar.
Verder mis ik de ouderenkorting voor mensen boven de 65.
En bij de verzekeringen iets van een uitvaartkostenverzekering.
Verder goede informatie.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl