X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Financieel" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Langer doorwerken fiscaal interessant dankzij doorwerkbonus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +7 )
  Slecht artikel ( -7 )
RSS van jenscarlos jenscarlos Auteur op infoyo sinds
17 September 2008


Bekijk het profiel van jenscarlos
Datum: 01-12-2008
Auteur: Jenscarlos
Ouderen worden vanaf volgend jaar gestimuleerd om langer door te werken met de introductie van de zogeheten doorwerkbonus. De doorwerkbonus is er voor mensen die na hun 61ste (hele kalenderjaren) blijven werken,

Korting op de te betalen inkomstenbelasting

Korting op de te betalen inkomstenbelasting De bonus bedraagt een percentage van het inkomen en wordt geheven in de vorm van een korting op de te betalen inkomstenbelasting. De hoogte van de korting is afhankelijk van de leeftijd. Daarnaast moet het inkomen uit arbeid meer bedragen dan € 8.860 tot het einde van de derde schijf (in 2009: € 54.776). De percentages lopen op naarmate de doorwerkende werknemer ouder wordt, maar vanaf 65 jaar loopt het percentage weer terug.

Voor 2009 zijn de bedragen/percentages als volgt:
Leeftijd: 62 jaar    Bonus: 5%    Maximale bonus: € 2.295
Leeftijd: 63 jaar    Bonus: 7%    Maximale bonus: € 3.214
Leeftijd: 64 jaar    Bonus: 10%  Maximale bonus: € 4.519
Leeftijd: 65 jaar    Bonus: 2%    Maximale bonus: € 918
Leeftijd: 66 jaar    Bonus: 2%    Maximale bonus: € 918
Leeftijd: 67 jaar    Bonus: 1%    Maximale bonus: € 459

Reacties op dit artikel
Oud fnv-er, 2009-01-07
( +4 )

Hersenspinsels zijn het! Waarom wordt de bijverdienlimiet voor mensen met vroegpensioen e.d. niet gewoon afgeschaft. Zij houden gewoon hun inkomen/uitkering en zij kunnen, nadat zij gestopt zijn, zelf bepalen wat/hoe/hoelang en of zij nog iets betaald zouden willen doen. Mensen hebben misschien een uitdaging nodig om te blijven werken. Maar dan wel een zoals zij dat zelf mogen bepalen en er ook voordeel (maar dan echt voordeel) in zien. Waar gaat het nou eigenlijk om? Er is arbeidscapaciteit nodig en ervaring moet vastgehouden worden. Dat bereik je niet door als overheid alles te willen bureaucratiseren, inkomensgrenzen voor de bonus erbij betrekken en om daarmee weer ambtenaren aan werk te helpen die de (belasting)grenzen moeten controleren.
En dan nog even iets buiten deze reactie op bonussen. Waarom koopsompolissen verplicht uit laten keren in deze tijd terwijl de aandelenmarkt is ingestort? Hoezo banken blijven spekken die al die tijd daar dik aan hebben verdiend en nu een veel te lage lijfrente aanbieden met deze zeer slechte aandelenkoersen? (gaat dus hier over een deel van de polissen) Mischien is het beter om ook dat nu vrij te laten en niet als overheid te willen bedisselen. De koopsompolissen omgezet in lijfrentes zijn natuurlijk ook inkomens, net als de pensioenen. De pensioenfonsen moeten overigens ook een reserve percentage hebben. Dan is het misschien mogelijk later, als de aandelenmarkt is verbetert, een hogere lijfrente af te kopen.
Waarom trouwens successie rechten innen? Was er nog geen belasting over betaald? Zelfs een klein beetje belasting durven heffen is een schandaal. Het lijkt de raambelasting van Napoleon wel. Ik werk nog en ben ruim 63 en heb al 47 jr gewerkt. Ik vind het nu welletjes en stop ermee en zeker vanwege deze belachelijke actie van ons parlement. Hoezo regelneven?
Krauth b.v., 2009-02-03
( +54 )

Bestaat er over de doorwerkbonus een brochure en is deze te downloaden via de Belastingdienst. Wordt dit onderwerp ook behandeld in de nieuwe Belastinggids of dienen we contact op te nemen met de Belastingdienst via de Belastingtelefoon.
Gaarne zouden we van U een reactie willen ontvangen, waarvoor alvast dank.
Namens Krauth B.V. J.W.Pernot,administrateur.
Jenscarlos, 2009-02-06
( +11 )

Er is niet echt een brochure waar uitleg gegeven wordt over de doorwerkbonus. Meer informatie kun je wel vinden op de site van de Belastingdienst via deze link:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/veranderingen2009/veranderingen2009-07.html#P88_5412

Succes!
Wim, 2009-02-13
( +8 )

Het doorwerken met de daarbij behorende doorwerkbonus wordt dan wel door de overheid aangemoedigd maar in deze crisistijd is het een linke zaak voor de oudere werknemer. Denk er nl. wel aan dat je het hele jaar moet hebben gewerkt! Als het bedrijf waar je werkt er door pech te hebben mee stopt (zeg dec 2009) en je komt in de WW heb je wel dikke pech want je loopt de hele doorwerkbonus mis!
Dank aan de fiscus!
Henk, 2009-02-17
( +22 )

Er wordt gezegd dat je deze bonus via een voorlopig aanslagbiljet kunt kunt opgeven zodat je die per maand kunt innen. In dat formulier kan ik echter nergens hierover iets terugvinden (b.v. bij de heffingskortingen). Heeft iemand hier al ervaring mee?
Jet, 2009-02-22
( +2 )

De doorwerkbonus via de belasting.
Wat heeft een werknemer die 62, 63 of 64 jaar is eraan?
Stel je heb een salaris van ongeveer 28000 euro per jaar.
Je hebt dan je heffingskorting, je arbeidskorting en omdat je vrouw geen baan heeft heeft zij ook de heffingskorting . tel hierbij de doorwerkbonus op, dan komt het er op neer dat je nul euro belasting betaald. Maar wat nu als je een eigen huis hebt en hypotheekrenteaftrek? Of je hebt nog een aantal ziektekosten die (al zijn het er maar weinig ) nog aftrekbaar zijn?
Dan kun je van deze aftrekpost geen gebruik meer maken omdat je op nul euro belasting betalen uitkomt.
Hoezo een extraatje die doorwerkbonus. Het is dus weer alleen maar voor de mensen met een hoog inkomen.
En de mensen met een laag inkomen mogen voor nop doorwerken.
Mijn idee was in eerste instantie ook dat je het via de werkgever o.i.d. zou krijgen, maar als het via de belasting gaat heb je er niets aan als je weinig verdient.
Dit is weer typisch iets van geven met de ene hand en pakken met de andere
Joke, 2009-03-03
( 0 )

Mijn moeder is op haar 67e nog vrolijk aan het werk maar heeft nu haar twijfels... Ze mag 1100 euro naar de belastingdienst brengen
Het heeft geloof ik iets te maken met heffingskortingen
Dus... wel handig om de eerste loonstrook te laten bekijken door iemand die er verstand van heeft.
Elfje, 2009-03-18
( +43 )

WIE OH WIE WEET:
Doorwerkbonus, Leeftijd: 64 jaar Bonus: 10% Maximale bonus: € 4.519, lijkt mij dat men een netto cadeautje krijgt van de belastingdienst als het om een BONUS zou gaan.
Kan iemand mij vertellen hoe het in elkaar zit? Wat je netto voordeel nu echt is. Ik snap niks van heffingskortingen. Voor mij is het duidelijker als ik zou weten wat ik er echt aan zou overhouden, netto in mijn handen. Mijn jaarinkomen is rond de 40.000 euro.
Arij verhoef, 2009-12-03
( +10 )

Er stond op mijn voorlopige aanslag 2010 een doorwerk bonus maar dat geldt alleen als je werkt,maar ik werk niet meer ik heb 45 jaar hard gewerkt en ik vind het goed zo!
Maar kijk uit want als je die bonus accepteert is de kans groot ,
dat je na herberekening dat wat je teveel heb gekregen, moet terugbetalen,weet de belasting niet dat ik niet meer werk?
Nathlanzilli, 2010-02-25
( 0 )

Het is toch van de zotte als je het goed bekijkt mensen ! Dat je je hele werkt voor je pensioen ,maar dat je er rekening mee moet houden wat je er eigenlijk dan nog mee kan kopen?1 Na al die jaren werken is er alweer een inflatie geweest van je hellahola en dat is nu op het moment al helemaal aan de orde en dat de mensen die nu werken en rond 40 zijn ,niet eens meer een pensioen hebben tegen die tijd! Plus het feit dat je ten eerste van je salaris al allemaal belastingen en premies moet afdragen ,vervolgens je lasten betaald voor van alles ,waar ook weer van allerlei belastingen op zitten en dan hou je eindelijk wat over en doe je boodschappen ,koop je benzine etc etc....hoe gek zijn we nog eigenlijk nog met elkaar? De overheid en de politici bepalen het beleid niet dat doen de banken ! De overheid en politici hebben wel ideeen ,maar kunnen en willen bepaalde dingen niet ! Wij als burgers zijn de pineut ,we worden gewoon fijn uitgekleed omdat we in een baan zitten ,naar school zijn geweest voor een goede opleiding en vervolgens gaan voor de zekerheid van een baan bij een baas? Hoe dan zekerheid ,als je gewoon ontslag kan krijgen wanneer zij dat bepalen ,of als er weer een fusie wordt gedaan ? Je scheel betalen aan belastingen en de mooie woorden en beloftes die constant gewoon niet worden waar gemaakt maar geloven en aannemen ? hoe dom denken ze dat we zijn ?

Juist nu hebben we een kredietcrisis die erger is dan ooit te voren en NOG draaien ze ons een rad voor het ogen ! Want een klap erover heen is onafwendbaar en je kunt er op wachten ....en dat door het falende monetaire systeem ! Geld bijdrukken en bijdrukken en creéren vanuit het NIETS....dat zijn ze aan het doen! En dat houdt een keer op ,zit al aan het plafond !! Dus de euro verminderd in waarde ,steeds meer en meer ..en alles wordt duurder.....let maar eens op en hou je ogen open !!

Ga kijken wat jezelf kan doen om je in te dekken tegen deze crisis en om jezelf te behoeden voor een financiele strop !!Doe onderzoek op het internet en bepaal voor jezelf wat jij ziet !

wij zijn begonnen met een groep mensen om iedereen te informeren over wat er werkelijk speelt en wat je er aan kan doen ,maar dat je zelf de keuze kunt maken .\


www.gold4paper.com
vipcode(onder partner): goudeerlijk
I.bosveld, 2010-08-17
( +4 )

Waarom moeten mensen die meer dan 47 jaar hebben gewerkt 50 jaar werken
en hebben geleerd in de tijd dat ze werken?
Miep, 2013-03-06
( 0 )

Ik heb gewerkt vorig jaar tot september, heb ik toch ook recht op die doorwerkbones, ik werd toen 65, maar nu zeggen ze me bij de belasting invullen dat het maar 125 euro is en veranderd ,is dat zo? want alles is al ingevuld, heb het al die jaren gekregen, en snap er nu niks meer van..
vriendelijke groet
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl