X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Urencriterium en zelfstandigenaftrek

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van jair jair Auteur op infoyo sinds
13 Juni 2009


Bekijk het profiel van jair
Datum: 16-09-2010
Auteur: Jair
In een eerder geschreven artikel gaf ik al aan dat het urencriterium niet meer van deze tijd is. Het navolgende arrest toont dit weer eens aan.

Resultaten uit het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst.

Resultaten uit het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst. Omkering bewijslast voor advocaat. Niet voldoen aan urencriteriumHof Amsterdam oordeelt in hoger beroep dat het enkele per fax toezenden van een inkomensopstelling niet kan worden aangemerkt als het doen van de vereiste aangiften.

Nieuwsbericht

De heer X exploiteert reeds achttien jaar een advocatenpraktijk aan huis zonder personeel. De praktijk is nagenoeg geheel gericht op de markt van gefinancierde rechtshulp. Begin 2006 is X uitgenodigd tot het doen van de ib/pvv/zfw-aangiften over 2005. De aangiften zijn niet voor 1 april 2006 ingediend. In maart 2007 wordt aan X gemeld dat over 2005 een boekenonderzoek zal plaatsvinden en X krijgt alsnog de gelegenheid om de betreffende aangiften uiterlijk op 11 april 2007 in te dienen. Die dag probeert X dit elektronisch te doen, maar volgens X is er dan een storing op de website. Per fax stuurt X daarom slechts de inkomensopstelling naar de inspecteur met de mededeling dat de specificaties per post zullen volgen. In geschil is of X tijdig de vereiste aangiften heeft gedaan en of hij recht heeft op de zelfstandigenaftrek. Rechtbank Haarlem stelt X in het ongelijk. X gaat in hoger beroep.
Hof Amsterdam oordeelt dat het enkele toezenden van een inkomensopstelling niet kan worden aangemerkt als het doen van de vereiste aangiften. De bewijslast wordt daarom ten nadele van X omgekeerd en verzwaard. Ten aanzien van de zelfstandigenaftrek wordt geoordeeld dat X niet overtuigend heeft aangetoond dat hij ten minste 1225 uren heeft besteed aan het feitelijk drijven van de onderneming. X stelt vergeefs dat hij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar moet zijn en dat deze uren dus meetellen. Het maakt voorts niet uit dat het urencriterium tijdens eerdere belastingcontroles nimmer een punt van discussie is geweest. Het beroep van X is ongegrond.
Klik hier voor het brondocument

Bron:Hof Amsterdam, MK III, 2 september 2010, nr. 09/00103

Nawoord.

Zo zie je maar weer, dat ondanks het feit dat je jarenlang als zelfstandige bezig bent, de fiscus in principe toch jaarlijks toetst of je aan het urencriterium voldoet en zodoende recht hebt op de zelfstandigenaftrek. Een kwestie van allert blijven dus.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl